• işlerin değişik bir hal almaya başladığını gördüğümüz iddiakaynak
  • bir taraftan gelenin gidenin kandırdığı dünya liderine sahip bir ülkede olursa şaşırılmayacak durumdur ancak diğer taraftan ise iran korkusundan abd'ye kaçan birisi için pek de akla yatkın bir iddia değil.
  • kimin ajanı olduğu zerre umrumda değil, isterse uzaylı olsun...

    adam bir* ülkenin bakanlarını satın alıp, parmağında oynatıp, orospu gibi önünde yatırdı mı yatırmadı mı?

    onursuz haysiyetsiz şerefsizleri gün yüzüne çıkarmış, dolandırıcının teki nihayetinde... dün kardeşim dediklerine, bugün şerefsiz ajan diyorlar... böyle zihniyetin ta amına koyayım...
  • ajanlığını filan bilmem de daha 40 yıl öncesine kadar kabile devleti olarak yönetilen iran'ın ikibin yıllık devlet geleneği olan türk milletinin, üç asır üç kıtayı yöneten osmanlı'nın mirasçıyız diye gerinen türkiye'yi tufaya getirmesinin rezilliğine diyecek söz bulamıyorum.
    yazıklar olsun.

    iran'ın köklü devlet geleneği filan diyecek olanlar içinse aşağıdaki kitabı tavsiye ediyorum.
    modern iran tarihi
  • kandırılmamış bir kulağınızın arkası kaldı sanırsam.

    ne güzel devlet lan, her pozisyona geliyor...
  • ataları orta asya'da öküz güderken imparatorluklar kurmuş, batı'ya düzenlediği seferlerle tarihe geçmiş ve hatta doğu-batı çatışmasına ilk taraf olan, türki milletlerin yerleşik hayata geçme ve bugün türkiye denen yeri şekillendirmesinde, bizlerin politika-dil-uygarlık vs gibi konulurda bugünlere gelmesinin falan en büyük müessibi olan fars uygarlığının bugünkü mirasçısı olan devleti küçük görebilecek kadar cahillerin kol gezdiği diyarlarda inanılmayacak yalan yok sonuçta. ulan türklerin devletçiliği öğrendiği yer iran kültürü beyinsiz çocuğum benim. çomar olduğunuz yetmiyor, üstüne bir de zır cahilsiniz ve gözgöre göre yalan söyleyebiliyorsunuz. iran kabile devleti tabi cnm, osmanlı çünkü aynı devri tayyareleri, şimendiferleri ve nice ilmi başarısıyla tamamlamıştı iran'ın aksine. bu denyolar osmanlı'yı iyice böyle steampunk kurgu evrenine çevirdiler yalanla dolanla, aynı gerizekalılık 3-4 nesil daha aktarılsa fatih buharlı uçan gemilerle geçti haliç'i demeye başlayacaklar. tece dediğin hele bir asır sürmemiş ömrünün yarısından çoğunu darbeyle, tek partiyle, sıkıyönetim ve hırsız sağcı yönetimle geçirmiş bir nato kuklası değil, bağımsızlığı ile göz dolduran dev bir çağdaş liberteryen demokrasi değil mi? ama kabile olan onlar, biz ü-üüf, öyle böyle değil, on numara süperiz yeaa.
  • evet iyi partinin meşrebine uygun bir açıklama olmuş, abd'yi kollamış iran'a çatmış. ne diyor 'bu tuzak abd’yi çileden çıkartıp türkiye’nin üzerine çullanmaya yöneltecek bir işe türk yöneticilerini sokma tuzağıdır. abd ile türkiye’yi düşman etme tuzağıdır.'

    biz ne dedik, kılışdarın eline dosya tutuşturan abd iyi partiyi kolluyor, onu polemik dişında tutup akp'den giden oyların iyi parti'ye yönlendirilmesini amaçlıyor.
    #72519940
hesabın var mı? giriş yap