• yeni başladığım kitap. başlarının aşırı sıkıcı olduğunu söylemeliyim. umarım devamı böyle değildir. editler iletirim
  • tesla maskelerle çevrili bir hayat (tesla: a portrait with masks) 2008 yılında vladimir pištalo tarafından yazılmıştır. nikola tesla 'nın hayatını biraz romanlaştırmış şekilde anlatır.

    kitap, 2017 yılında türkiye'de de satışa sunulduğunda nikola tesla'yı çok seven biri olarak hemen sipariş ettim ama çok zor bitirdim. çok zor bitirmemin sebebi sanırım kitabın çok fazla bölüme ayrılmış olmasıydı. konuya odaklanmamı zorlaştırdı. ha okuduğuma pişman mıyım? asla.

    tesla'nın hayatını merak edenler açıp okusun. anlatım dili bana biraz yorucu geldi ama kimisine güzel gelebilir.
  • tesla hayranı herkesin kesinlikle okuması, hayatini öğrenmesi gereken bir kitap.
  • bu kitabı havaalanından aldım.yani bir kitaba verilebilecek maksimum parayı vererek aldım.kitabın üzerinde tesla yazması benim için yetti.
    kitabın kırmızı kapağa sahip olması ve kalitesi çok dikkat çekiyor.tesla hakkında 3. okuduğum kitap ve birde belgeseli var malum ve 2 tanede film var.
    bu kitap öncelikle bir roman yane biyografik bir roman ,ödüllü bir kitap(fakat ödül kolpadan sırbistan'da yerel bir ödül) ben bu türden ilk defa bir kitap okuyorum.
    yane şöyle; yazar ,kahramanın gerçek sözlerini yazacağı zaman kalın yazılarla yazıyor ve gerçek hayatla arada ki boşluğu teslanın hayatını çok iyi bilen ve araştıran bir edebiyat profesörünün hayal gücüne güvenerek yaşıyorsunuz.yani tam anlamıyla gerçek bir biyografi değil ve tam olarak hayal ürünü de değil mesele bütün karakterler gerçek.
    benim bu tarz bir şey hoşuma gitmedi.bilseydim almazdım diyorum.zaten bu kitabı aldığımdan beri üzerinden yaklaşık 13 ay geçti ve çalışma masamda o kadar çok durdu ki insanlar benim bir kitabı 1 yılda nasıl bitiremediğimi sorguladı sürekli.ikinci etken ise kitap tam 121 bölüm oluşuyor.futboldaki video hakem uygulaması gibi tam konsantre oluyorsunuz başka bir yere geçiyor ve 3-4 sayfalık küçük küçük olayları birleştirmiş yazar.zaten kapak kalitesi son yıllarda gördüğüm en kaliteli yayın evi fakat kitap benim masamın üzerinde yaklaşık olarak 1.5 sene kalarak sanırım rekor kırdı.kesinlikle okunacak bir kitap değil.aralarda 3-5 bölüm bitire bitire biraz önce sonlandırdım.
  • kitabın anlatımı çok enteresan. mistik ve halüsinatif ögelere fazlaca yer verilmiş ve birçok bölümde yazarın ne anlatmaya çalıştığını anlamak zor. öte yandan, tesla gibi bir dahinin iç dünyası da zaten böyle karmaşıktır diye düşünüyor insan. kitap bittiğinde, tesla olmaya en yakın şey ne ise, onu deneyimlemiş gibi oluyorsunuz. evrenin sırlarına kendi eşsiz yöntemleriyle vakıf olmaya çalışmış ve çağının çok ötesinde icatlara imza atmış bir dehanın insanların hırsına ve kötülüğüne yenik düşmesini; icatları gibi duygusal hayatında da her şeyin ve herkesin nasıl yarım kaldığını görüyorsunuz. abisi, annesi, yakın dostları, katherine... her şey ve herkes başlı başına bir wardenclyffe tower tesla'nın dünyasında. ve kitabın ilk bölümlerinde kahramanımızın ağzından dökülen "insanoğlunun olmadığı yerde mutluluk da yoktur" aforizması, ömrünün sonuna yaklaştığında şuna evriliyor: "insanoğlunun olduğu yerde de mutluluk yoktur".
  • teslanin babası tarafından kendisine söylenen bir cümle beni derin düşüncelere sevk etti .

    “you’ve just barely learned how to be a child, and now you’re becoming a young man. when you learn how to be a young man, you’ll become mature. then you’ll understand that in this life we’re always novices.”

    o kadar güzel yazılmış ki türkçe çevirisini yapıp cümlenin içine etmek istemiyorum. ingilizce bilmeyen arkadaşlar kusura bakmayın.
hesabın var mı? giriş yap