• yurtdisinda diger ülkelerin diline de etki etmis kelime. market raflarinda rastlanilan kavanoz caciklarin etiketlerinde bu kelime yazar...
  • (bkz: caciki)
  • şimdiye kadar bahsedilmemesini haksızlık olarak gördüğüm kaşın şirin mekanlarından biri. mavi beyaz renklerini, nazar boncuğu gözlü balıklarını, renkli tahta masa ve sandalyelerini görünce "aa ne sevimliymişi, oturalım hadi!" dedik ve mezeler yeni açılırken oturduğumuz masadan mekanın ışıkları sönerken kalktık. nazik ve sıcak çalışanları sizi hiç rahatsız etmeden ilgili olmayı başarıyor. mezeleri ayrı güzel, sütte balığı ayrı. masaya ilk olarak zeytinyağlı tzatziki servis etme gibi bir gelenekleri var. bazen yunan müzikleri çaldıklarını duyduk ama bize müziksiz bir gün denk geldi, iyi de oldu. sayelerinde sakin, bol sohbetli, huzurlu, güzel bir gece geçirdik.
  • masaya ilk olarak tzatziki diye bir şey gelmiyor. sütte balığı kaş'ın denizi kadar tuzlu, yine de lezzettli. az önce orhan gencebay çaldı; yunan müziği henüz duymadim. sütte dil balığı burdan ziyade başka bir yerde denenebilir. poti kare mavi masalari en iyi oldugu konu.
  • çok övüldüğü için gittik. daha önce hiç yemediğim mezeleri yedim. güzeldi.
    kaş'a yolu düşen olursa denesin derim. ama yemek yeyip kalksın. zira oturulmuyor. uykusu geliyor insanın.
    yunan müziğini biz de duymadık. eski türk filmi müzikleri falan çalıyordu.
  • kaş'da ilginç çalışanlarıyla hizmet veren bir yer. şimdi uzun uzun anlatamayacağım da değişik kafaları var. mezeleri de bildiğin kötü, güzel demek için daha önce hiç meze yememiş olman gerekir.
  • levrekleri lezzetli, mezeleri değişik ve güzel bir mekan. biraz yunanca şarkılar çalıp sonra eski türk filmi müziklerine geçiyor. mekan güzel de bazen çalışan teyzeler sizi tersleyebiliyor, hazırlıklı olun.
  • garsonları farklı kafada ama mezeleri ve ara sıcakları çok lezzetli yunan restoranı. şirin bir yer, arka fonda müzik az gelse de sohbet için ideal.

    burada ne yenir, hangi mezeleri güzeldir?
    http://ictenbakis.blogspot.com.tr/…ti-kas-gezi.html
  • çok övülen mezelerini seçmeye çağırdıklarında mezelerle ilgilenen hanımefendi mezeleri tanıtacağına sadece yüzümüze bakıp hadi ne istiyorsunuz der gibiydi. iki kişi rakı aldığımız halde 1 lt su geldi, tekrar su istedik hesapta sadece su için 10 tl yazılmıştı. mezelerde ekstra bir lezzet görmedim. kalamar istanbuldaki yavan kalamardan farksızdı, kaş'ta bari gerçek kalamar yiyebilsek. fiyatları da muadillerinden fazla. kaş'ta gidilecek çok daha güzel meyhaneler var. (bkz: üzüm kızı)
  • kaş'ın hemen karşısındaki komşu toprağına en yakın ve lezzetli mezeleri yapan mekan; amma velakin muhutin en pahalı restoranlarından biri haline gelmiş, nedendir bilinmez?

    kayıtlara geçsin diye belirteyim istiyorum: (entry tarihi itibariyle)

    70'lik rakı 175 tl (kaş'ın en pahalısı)
    tam olarak kibrit kutusu kadar peynir 7 tl (kilosu 20 lira olan peynirden taş çatlasa 50 gr.)

    gerisini saymaya gerek yok kanımca. yanına ahtapot, balık vs söyleyince 4 kişi 1.000 tl'lik oluyorsunuz, belirteyim istedim, zira hayatımda ödediğim fiyat/performans en kötü yerlerden biri. (kıyas yapınca nusret daha ucuz, o kadar söylüyorum)
hesabın var mı? giriş yap