• sayıları bile zihniyetlerini özetlemek için yeterli.
    (bkz: sağcılardaki sürekli subliminal verme çabası)

    + abi ben de imzalayayım?
    - yok lan dur 1071 olsun, mesaj olsun, zekice desinler, fetö torpiliyle geldiler demesinler.

    ayrıca başlı başına suç unsuru olduğundan ifade özgürlüğü adı altında değerlendirilemez. hukukun üstün olduğu hiçbir ülkede bu bildiri cezasız kalmazdı.

    iftira (türk ceza kanunu madde 267)
    hedef gösterme ve düşmanlığa tahrik (türk ceza kanunu madde 216)
    suç uydurma (türk ceza kanunu madde 271).
  • (bkz: 1071 ikidimisyindin iym kiririni kirşi bildiri)

    bildiri kelimesi iyi denk gelmiş.

    geçenlerde bir çiftçi dayının ayar verdiği öğretim üyesi tipindeki 1071 kişidir bunlar. en azından kafamda canlanan profil bu yönde.
  • kim oldukları belli olmayan akademisyenlerdir. haber sitelerinde an itibariyle yalnızca 1071 kişi oldukları yazıyor, tek bir isim yok. bu nasıl imza kampanyası? imzalamayı unutmuşlar resmen.

    edit: güncelleme geldi:

    imzalar

    edit 2: iki akademisyenin imzası rızaları dışında kullanılmış, birini de iki kere yazmışlar.

    tekzip
  • ülkenin akademisyen(!)'i ülkenin en üst yargı makamı olan anayasa mahkemesinin kararını tanımıyor. tüküreyim sizin akademisyenliğinize. umarım bir gün o anayasa mahkemesi kararına muhtaç kalırsınız da geri kalan 80 milyon o kararı sikine takmaz.
  • "terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez."

    aksine; terörle mücadele, insan hakkı ihlallerine en açık alan olup eleştirilmesi dünyanın her yerinde en doğal haktır. ben atayım, bu millet tutar, mantığında bir açıklama olmuş.
  • soytarılıktır.
  • dertleri gerçekten terörle mücadele mi yoksa birilerinin bir yerlerine dilleriyle masaj yapmak mi?

    aslında bir khk ile bu saksakci ekibin ülkeyi mi yoksa maaşlarını mı daha çok sevdikleri test edilse iyi olurdu. o zaman o kinadiklari aym'nin kapısından ayrılmazlardı bu ak-ademisyenler. tabi hep ülke için(!)
  • bildiride ismi imzacı olarak geçenler arasında bir arkadaşım var. mehmet şerif eskin.** ama -büyük harflerle ama- kendisinin bu bildiriden, hazırlık aşamasında da yayınlanması sırasında da kesinlikle haberi yoktu. adını da çarşaf çarşaf yayılan imzacı listesinde sonradan gördü adam.

    düşünün ki birileri size sormadan, yazdığı metne "bu da benimle aynı görüşte" diye adınızı ekliyor... bu -en hafif tabirle- ayıptır, kimsenin adını izin almaksızın herhangi bir bildiriye ekleyemezsiniz imzacı olarak.
  • 1072. gelse almayacaklar mı ?
  • nasıl akademisyen oldukları muallakta olan bir avuç ( 1071 adet ) insanın vatansever kisvesi altında imzaladıkları bildiri.

    onlar da biliyorlar ki yerlerini gasp ettikleri akademisyenler işlerine geri döndüklerinde işsiz kalacaklarını. zırlamarları bu yüzden.

    hak yemeyeceksiniz. madem kendinizi vatansever olarak görüyorsanız anayasa mahkemesi kararını tartışmaya açmayacaksınız. yada başkası anayasa mahkemesinin kararlarına karşı çıkınca o kişilere tepki göstermeyeceksiniz. karar verin. çıkan karar işinize gelmediği için iki yüzlülük yapmanın alemi yok, güya akademisyen olacaksınız!

    tutarsızlk bu ülkenin bütüne sahip olmuş gibi.
    akademisyeninden sıradan vatandaşına kadar bir tutarsızlık bir iki yüzlülük.
hesabın var mı? giriş yap