aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • helikopter pilotunun denizle gökyüzünü karıştırarak helikopteri denize sürmesi.

    bu olaydan dolayı kardak krizinde bir helikopterimiz denize düşmüştü. neyseki pilotumuz şehit olmamıştı.
  • kâbus. adını görünce dahi irkildiğim bir hastalık. tavanla yerin tepetaklak olması, kafayı milim oynatamamak, baş dönmesiyle birlikte gelen mide bulantısı.
    üç gün boyunca başımı yastıktan her kaldırışımda kustum, yataktan tuvalet hariç acile gitmek için kalktım. sedyeye yattığım her an başımı nereye koyduklarını anlamadığım, önümü dahi göremediğim için ve o lanet baş dönmesi yüzünden acılar içinde inleyerek durmadan kusmaya devam ettim, iki gün serumla beslendim. bir hafta yataktan kalkıp birinin yardımı olmaksızın tuvalete bile gidemedim. ikinci hafta baş dönmesi ilk haftaya oranla fazlasıyla azaldı ama denge problemi yaşadığım ve adımlarım birbirine dolandığı için evin içinde defalarca düştüm. sonraki iki hafta denge problemi azalarak devam etti. otobüste, metroda kesinlikle ters yönde seyahat edemedim, ayakta gidemedim. salyangoz yavaşlığında, ağır çekimde adım atarak yürüyebildim. (bkz: betaserc) kullandım kısa bir süre. hastalığın yaklaşık altı ay sonra tekrar edebileceğini söylemişti doktor, iki yıl oldu tekrar etmedi. denge hareketlerini düzenli olarak yaptım. aynı dönem yoga yapmaya başlamıştım ve yapmaya devam ettim, faydası olduğunu düşünüyorum, pek çok denge hareketini içinde barındırıyor keza. hâlâ her sabah kafamı yastıktan yavaşça kaldırıyorum, tavan yukarıda, yer aşağıda diye seviniyorum. sakın gelme.
  • kulak kristallerinin oynamasıyla alakalı olan bir hastalık belirtisi. belirtidir çünkü başka bir hastalığın altında yatan sebepler bütünüdür.

    dengemizi sağlayan kristallerin bozulması durumudur. tetikleyen hareket, pozisyon ve duygu durumlarından kaçınılmalı ani hareket edilmemelidir.
  • bir alfred hitchcock filmidir.
    güzeldir, izlenir.
  • can yayınları koleksiyonumun paul auster'e ait olan xlıı. sıradışı parçası. kendi kendime "sen harika bir çocuktun walt!" derken sonlarına doğru yaklaşırken gözlerim yaşlı, bir romanın daha içine girmiş olduğumu, onu tadıp ona dokunduğumun ayırdına vardım. auster'in doğal/argo denebilecek üslubunu karakterlerine yerleştirişine hayranım, çevirmen ilknur özdemir'in de hakkını vermek gerek, o sokak ruhunu ve ağzını genel olarak çok güzel yansıtmış, yinelemeler fazla olsa da akıcı, rahat okunan bir kitap, konusuyla ve gelişimiyle beni yeterince kendine bağladığı âşikar zaten. sımsıcak duyguların beraberinde hayatın o amansız sillesini de sizlere hatırlatan bir içim su diyebilirim özetle. altını çizdiğim bazı cümleleri aşağıda paylaşıyorum, sevgiler.

    --- spoiler ---

    bir sabah uyandığınızda yepyeni bir yüzünüz olduğunu keşfettiğinizi düşünün, sonra da bu yüze alışmak için kendinizle yeniden uyum sağlayabilmek için ayna karşısında geçireceğiniz saatleri bir düşünün." sf.58

    sanki güneşin patlayışını görmüştüm gözlerimle. sanki az önce kıyamet gününe tanık olmuştum." sf.83

    artık tehlikeyi hissetmiyorum. her şey zevke dönüşmüş, öföriye, doğanın yasalarının gözlerinizin önünde ufalandığını görmenin verdiği coşkuya dönüşmüş." sf.150

    işte böyle dostum. herkes gemiye. rüzgar çıkar çıkmaz demir alacağız, vira salpa deyip yola çıkacağız." sf.174

    cardinal'ler kazandığı sürece dünyada bir şeyler yolunda demekti, bütün bütüne umarsızlığa düşmek olanaksızdı."

    insan o yaşa gelince artık oyunun kurallarına pek aldırmıyor. gitmen gereken yere gidiyorsun, yaşamaya devam etmek için ne gerekiyorsa onu yapıyorsun." sf.240

    --- spoiler ---
  • sabahtan beri çektiğim durum. nöroloji için randevu aldım ancak durup dururken, kasisten geçerken, sağa sola dönerken hatta yatarken bile meydana gelmesi ve çok çok sıklaşması canımı sıkmaya başladı. önerisi olan yazarlardan yardım bekliyorum.
  • kulak burun boğazdan randevu alın bence. ben yıllar önce aynı drtten mütevellit gitmiştim.
    ilaç verdi kurtuldum. ayrıca kahveyi azalt, maden suyu iç vs dedi doktor
  • babam’ı erim erim eritti bu lanet hastalık adamı ilaca bağımlı yaptı ve her sabah babamı işe gönderirken içimdeki tedirginliği bir bilseniz... neyse allah kimsenin başına vermesin dostlarım çekilecek dert değil valla
  • (bkz: vestibüler nörinit) hakkında bilgi edinmek isteyenleri bizzat deneyimlediğim tecrübelerimi paylaşmak isterim.

    tanım: çeşitli sebeplerden kaynaklanan baş dönmesi olayıdır, tıptaki adı vertigodur.
  • tuz iç kulaktaki sıvı artışına neden olup vertigoyu tetikleyebiliyor.
hesabın var mı? giriş yap