• komisyondan geçti. yakında yasalaşır. . ancak vuk 359 kapsamında hakkında inceleme başlamış olanlar faydalanamıyor.
  • bir bordrolu olarak hakkımı helal etmiyorum.
  • 7143 sayılı kanun ile 18 mayıs 2018 tarihinde yasalaşmıştır.başvurular 30 temmuz tarihine kadar sürecektir.başvurular gelir idaresi başkanlığının sitesinden kolaylıkla yapılabilir.tüm sorularınız için yeşillendirebilirsiniz.

    edit:başvuru link online başvurular 28.05.2018 tarihi itibariyle başlamıştır.

    edit2: 01/06/2018 tarihi itibariyle altyapı hazır olup başvurulara taksitlendirme işlemi yapılmaktadır.
  • 2016 yılında 6736 sayılı kanun ile uygulanan vergi affının laciverti.

    kanunu çok detaylı inceleme şansı bulamadım; ancak bakabildiğim kadarıyla matrah artırımı (belirli yıllarda gelirlerini beyan etmeyenlerin 3-5 kuruşla incelemeden kurtulmalarını sağlayan uygulama) önceki kanuna çok benzer. kanun taslağında 2017 yılı gelirleri yer almıyordu, ancak 30 nisan'da kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesiyle tahakkuk eden vergiler çok beğenilmemiş olmalı ki 2017 yılı da tahmin ettiğimiz üzere dahil edilmiş.

    borçların yapılandırılmasına hiç girmiyorum, kanunu çıkaran devlet mi, yoksa bildiğimiz düz banka mı belli değil.

    önceki vergi affından farklı olarak varlık barışı uygulamasına "malları getirirsen vergi yok ve hatta bazılarına vergi istisnası var, ama beyan edip getirmezsen %2'si bizim" hükmü eklenmiş. sanki getirse tekrar geri götüremeyecek *.

    otomatik bilgi değişimi başlatılacak, ülkelerle anlaşmalar imzalanmaya başlanacak, bu yüzden hemen öncesinde de son bir varlık barışı yapılacak ve uluslararası şeffaf bir vergi denetiminin ilk adımları atılacak sanıyorduk; iş 2020'ye kaldı. iktidardakiler yurtdışındaki portföylerini nereye taşıyacaklarını henüz kararlaştıramadılar diye düşünüyorum. kolay iş değil tabii..

    öte yandan sağdan soldan devam etmekte olan vergi incelemelerinin askıya alındığını, şirketlere matrah artırımına girmelerinin "önerildiğini" duyuyoruz.

    tüm bunları yan yana koyduğunuzda devlet babanın az icraat-çok paraya ihtiyacı olduğunu ve uzun vadeli vergi politikalarını pek de iplemediğini anlıyoruz. ezelden beri böyleydi zaten ama hiç bu kadar açıktan, hiç bu kadar bariz olmamıştı.

    vergi risklerinden konuşulurken laf kesip "ya sizin ülkede kaç yılda bir vergi affı oluyordu?" diye soran ecnebi cfo'ya ne cevap vermek gerekir, yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
  • + devletim sen günahlarımı affet
    - senin günaha faiz geldi
    + ???
    - ama faizi affettim hadi yine iyisin
  • -mehmet şimşek, eylül 2014 “artık vergi affı olmayacak”
    -naci ağbal, mart 2016 “bir daha vergi affı yok”
    -naci ağbal, ağustos 2017 “bundan sonra kimse yapılandırma kanunu beklemesin”
    -berat albayrak, ağustos 2018 “bu son fırsat, başka af-yapılandırma yok”

    (bkz: yav he he)
hesabın var mı? giriş yap