• rusça : yemek odasi.
  • rusca kafeterya
  • leningradda bir cok subesi bulunan esnaf lokantalari. sadece 4 liraya harika bors corbasi 3 liraya rus salatasi 8 liraya sicak saraplari olan harika glintwine alabilirsiniz. rus kisinda tadindan yinmiyor.

    edit; tam adi stolovaya no:1 aslinda. 24 saat aciktir. gelen grup genelde yaslilar ve ogrencilerdir. full bar var. hangi gun hangi saat hangi an istersen istedigini icebilirsin. yemekler degisken. tika basa ye ic sic en fazla 500 ruble verirsin ki ben 300 gecemedim daha. ilk basta bazi yemeklerin tadi farkli gelebilir belki sosundan falan ama eger domuz eti yememe gibi safsatalara bagli degilseniz muhtemelen her seyi yiyebilirsiniz burda. rusyaya gelip hala mcdonalds burger king subway yiyen mallarin aklina sicim bu arada.
  • sscb zamanında kamu yemekhanelerine verilen ad.

    stolovayalar, sscb'de emekçi halka ucuz, pratik ve sağlıklı yemek hizmeti vermek için kurulmuş olan ve hükümet tarafından işletilen kafeteryalardı. sosyalist sanayi atılımlarının yarattığı kentlere dönük işçi akımının neden olduğu yoğun talebe cevap vermek amacı taşıyan bu lokantalar, yeni sosyalist insanın yaratılmasında da bir araçtı. kulağa çok iddialı gelebilir. ama bu sayede bütün gün fabrikada çalışıp eve gelip yemek yapmak ve bulaşık yıkamak yerine, ucuz ve besleyici malzemelerin pratik tariflerle biraraya getirildiği bu yerler sayesinde emekçi kadın ve erkekler bol bol boş zamana sahip oluyordu. böylece işten arta kalan zamanda tiyatroya gitmek, üniversitelerin akşam kurslarını takip etmek, bale izlemek veya spor yapmak daha fazla mümkün olabiliyordu.

    stolovayalar aynı zamanda rus mutfağı yerine daha fazla çok kültürlülük ve daha az zahmet içeren yeni bir mutfak akımının da ortaya çıkmasına vesile oldu...

    (bkz: sovyet mutfağı)
hesabın var mı? giriş yap