• (bkz: anabolik steroid)
    (bkz: vücut geliştirme)

    başka türlü profesyonel sporcu değilseniz 3-5 sene düzenli olarak sporla da ilgilenseniz 1-2 hafta sporu bıraktığınız dönemde vücudunuzun bazal metabolizma, günlük rutinler için tükettiği kalori normal bir insanın metobolizma hızına yaklaşır. bu kadar yoğun sportif vücudunuz olsa bile spor yapmadığınız dönemde kas kitlenize göre aynı yaş boy kilodaki normal bir insanla en fazla %20-%30 fark olur. o da artmış kas kitleniz ve artmış bazal dolaşım hızınızın hatrına. 1.85 boy 80-90 kg fit biri bile olsanız 3000-3500 ü geçmez. bundan fazla aldığınız her kalori size lömbür lömbür yağ olarak geri döner. başka alternatifi yok.

    ama vücut geliştirmede kolay yola kaçıp anabolik steroid kullanıyorsanız yaptığınız küre göre 8-10bin kkaloriye varan bir ihtiyacınız olur ve yağa dönüşmez. sonra çıkıp high calorie challenge diye millete artislik yapma hakkına sahip olursunuz. görünüşünüze göre 'bu mu lan' dedirtecek komik ağırlıklarla çalışmanıza rağmen hayvan gibi vücudunuz olur.

    peşin not: tekrar vurguluyorum benim metobolizmam hızlı veya yavaş diye yaptığınız bütün geyikler yalan. bunu benimki yavaş o yüzden kilo alıyorum, onunki hızlı geyiği yapanlar için söylüyorum. fark varsa bile sizin fark edebileceğiniz bir durum yok ortada. metobolizmam yavaş diyen adam yüksek insulin toleransı yüzünden öğün arası yediği meyvenin abur cuburun şekerli içeceğin kalorisini hesaba katmadığı gibi, insulin toleransı yüksek olduğu için sonraki öğünü sanki öğün arası hiçbir şey yememiş gibi iştahla tüketmekte. metabolizmam hızlı diyen veya çevresi tarafından böyle görülen tip için tam tersi, öğün arası birşeyler tüketse bile bir sonraki öğünü aynı iştahla yiyemez çabuk kesilir, düşük insulin toleransının avantajı. bu defalarca kontrol gruplu deneylerle araştırmalarla test edildi.
    bazal metabolozma hızınız yaş boy kilo kas kitlesine göre değişir. kendi vücut endeksinize göre tahmini ortalama değerizi bir çok gerekli gereksiz kaynaktan bulabilirsiniz. ve bulduğunuz değerden çok da farklı olması imkansız gastrointestinal sistemde parazitiniz veya ciddi metabolik hastalığınız yoksa.

    edit: başlıkta yapılan hatayı görmezden gelip 10bin kalori değil 10bin kkalori olduğunu varsayıyorum.

    edit2: profesyonel sporcu değilsen, istersen hayvan gibi kondüsyonun olsun her gün alınan ve 10bin'e varabilen o kalorileri yakamazsın. 7-8 saat bisiklet sürsen yakarsın evet ama bunu her gün yapabilecek misin? altyapısı olup da anabolik steroid kullananlar kürü uyguladıkları süre boyunca misal 3 ay her gün en az 6bin kalori alıyorlar 15bine kadar yolu var. evet her gün. steroid kullanmıyorsan yoğun antreman dönemine girmiş profesyonel sporcu değilsen 3 ay boyunca aldığın o kalorileri yakman imkansız. dolayısıyla obez olursun. her gün 7-8 saat pedal çevirebiliyorsan zaten profesyonel sporcusundur. dikkat ederseniz bu challenge'ı kasanlar kaslarını gösteren fit vücutlu tipler oluyor. kas göstermeseler bile hacım kazancı dikkat çekiyor ve fit oluyorlar. aslında ampülün high calorie challengeların bu kadar yaygınlaşmasıyla yanması gerekiyordu. yoksa fit insanlar youtuber olmak için 10bin kkalori alıp bünyelerine niye tecavüz etsin, insülin toleransı kazanmaya niye bir adım daha yaklaşsın, fit bir insan zaten bunlara önem verir. hadi bikaçı gerizekalıdır yapmıştır diye düşündünüz hepsinin de sırf youtuberlık için yapmış olmaz diye düşünüp kafanızdaki ampülün yanması lazımdı, çok zeki olmaya gerek yok. obez bir insanın fazla kiloları 1kg=7bin kkalori, tamam gün içinde bir anda fazladan 7bin kkalori aldığınızda ağırlığınız hemen artmaz, bir kısmını sindiremez dışkıyla atarsınız hatta kabız olursunuz ama 2-3 gün fazladan 7bin kalori demek en az 1 kg'u vücut kitlenize lömbür lömbür yağ dokusu olarak eklemek demek. bu kadar insan sadece dikkat çekmek için yapacak kadar, kendine böyle zarar verecek kadar mal değil yani.

    youtube'a calorie challenge yazınca çıkan videolardaki erkeklerin tamamı kaslarından vücut çalıştıkları belli olan tipler, özellikle kas gösterisi yapanları bile var. en kötü bulkta ilk tepkiyi veren kolların kalınlığından anlamak mümkün. 10 videodan 9'u öyle. bulkla karıştırmaya gerek yok high calorie challenge bulkun zaten kendisi. youtube link profesyonel sprocu değilse ve vücut geliştirmeyle uğraşıp günlük 10bin kalori tüketiyorsa biri streoid kullanmama ihtimali yok. yoksa fit adamların hiç biri sırf dikkat çekmek için yağ oranını artırmak istemez.

    hem ampüle voltajı yetersiz gelip hem de kendinden emin ve fevri şekilde steroidle alakasının olmadığını iddia edenleri öpüyor özgüvenlerinden dolayı kutluyorum. saygılar.
  • bir küp şeker 20.000 kalori olduğu için 10.000 kalori pek sıkıntı değil. günlük 10 milyon kalori alıp yaktığımız oluyor.

    adam gibi hesap yapacaksanız bir öğrenin neyi hesapladığınızı.

    paketlerin üzerinde yazar kcal diye. kilo kalori = 1000 kalori. bir hamburger zaten 700,000 kalori yapıyor. neyse beynimi yaktınız amk.

    çıkın full tempo koşun saatte 600,000 kalori yakarsınız. bisikletle de aynı değer aşağı yukarı. sabahtan akşama bisiklet süren adam 10.000 kcal yakabilir. *
  • https://goo.gl/rihjzk

    mağara serin miydi esprisi yapmayacağım. aramaya üşendim çünkü.
  • olmayacak şey değildir.

    öncelikle bu şey steroid falan fıstıkla alakalı değil. yanıltıcı olmayalım. al steroidi al steroidi vur yemeğin gözüne bişey olmasın. yok öyle bi dünya.

    şu steroidi her şeyin müsebbibi veya mucizesi olarak göstermeyin allahaşkına.

    insülin intoleransı vs de 10.000 kcal ölçüsünde fark yaratmaz. zaten olan ipler genelde şişmandır. daha doğrusu şişmansa muhtemelwn bu dalga vardır.

    kısaca 10.000kcal alacağım diyen adam alır. kaloriyi yükseltirsin olur biter. zorlanırsın ama imkansız değil.

    gelelim nasıl oluyorda obez değiller.

    bunu devamkı surette yani günlük olarak yapıyor ve obez olmuyorlarsa hayvan gibi yakıyorlar demektir.

    misal bisikletçiler normal insanın bir buçuk günde aldığı kcal i kahvaltıda alıyor. çünkü adam bisiklet tepesinde yakıyor onu.

    edit: bulking ile karıştırmış bazı arkadaşlar sanırım. bi araştırın
hesabın var mı? giriş yap