• kendimi klonlama hissi yaratan vaad.
  • "avrupa birliği neden mültecileri almıyor" gibi abuk sabuk bir rte beyanından daha mantıklı olan bir cümle.
  • "hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağız" ... "ülkelerindeki sorunları beraber çözeceğiz."
    kılıçdaroğlu iyi bir insan, ama tutarlı olmalı.
  • suriyeli siginmacilar icin dogru uygulama uluslararasi camianin da parasal destek verdigi kamplarda ikamet ettirilmeleri, buradaki ihtiyaclarinin giderilmesi ancak bu kamplardan cikisa izin verilmemesidir. bildigim kadari ile multeci dahi olsalar uluslararasi hukuk da bunu gerektirir. multeci statuleri yoksa turkiye buna da zorunlu degil. su an turkiye'de yasanan durum hem fakir suriyeliler hem de turkiye insani icin cekilmez bir halde. bir sekilde care bulunmasi gerekiyor.

    en gercekci olan suriye ile ortak bir anlasmaya varmak ve bu insanlari sinira yakin bolgelerdeki kamplarda ikamet ettirmektir. tabii boyle bir seye kalkistiginizda nasil bir direnisle karsilsirsiniz hesaplamak zor.

    suriye'de baris saglanmadan geri gonderilmeleri mumkun olur mu bilmiyorum. acimasiz ama turkiye'nin cikarina bir hamle olur. iyi ya da kotu diyemeyiz. aci verici ama.

    akp hukumetinin buyuk ve telafisi zor fiyaskolarindan birisi daha. halka gunubirlik zarari dokundugu icin de etkisi cok net hissediliyor.
  • bir musluman olarak beni mutlu eden soz. umarim vaat ettigini gerceklestirme imkani bulur sozun sahibi.
  • akpliler aldı fuhuş yaptırıyorlar
    chplilerde ölümün kollarına bırakacaklar.

    ve bunlar iki insan topluluğu

    birde bizi biz eden amansız sevda işte..
  • senin gibi kardeşim olacağına hitler gibi düşmanım olsun. çok istiyorsan sen siktir git suriye'ye. kemalistleri de yanında götürmeyi unutma
  • chp'ye oy vermeyi düşünen biri olarak katılmadığım açıklamadır. solculuk ve göçmen karşıtlığı kulağa pek hoş gelmiyor. bunun yerine suriye'lileri insani şartlarla donatılmış kamplarda tutacağız, sokaklarda dilendirmeyeceğiz gibi bir açıklama hem chp'ye, hem insanlık onuruna daha fazla yakışan bir duruş olurdu.
  • adam diyor ki barışı getirip göndereceğiz suriyelileri. bizim aktroller akp'nin yarattığı iç savaşın kollarına götürecek diyor. bir kere okuduklarını sindirip yazsalar şaşarım, enginlere sığmam taşarım.
hesabın var mı? giriş yap