• yakından tanıdığım bilgisayar mühendisi bir arkadaş. 1 uygulama yazma (kodlama) karşılığında 160 bin tl kazanacakmış; kendisini takdir edip geçiyorum.. kanser ameliyatı (onkolojik cerrahi) yapan doktorlar bile ameliyat başına o kadar para almıyor..
  • uygulama ne uygulamasıymış acaba? hayat simülasyonu mu?

    edit: imla
  • beden gücü kullanılarak kazanılan paranın son 20-30 yılı. yaparsın dokuya saygısı olan nanometrik robot cerrah çok daha fazlasını kazanırsın. para mümkün olan en çok müşteriye ulasanda. arkadaş ve daha niceleri de internet ortamının sağladığı maksimum müşteriye ulaşıyorlar. çağı yakalayanlara helal olsun.

    not: bir hekim.
  • neyini begenemeyip de boyle bir baslik actigini anlayamadigim yazar beyani.
  • kanser ameliyatı 1 bilemedin 2 günde biterken, bir app in kodlanması live'a alınması hata gidermeler vs. 1 yılı bulabiliyor. yani bence kıyaslama yapma. allah aşkına yapma.
  • doğru meslek seçimi yapıp kendini geliştirmiş olan mühendistir. zira bu işten bu parayı kazanması için mühendis olmasına da gerek yoktur.

    4 sene önce bir gebelik takip vs uygulaması için ortağım 80 bin tl vermişti. o zaman yapma etme bu uygulamaya o kadar para verilmez demiştim dinlememişti, sonra da çöp oldu gitti proje.

    özetle, burada kuru sıkı atıp yazana kadar yazılım/kodlama öğrenin, kendinizi geliştirin siz de kazanın.
  • çalmıyor,çırpmıyor emeğinin karşılığını alıyor.helali hoş olsun,daha fazla kazansın.siz de çalışın siz de kazanın.

    not:657
  • helal olsun lan. hişş bi viski ısmarlasana :d
  • 160 bin para mı lan? muhtemelen basit nir uygulamadır. yoksa zaten kallavi bir program minimum testiydi betasıydı analiziydi falan derken 8 9 aydan aşağı çıkmaz.

    160 bine nereden baksan 35 40bin vergi ödersin. uygulama 6 ayda çıksa, düzgün sgk primi de bir o kadar tutar, eline kalır 7 8bin aylık. ki orta seviye bir yazılımcı zaten bu parayı alır.

    ayrıca ameliyattan alınan para 1 gündür ve her gün kazanılabilir. yazılımın üretim maliyeti tek seferliktir. yani kodu yazan ilk etapta para kazanır. sonra o yazılımdan milyonlar kazanabilir girişimi yapan ve yazılımcı sadece kodu yazmak karşılığı para alacağı bir sözleşme yaparsa, 1 tl alamaz o milyonlardan.

    facebook'un ilk halini yapmak 1 ay falan sürecek bir şey. ama milyar dolarlar değerinde bir yazılım. yemeksepetinin sipariş kısmı 1 2 haftada yazılır mesela. ama işte önemli olan tutturmak.
  • yazılım dünyasında nasıl paraların döndüğünden habersiz bir yazar beyanı.

    şöyle düşün aylık 20.000 tl brüt (12.000 net) maaş alan tek bir mühendisin 8 aylık maaşıdır bu para. büyük bir para değildir, kramponları felan astırmaz yani.
hesabın var mı? giriş yap