• cukurova elektrik müh. mezunu yakin bi arkadasim 1300 tl ile, mersin menseli kontaktör ve röle üreten bi firmada ise girdi!!! üzerine söylenecek cok bi sey yok malesef, kicini ekranda iki kivirip kaseti cakanin voleyi vurdugu canim ülkemde bu durumu yadirgamak yersiz herhal.
    mezuniyete yakin biri olarak ne motive oluyorum varya anlatamam...
  • kpss 76 puanla tuik e giren yeni mezun bir bilgisayar muhendisine 3200 tl maas verilmektedir.
  • türkiye'de devlete girmediğin sürece bir mühendisin bile hak ettiğini alamamasının kanıtıdır. iş, aş, maaş, ve kadının en iyisi kuzey afrika'dadır.

    (bkz: casablanca)
  • çok bile olduğunu düşündüğüm maaş. ben her gün ders çalışırken sınavlara 2 gün kala çalışıp sınıf geçen bir kitleden oluşuyor. boğaziçi odtü ve bilkentlileri ayrı tutuyorum tabi ki. onlar öğrenciliğinde çalışıyorlar okul bitince maaşlarında karşılığını görüyorlar.
  • bu gözler 2300tl teklif gördü. ulan bu adamlar bu teklifi yaparken utanmıyorlar mı acaba? öyle küçük bir patron şirketi de değil bu teklif yapanlar. teklif yapılan kişi de iyi bir devlet üniversitesinden ortalamanın üzerinde bir şekilde mezun olmuş, yurt dışında bir sene kadar yaşamış, yaklaşık bir sene kadar da iş deneyimi olan bir kimse. biz niye okuduk bu kadar sene? insan üzülüyor ve utanıyor gerçekten.
  • batı bölgelerde fakat istanbul dışı yerlerde çalışacak olan, ortalama bir üniversiteden ortalama bir şekilde mezun olmuş yeni mezunun, merak ettiğim maaşıdır. çaylak arkadaşlardan fikri olan varsa paylaşmalarını istirham ediyorum.
  • 1500-5000 tl araliginda oynayabilen maas.

    sektorun en kaymaklilari sayilabilecek bilgisayar muhendisleri icin bile istanbulda bir giris maasi 3000-5000 lira araligindayken 1500 lira gibi komik teklifler alan makine, insaat muhendisleri ve bilumum olucu sektorle bogusmak zorunda kalan muhendisler istanbul'u dakika dusunmeden terketmelidir. bu hem istanbul'daki arz talep dengesinin korunmasina yardimci olacak, hem de 1500 lira ile istanbul sartlarinda gecinmeye calisan muhendis genclerin omuzlarindaki yuku ayni paraya bile olsa az masrafli bir sehirde bulunacaklari icin azaltacaktir.
  • yeni mezun ama iş bulamamış bir mühendis olarak benim için sıfır(0) olan maaştır. ama iş bulabilen bazı şanslıların dediklerine göre istanbul-kocaeli bölgesinde firmanın kurumsallığına göre değişmekle birlikte 2000-2500 tl civarındadır.
  • ağır iş koşullarına karşı cılız kalan şeydir. teknik bir üniversiteden mezun olup inşaat mühendisi olarak 2000 liraya sevinecek hallerdeyim.
  • manisa oganizede 1500-2500tl arasında gezinmektedir.

    bu ülkede teknolojinin neden gelişmediği, neden ara elman ülkesi olduğumuzun en büyük en büyük göstergelerinden birisidir.
hesabın var mı? giriş yap