• modern kemoterapiyi ilk başlatan amerikalı patalog.
  • lösemi hastası çocuklar üzerinde uzmanlaşmış ve löseminin dünyadaki ilk başarılı remisyonunu gerçekleştirmiş kişidir. pediatrik hematolojinin babası olarak anılmaktadır.
  • kanserle mücadele tarihinin en önemli figürlerinden biridir. 1940'larda antifolatların lösemi tedavisinde kullanılması pratiğini başlatması sebebiyle kemoterapinin babası olarak görülmektedir.

    tıptaki başarılarının yanı sıra kendisini döneminin diğer doktorlarından ayıran özelliklerinden bir tanesi de söz konusu savaşın yalnızca hastanelerde yapılan cılız mücadeleyle kazanılamayacağını fark etmesi, kanser gerçeğini siyasi-kültürel alana taşıyacak fon çalışmalarının öncülerinden olmasıdır. günümüzde kanser araştırmalarına milyarlarca dolar aktarılabiliyorsa, bu başarıda en büyük emek sahiplerinden biri kuşkusuz sidney farber'dır.

    harvard'a bağlı ve dünyanın en önde gelen kanser araştırma merkezlerinden biri olan dana-farber cancer institute kendisi tarafından kurulmuştur. 30 mart 1973'te vefat etmiştir. toprağı bol olsundur.
hesabın var mı? giriş yap