• buradan subaru'daki mühendislere sesleniyorum. abicim bu aracın 1.6 motoruna bir turbo uygulaması yapın. 180 hp alırsınız rahat siz boxerla. hem vergi diliminden hem sağlamlık ve performanstan faydalanıp pazar payınızı arttırırsınız yemin ederim. gözlerine kurban olduklarım hadi be. her boku da ben söylemiyim.
  • edit: 15 mart 2020 düzenlemesi:
    aracı yeni alanlar için yazının sonuna bazı yararlı bilgiler eklendi.

    2015 model premium donanım seviyesindeki bir tanesini 16.000 km'dir kullandığım araç. bütün ülkede birinci el fiyatları el yaktığı için bunun düşük kilometreli temiz kullanılanlarına merak arttı. soran eden çok oluyor. ben eğrisiyle doğrusuyla bir inceleme yazısı yazayım. araçla ilgili bazı yanlışları da düzelteyim. yazı biraz uzun olabilir. şimdiden keyifli okumalar.

    symmetrical all-wheel drive sistemi
    awd sisteminin bir sürü artısı var. örneğin:
    * sağlam bir yokuşta kırmızı ışıkta bekliyorsunuz. yeşil yandı. sağdan soldan ilk kalkışı yapmaya çalışan araçlardan patinaj sesleri falan duyuyorsunuz ama siz gaza bastığınız gibi herkesin önüne atılıp geçip gitmişsiniz bile.
    * hafta sonu dağlık arazilere falan pikniğe falan gittiniz diyelim. çoğu aracın devam etmeye çekinip park ettiği noktaları geçip devam ediyorsunuz. keyfinize göre bir yer seçiyorsunuz. zaten çevrenizde ya dacia duster ya lada niva, ya eski model land rover discovery, veya herhangi bir marka pick up falan kalıyor.
    * awd sistemli araç kullanmak kesinlikle daha eğlenceli. kimi zaman bir kumsala dalıp milletin "ha saplandı ha saplanacak" bakışları altında kumsalı geçip gidiyorsunuz. kimi zaman bir karlı nokta bulup bu araç burada ne yapar diyerek milletin yaklaşmadığı alana dalıyorsunuz. eğlenip çıkıyorsunuz. kimi zaman "ya bu bozuk yol nereye gidiyormuş" diyerek ufak off-roadlar yapıyorsunuz güvenle.

    ya da siz en iyisi ne demek istediğimi videolardan izleyin. subaru xv'nin çok başarılı ve dünyaca ünlü bir awd sistemi vardır ve hafif arazi videoları ünlüdür:
    1. örneğin bu videoyu 01:50'den itibaren izleyin ve kendi aracınızla bu videodaki olaya ne kadar cesaret ederdiniz bir düşünün.
    2. veya şunu
    3. veya şunu
    4. veya şunu

    bunlardan daha çok var. hasılı günümüzde kore grubu, fransız grubu crossoverları suv diye pazarlıyorlar. reklam filmlerinde veya araç incelemelerinde de bir tane su birikintisine hızla girip su sıçratarak arazi yeteneği varmış gibi gösteriyorlar. eski renault 12'lerin bile gidebileceği yerleri arazi diye gösteriyorlar. hiçbirinin arazi yeteneği yok. fakat subaru xv'nin ciddi bir arazi yeteneği var ve çeşitli kitlerle ve modifikasyonlarla bu performans daha da geliştirilebilir.

    lineartronic cvt
    artıları ve eskileri olan zincirli kayış kullanan sağlam bir cvt türü otomatik vites. kısaca bahsedeyim.
    artıları:
    1. adı gibi linear. yani araç kalkışa başladıktan sonra sanki elektrikli araç sürer gibi çizgisel (linear) bir hızlanma gerçekleşiyor. acayip konforlu.
    2. sağlam, dayanıklı. yani hafif arazi koşullarına gidecek bir araç ya manuel olmalı ya sağlam bir tam otomatik ya da subaru'nun cvt'si gibi sağlam bir cvt. yarı otomatik vitesli araçlarla şanzıman ısınması yaşayıp durduğunuz yerlerde lineartronic cvt ile akıp gidersiniz.
    eksileri:
    1. kesinlikle performansı biraz törpülüyor. bunun tartışması bile olamaz.
    2. yakıt ekonomisine katkı sağlama anlamında yarı otomatik vites kadar başarılı değil.

    yakıt sarfiyatı:
    aracın yakıt sarfiyatı kesinlikle yüksek. ben 16.000 küsür km'dir bu aracı sürüyorum. yol bilgisayarını aldığım gün sıfırlamıştım. o günden beri antalya şehir içi şehir dışı ortalama 7.6 litre yakmışım gibi gösteriyor. bu değer yüksek. örneğin önceki aracım olan mitsubishi asx'te ortalama 6.5'ti. bunun nedeni elbette aracın sürekli dört çeker olması (dört çekeri kapatamıyorsunuz) ve cvt şanzımana sahip olması.
    ancak araç atmosferik motorlu bir araç ve lpg'ye uyumlu. lpg ile 90.000 km'yi geçen adamlar var sıkıntısız. iyi bir afr ayarı ile sorunsuz ve düşük maliyetli şekilde binebilirsiniz.

    yol tutuşu:
    şimdi bu mesele hissiyat meselesi değil. bilim meselesi. ayrıca çok çeşitli bileşenlere sahip. örneğin ferrari'ye yazlık lastik takarsınız, kuş serisi araçlara da iyisinden bir kış lastiği takarsınız, buzlu yolda kuş serisi araçlar bile ferrari'yi tokatlar. dolayısıyla öncelikle lastik seçiminden bağımsız bir şey konuşamayız. çünkü yolu önce lastik tutar.

    benimki gibi eski kasa xv'ler 225 mm taban genişliğine sahip yokohama geolander model bir dört mevsim lastiği ile geliyor. bu lastiği önceki aracımda da kullandığım için iyi bilirim. en temel özelliği sağlam olmasıdır. yani kaldırıma defalarca sürtün, sert bir nesnenin üstünden geçin, çalı çırpı odun ve hatta kaya falan ezip durun bir şey olmaz. taş gibi lastiktir. hafif arazı lastiği yani. subaru xv'nin doğasına uygun. yağmurlu havalarda frenlemesi de iyidir. ancak yine yağmurlu havalarda viraj performansı iyi değildir. yazın ise asfaltta yazlık lastikler kadar iyi yol tutmaz. seslidir de. yeni kasa subaru xv ise yokohama bluearth e70 diye bir yaz lastiği ile geliyor. onun karsız ve asfalt ortamında yol tutuşu daha iyidir. ama hafif arazide geolander serisi lastikler kadar sağlam mıdır kuşkulu.
    eski kasa xv'nin elektronik denge sistemi de çok müdahalecidir. araç hiçbir şekilde arkadan falan kopmaz veya savrulmaz. siz direksiyonu nereye yönlendirirseniz oraya çok güzel yönelir. yeni kasa xv'nin elektronik denge sistemi daha az müdahalecidir.

    sonuç olarak (ben eski kasa xv kullanıcısı olduğum için onunla ilgili yorum yapacağım) eski kasa xv'ye iyi bir yaz lastiği takarsanız asfaltta çok iyi yol tutar. ancak arazi performansı düşer. orjinal geolander serisi ile devam ederseniz asfalt yol tutuşu düşer ancak arazide başarı artar. (not: hem eski hem yeni xv'ler tam bağımsız süspansiyona sahip).

    performans:
    aracın boş ağırlığı 1400 küsür kilo ve 1.6 atmosferik motorla geliyor. 1.6 atmosferik bir motorun performansı da hangi markanın hangi model aracını alırsanız üç aşağı beş yukarı bellidir. örneğin seri hızlanacaksan 3000-3500 devirde gitmelisin. toros dağlarını saatte 100 km hızla tırmanayım diyorsan 4000-4500 devir yapmalısın vb. bu diğer araçlarda da böyle. üstüne bir de xv sürekli dört çeker ve otomatik vitesli bir araç. uçayım kaçayım, makas atayım aracı değil yani. ancak genel olarak şunları söyleyeyim:

    1. araç dört çeker olduğu için şehir içinde atik. örneğin her kırmızı ışıktan sonra en öne bu araç atılıyor bir anda. dört teker aynı anda çekince başta çok iyi bir ivmelenme oluyor. ivmelenme sonradan düşüyor.
    2. aracın vites sisteminin bir özelliği ilk kullanıcılarda araç hakkında hantallık izlenimi oluşturuyor. o özellik de şu: vites sistemi yakıt ekonomisi amacıyla sürekli olarak agresif bir şekilde devir düşürmeye çalışıyor. örneğin gaz pedalının yarısına kadar abanmışsınız, araç hala 2000 devir civarında gitsem mi gitmesem mi diye nazlanıyor (yazılım meselesi yani) . araç yüksek devirlere çıkmak istemiyor. bazı araçlarda ekonomik sürüş modu vardır bilirsiniz. araç varsayılan olarak hep o modda. ancak bu tip motorlar yüksek devirlerde performans verir. bu nedenle zaman içinde siz ne zaman ne devir istediğinize göre gaz pedalını yönlendirmeniz gerekiyor. yani aracın gaz-motor-devir ilişkilerini bir süre anlamak gerekiyor. onu anlayınca zaten performans alıyorsunuz.
    3. subaru, aracın 0-100 hızlamasını 13.1 saniye diye beyan etmiş. neye dayanarak denmiş belli değil. ben her zaman 12 saniye civarında o hıza ulaşıyorum. hatta bu konuda test bile yapılmış ve orada da daha düşük bir süre almışlar. dahası aracım 30.000 km'yi aşınca iyice açılıp atikleşmeye başladı. bu nokta bir garip geliyor.
    özetle biraz alışınca herhangi bir 1.6 atmosferik motorlu bir araç kullanmaktan farksız.

    malzeme kalitesi ve yalıtım
    yalıtım falan unutun. araçta yalıtım diye bir şey yok. bir sorun nedeniyle sağ aynanın tamir görmesi gerekti. aynayı yerinden sökmek için kapının iç kapağını açtıktan sonra gördük ki kapıda neredeyse hiç yalıtım malzemesi yok. günün sonunda biz bu araçlara yüksek paralar ödüyoruz ama abd'de falan ekonomi sınıfı bir araç bu. o yüzden ben yalıtım yaptırtmayı öneririm alacaklara. (not: yalıtım kötü diyorsam öldürmemek lazım. rakipleri arasında ortalama diyebilirim) onun ötesinde konsol falan şık (2015 üstü modellerde) ve aracın herhangi bir yerinden trim sesi gelmiyor.

    eksileri:
    1. pek çok markanın modelinde enomomik mod, normal mod, sport modu gibi modlar vardır. en basitinden xv gibi cvt vitesli bir araç olan nissan juke'da bile var bu ve xv'ye de keşke eklenseydi. araç her zaman ekonomik modda gidiyor gibi.
    2. daha önceden dediğim gibi. yalıtım bence zayıf.
    3. aksesuar seçeneği az ve çok pahalı. türkiye bu konu ihmal edilmiş.
    4. keşke subaru levorg'da kullanılan 1.6 turbo motor kullanılsaydı.
    5. aracın ön yaklaşma açısı düşük. ön tampon gereğinden fazla uzatılmış gibi.
    6. multimedya cihazı görüntü olarak güzel ama çok ilkel. yeni xv'de daha gelişmiş bir multimedya var. en azından android auto sorununu çözmüşler.
    7. 2012-2014 arası bazı xv'lerde yağ eksiltme şikayetleri oldu. onların çoğu serviste sorunu çözdürdü. bu nedenle 2012-2014 model aralığında alacaksanız servis geçmişine baktırmak iyi olur. 2015'ten sonraki modellerde bu sorun olmadı.
    8. bagaj daha büyük olabilirdi. bağımsız süspansiyon ve dört çeker sistemi biraz bagajdan yemiş.
    9. iç ayna elektronik karartmalı olsa iyi olurdu.
    10. eski kasada farlar çok demode.
    11. eski kasa xv'lerde kapı kollarının iç tutacağı hızlı boya atıyor bence. zarar gelmesin diye kaplatmak lazım. ben öyle yaptım.
    12. arka koltuklar gerektiğinde biraz daha yatay duracak şekilde ayarlanabilmeli.

    değişimler:
    bu araç 2015 yılının başında iç makyaj geçirdi. aynı zamanda arka süspansiyonları da değişti.
    2015'in son partisinde iç kısım bir daha makyaj geçirdi ve koltuk dikiş renkleri turuncuya çevrildi. 2016 ve sonrasında ise aracın dışı da makyaj gördü. ön tampon ve arka stoplarda değişiklikler oldu.
    2017'den sonraki modeller zaten başka bir platform üzerine inşa edilen ikinci nesil.

    özet:
    ** hangi markanın hangi modelini alayım diye düşünürken bu aracı da listeye eklediyseniz kısaca şunları söyleyeyim:
    öncelikle iki çeker olan hiçbir araç bu aracın rakibi değil. bu aracı awd veya dört çeker sistemini bir olmazsa olmaz koşul olarak görürseniz düşünmeniz lazım (örneğin ben yaşadığım bir talihsizlik sonucu bir defa iki çeker bir araç kullanmama kararı aldıktan sonra xv'ye yönelmiştim). awd sistemi olanlar arasında ise en iyi awd sistemlerinden biri bu. ek olarak 22 cm taban yüksekliği ile rakiplerine (land rover discovery falan haricinde) fark atıyor. asfaltta da iyi hafif arazide de iyi. sizi her hava şartı altında istediğiniz yere sağ salim götürür. yolda bırakmaz. gerçek bir suv yani.
    **çarpışma testleri çok iyi. en sert çarpışma testi olan small overlap crash test sonuçları bile en iyi derecede. rakiplerinin çoğunda bu yok.
    **malzeme kalitesi 2015 sonrası iyi. kronik bir sorunu ve masrafı yok. bu aracın rakibi diye geçinen bazı araçların forumlarında kullanıcılar yok multimedya bozulup duruyor, yok torsiyon eğriliği var, yok tavandan su alıyor, yok oradan buradan ses geliyor diye tartışıp duruyor şu an bile.
    ** gidişi konforlu. arabada bebek falan varsa sarsmaz. iyi bir aile aracı. alınır.

    aracı yeni alanlar için yararlı bilgiler
    `a) vdc tuşunun önemi.`
    *ister yeni kasa xv almış olsun ister eski kasa, direksiyonun sol altında esp tuşuna benzer bir tuş göreceksiniz. böyle kayan araba sembolü var üstünde. işte o tuş esp tuşu falan değil. subaru'nun esp'si vdc, yani vehicle dynamics control diye bir sistemdir. bu sistem bir kaç alt sistemden oluşsa da basitçe şu ikisini aklınızda tutun:
    1. kalkış anında veya başka durumlarda tekerlerin patinaja düşmesini engelleyen sistem
    2. aracın tehlikeli durumlarda arka kısmının savrulmasını engelleyen sistem.
    pek çok araçta o tuşa (uzun ya da kısa bastığınızda) hem 1 nolu sistemi hem de 2 nolu sistemi kapatır.
    subaru'larda ise o tuşa bastığınızda sadece 1 nolu sistem kapanır. 2 nolu sistemi herhangi bir tuşla kapatamazsınız. subaru'larda vdc'yi, özellikle 2 nolu sistemi kapatabilmenin tek yolu vdc'nin sigortasını sökmek ve ek olarak bir kaç işlem yapmaktır. bu subaru'nun bir güvenlik önlemidir. yani siz o tuşa basıp vdc'yi tamamen iptal ettiğinizi zannederken bile savrulma engelleyici sistem devrededir.

    peki o tuş sadece patinaj engelleme sistemini kapatıyorsa ne işimize yarayacak? çok işimize yarayacak. eğer siz karın içine veya çamur deryasına ve bir kumsala off road amacıyla dalacaksanız o tuşa basarak patinaj engelleme sistemini ka-pat-ma-lı-sı-nız! bu kullanıcı kılavuzunda bile yazıyor. kapatmazsanız araç kendini hala asfaltta zanneder ve arazide sizin iradeniz dışında tekerlere giden gücü keserek patinajı engellemeye çalışır. fakat karda, çamurda veya kumsalda tekere giden güç kesilirse saplanır kalırsınız. youtube'da falan dacia duster'ın bile çıktığı yerden çıkamayan bir subaru xv görürseniz anlayın ki kullanıcısı bu basit kuralı uygulamamıştır. bu sadece subaru için geçerli değil. mazda, mitsubishi gibi başka markalarda da aynı durum geçerli. yani asfaltta o sistem hep açık olacak. arazi ortamında ise kapalı. aksi halde "o kadar gaza bastığım halde neden arka tekerler dönmüyor?" der durursunuz. ama patinaj engellemeyi kapatıp, üstüne vitesi l moduna alırsanız ralliye başlarsınız.

    b) arazi ortamında pek çok zaman diagonal yani köşegen geçişlerle karşılaşırız. örneğin sadece sağ ön ve sol arka teker tutunuyor veya sol ön ve sağ arka teker tutunuyor. bazen ise diagonal olmaz ama sadece arka iki teker tutunur. olsun. subaru xv, vites d veya l modundayken istediği tekere güç aktarma konusunda çok başarılı bir araçtır. ama bunun nasıl çalıştığını iyi bilmeniz lazım. siz arazide bir noktayı geçmekte zorlandınız ve tekerler çok patinaja düştü diyelim. hemen ayağınızı gazdan çekmemelisiniz. yoksa araç hangi tekere güç aktaracağını anlamaz. yapmanız gereken şey en az 3, bazen 4 saniye ayağınızı gazdan çekmeden beklemektir. eğer bunu yaparsanız araç hangi tekere güç vermesi gerektiğini anlar ve gücü o tekere yönlendirip engeli aşmanızı sağlar. yeni kasa xv kullanıyorsanız işiniz daha kolay. ondan x-mode diye bir güzellik var. bu bekleme süresini 1 saniyeye, hatta altına indiriyor.
  • amme hizmeti olarak 1.6 atmosferik cvt şanzımanlı aracın yakıt tüketimini veriyorum. kullanım alışkanlıklarına göre aşağıdaki aralıkta gerçekleşmektedir.

    25 km ort. hız ile (istanbul) -> 9-10 lt
    35 km ort. hız ile (yoğun trafik) -> 8-9 lt
    45 km ort. hız ile ( yoğun akıcı) -> 7-8 lt
    55 km ort. hız ile (akıcı) -> 6,5 - 7 lt
    65+ km ort. hız ile (uzun yol) -> 5,5 - 6,5 lt

    kesin bilgi yayalım.
  • bu amk japonları şiir gibi araba yapıp neden içine motor koymaz gerçekten anlamak mümkün değil. hondasından suzukisine oradan toyotasına kadar bu sınıftaki arabalarda durum bu ya da buna yakın. outdoor arabası lan bu karavan da mı çekmiyeak tork yok tork. neticede şiir gibi arabadır evet.

    hanım sollamaya çıkıyoruz klimayı kapat :(
  • şu an ülkemizde satışta olan araçlar içerisinde en iyi aile arabasıdır. benzer crossover araçlar içinde sahip olduğu donanım göz önüne alındığında en ucuzudur. evet duster ucuz görünüyor. ama duster'a subaru xv'de bulunan donanım ve özellikleri eklediğinizde (eklenemiyor gerçi) fiyatı daha pahalı olacaktır. 115 beygirlik motoru yeterli bir güç sağlamaktadır. düne kadar 75 beygirlik araçlar kullanıyorduk arkadaşlar. zaten aile arabası dedik. eğer motor sporlarıyla ilgileniyorsanız başka bir araç alacaksınız. 4x4 gerçek bir arazi aracıdır. arazi aracı görünümündeki araçlarla da kıyaslanmamalı. geniştir, rahattır, yüksektir. yoğun trafikte bırakın gazı freni subaru'ya. o öndeki aracı takip etsin. şerit takip sistemi efsanedir. direksiyonu kendisi düzeltir. anahtarı cebinizden çıkarmanıza gerek yok. siz yaklaşınca kapıyı açar, marşa basar çalıştırırsınız. çıkarken de parmağınızla kilitlersiniz. yav daha neler neler... carplay, 3 adet dijital ekran. büyük ekran dokunmatik. elektromekanik park freni, gerçek deri döşemeler, sunroof, kör nokta zımbırtısı, koltuk ısıtıcısı, elektrikli koltuklar, aynalar, vs. led farlar, vs.
  • tasarım olarak ne kadar başarılıysa performans olarak o kadar hayal kırıklığıdır.

    tamam bak kobra gibi öne sıçrasın, çok atik olsun, seri hızlanmalar yapabilsin falan demiyoruz.

    bildiğin aile otomobili beklentileriyle kullandım bugün bu aracı.

    kullandığım 1.6i awd xclusive lineartronic 2018 model olanı.

    hazır mıyız ?

    be amına kodumun çekik gözlüleri !

    net olarak 1425 kilo çeken benzinli ve atmosferik motora sahip 4 çeker bir aracın 114 beygire 150 nm (evet yüz elli) torka sahip olmasını hangi teknolojiyle açıklıyorsunuz ?

    subaru'ya biniyoruz amına koduklarım toyota yaris'e değil.

    gitmiyor bu araba. bildiğin gitmiyor abi.

    şayet konya'nın bir ovasında sessiz sakin bir hayat sürüyor, 0'dan 100'e 14 saniyede çıkmak benim için sorun değil ben zaten sol şeridi hiç kullanmam hep sağ şeritten giderim diyorsanız bu araba tam size göre.

    lan hadi performans vermiyorsun tamam, şehir içi 10lt (istanbul için) yakmaya da mı utanmıyorsun ?

    her yerin boxer engine olsa ne olur ?

    bu arabaya bu motoru koymak markaya ihanettir. püü aq sizin !
  • iki yıldır kullanıyorum.deneyimlerimi paylaşayım sizlere.
    iki tane eksik tarafı var birincisi yavaş bir araba.makasa giremez.yerinden bir kısrak gibi fırlamaz.fırlama bir araba değil.hız seviyorsanız zaten almayın derim.ikinci eksik tarafı şehir içinde fazla yakar.şehır dışı tam aksine diğer rakiplerine göre daha iyi bir yakıt performansı var.aslında bu arabanın bi rakibide yok yani neyse.şimdi dostum bu xv gerçekten özel bir araba o fiyat aralığında.şimdi senin en değerli şeyin ney kardeşim.cevap basit;hayatın hem senin hem ailein değil mi?evet bu araba gerçekten güvenli .parayı bu özeliğine veriyorsun bunu unutma.denedik test ettk yani.arkadan toyota pikap bodoslama daldı buna.darbe arka koltuğa ulaşamadı bile,araba arkadan büküldü arkadaşım. darbeyi emmek için böyle bir sistem koymuşlar.o kazada içinden sağ salim çıktı herkes allaha şükür kimsenin burnu kanamadan.bir çok üst segment rakibinden bile daha güvenlidir.ayrıca içi çok geniştir.bana göre q7 ile yarışır arka yolcular için özellikle.bide ben nerelere gittim bununla.karlı,buzlu ,tamamı çamur rampalar.göletlerin içinden geçtik.gidemem edemem yapamam yok bunda.zaten sloganı siz benden hızlısınız ama ben her yere gidermdir.bunu başka bir 4x4 te okumuştum ama xv ye de uydu yani.şehir dışında hız sabitleyici daha az yakması için iyi bir seçenek.tipi güzel allah var.ilk akdığımda hep sorwrlardı modeli ne diye kaç para falan.olduğundan daha pahalı duruyor.bide kullanması hastalığa neden oluyor.alışırsanız başka arabalarsan keyif almanız imkanız.konforlu mu değil yani almanlar gibi ama öyle olsa bu paraya satmazlar yani.amacınız özeliklle uzun yol ,dağ bayır gezip tozmak ise çekinmeden alın.ikinci eli kötü falan diye düşünmeyin arabayı siz kullanıyorsumuz.sahibi sizsiniz ikinci eldeki adam değil.güzel araba yani en son abanta gittim orda buzlarla dans ettik birlikte.kayması için esp yı kapamanız lazım yoldan çıkmaz bu kolay kolay.bide vşrajlardan gazla çıkmayı öğrenirseniz tadından yenmez ama biraz deneyim gerekiyor dikkat only pro.aklıma geldikçe güncelelrim kazasız belasız inşallah
  • yeni xv test sonuçları :
    -araba komple değişmiş.yol tutuşu eskisine göre kat be kat daha iyi.
    -hepimizin küfürler saydırarak geçtiği hız kesicilerin sonunu getirmiş araçtır zıra frene basmayı bırak gazlayarak geçiyorsun ve arabada gram sarsılma olmuyor.bu en başarılı özelliği olmuş.
    -x-mode ile rampa aşaa saatte 5 km hızla inebilyor.bu muhteşem özellik subarucuların beklediği bir güzellikti ve yapmışlar evet sağolsunlar.
    -iç konfor yine japon kafası.
    -sürüş keyfi subaruya özel katlanarak artıırlmış bağımlılık yaratıyor dikkat.
    -ticari meta değil makine sahibi olmak isteyenler için subaru.
    - motor yine tatminkar değil ama bende 2015 modeli var alışınca sorun olmuyor.diğerleri benden hızlı ama ben her yere giderim kafası güzel.
    şiddetle öneriyorum beğenmezseniz kahve benden.mükemmel abi derseniz sizden.
    kazasız belasız inşallah...
  • en az 4 kere kazadan kurtardı. özellikle şehir içinde sıkışık trafikte çok dans ediyorsanız, arada da telefona falan bakayım diyorsanız, bırakın subaru işini yapsın. eyesight mükemel çalışıyor. eşimin arabası bmw subarunun güvenlik ve kaza önleme paketi bmw ye 10 basar, aynı ligde bile olamazlar. eyesight o derece iyi.

    uzun yolda ise kuzey marmara otoyolunda düzlükte zorladığımda 196 gördüm. yani bu araba hızlı gidemiyor. uzun yolda ben zaten 120-160 arası gidiyorum diyorsanız motor sorunu yaşamazsınız, yok kaçsın gitsin, tek rakibim thy diyorsanız bu araba size uymaz.

    bu araba kime uyar derseniz, ailesi için araç alana uyar, çocuğumla güvenli olayım diyene uyar. arada sırada köye gidiyorum, off-road umsu bir kaç tur da atayım diyene uyar. arabanın dış görünüşünden öte kendi konforum diyene, şehir içinde dalıp öndekine çarpıyorum, yaya atladığında benim reflekslerimden önce önlem alsın diyenlere uyar.

    bir de turbo motor yok evet, olsaydı daha iyi uçardı kaçardı, atmosferik motor daha ağır, lakin daha dayanıklı ve sorunsuz, yani turbo motorlu 120.000 km de araba ile atmosferik motorlu 300.000 km de araba aynı motor ömrüne sahip. alıp uzun süre bineceğim 10 yıl sonra da satarım diyorsanız ve üstteki koşullar size uyuyorsa xv tam size göre.

    alırken de 3.20 ve ikameleri ile kıyaslayıp, onlara bu parayı vereceğime xv ye veririm demiştim. iyi ki de demişim diyorum.

    diğer bir mevzu da bmw ve mercedese binen kitle yerine subaru ya binen kitleyi kendime yakın görmem. gerçekten tercih eden kitlede ilginç bir uyumluluk var, yani sokak arası 4 katlı apartman yapan müteahit arabası değil.

    bu koşullarda tavsiye ediyorum.
  • kaliteli, güvenli, konforlu bir crossover.

    türkiye'de aynı fiyat skalasında satılan birçok muadilinden daha donanımlı ve 4x4 olmasına karşın, halkımızın kullandığı sürenin tadını çıkarmak yerine ikinci eldeki ederine kafasını takmasından ötürü nispeten az satılır.

    halbuki ülkemiz yol şartları için biçilmiş bir kaftandır. yerden yüksek, geniş iç hacim, sürekli simetrik dört çekiş ile karda kışta dahi güvenli sürüş gibi çok can alıcı özellikleri vardır.

    özellikle premium seviyesinde donanım şahanedir. anahtarsız giriş ve çalıştırma, sunroof, gerçek deri koltuklar sadece premiumda bulunur. onun dışında diğer modellerde de olan hız sabitleme, dokunmatik multimedia ekranı, ön silecekler için buz çözücü, karartılmış arka camlar, ısıtmalı ön koltuklar, elektrik ayarlı sürücü koltuğu (bu da sadece premium'da sanırım), elektrikli kapanır yan aynalar gibi bir sürü konfor özelliği var. güvenlik konusunda zaten aşmış bir araba. euro ncap'te beş yıldızı var. bir de bu amerika sigorta firmaları birliği miydi, neydi oranın testlerinde de sınıfının en yüksek skorlarını almış.

    tabii siz ikinci eli tutmaz diye almayın da bu güzellik bize kalsın.
hesabın var mı? giriş yap