• orjinal adı ellenikí polemikí aeroporía / hellenic air force (haf) olan ve 1911'de kuruluş temeli atılan yunan askeri gücü
  • bünyesine türk korkusu yüzünden sürekli savaş uçağı katan hava kuvvetleri.egede dogfight ta iyidirler ama bizim pilotlarımızdan her zaman çekinirler.
  • dassault rafale, f-16v ve f-35 alımlarıyla güçlü ve kalıcı olarak ege’de hakim olacak güç.
    mmu fanı dostlarımıza selam ederim, mesaj kutumu doldurmayın. evet mmu 2200 gibi göklerde olacak o zaman yunan düşünsün.
  • şuan türk hava kuvvetlerinde hem yeterli sayıda hemde yeterli tecrübede pilot kalmadığından 2040 a kadar değil daha şimdiden egenin havadaki hakimi.
  • bir dönem gazetelerde manşetler atılıyordu, (yeni jenerasyon hatırlamayabilir) “ırak ordusu amerikan araç gereçleriyle donatıldı, ortadoğu’nun en güçlü ordusu oldu” yazdılar, tsk ile karşılaştırmalar yapanları mi ararsın, yandık bittik diyenleri mi.

    sam amcanın planları istediği gibi işlemeyince iti köpeği bir araya toplayıp bir örgüt icat etti. lego yapar gibi, kısa sürede toplanan bu örgüt ırak’a yaklaşınca ırak ordusu araç gereci kullanmadan kaçıp kayboldu.

    şimdi yunanistan’a istediğin uçağı ver.
    idealist pilotu yetiştiremiyorsan, askerin ölmeye değil savaşıp geri dönmeye gidiyorsa, iş ciddiye binince can önce gelir kaçarlar.
  • ben gerçekten burda yunanistan'i, fransız'ı vs vs güzelleştirme lere şaşırıyorum; kardeşim hiç mi tarih okumadınız? hiç mi kurtuluş savaşını ogrenmediniz? nasıl bir cehalet sizinki?
    bakın savaşın yüzde 90'nı cesarettir, geri kalanı silah ve mühimmat'tır, herşey cephede sonuçlanır istediğin kadar uçağın,fuzen,olsun yüreğin yoksa hikayesin son örnek ermenistan.
    rusya,fransa'nın,diğer bütün türk düşmanlarını yardımına rağmen bittiler.
  • 2040'a kadar sürecek planlarla ege'de hakim olacağı söylenen güç.

    tüm bu süre zarfında türk hava kuvvetleri'nin yerine sayacağı varsayılıyor garip bir şekilde.
  • tama arkadas yunanlilar hepsini alsin herseyi alsin ama savasi lojistigi guclu olanlar kazanir. nufusu 10 milyon bile olmayan yunanistanin turizm harci dogru duzgun hic bir geliri yok. bufus cok daginik yasadigi icinde ana kara harci bir cok adada turizm harci hic bir yatirim yok. sonucta bobregi satar o ucaklari alirlar ama ucuracak yakit atacak bomba ve uzun surecek bir savasi kaldiracak bir gucu yok.

    benzeri icin ermenistan azerbaycan savasina bakabilirler.

    ha ya develer age of empires da mi oynamadiniz.
  • evet yunanlıların hava hakimiyeti için önemli gelişmeler bunlar. yeterli motivasyoları da var. bununla birlikte tek başına bir şey ifade etmez. ellerindeki bu güce güvenip hataya düşerseler ermenistan ile aynı kaderi paylaşırlar. (bkz: kıbrıs)

    bu hamleyi boşa çıkaracak girişimlere ihtiyacımız var. öyle bir şey yapmalıyız ki yunanistan sadece ekonomik yük edinmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap