• bir arkadaşımın başından geçen mercedes mengerler davutpaşa satış bayisinin bir arabayı satmamak için nasıl taklalar attığını anlatan ilginç rezalettir.

    çip kriziydi galerici açgözlülüğüydü derken uçup giden araç fiyatlarına esas sebep olanlar esasında sıfır araç satan bayiler ve çalışanları olduğunu bu rezaleti okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız.

    herhangi bir mercedes bayisini ararsanız size ellerinde araç olmadığını bilmem kaç ay sonra geleceğini gelecek olan araçlarda da sıra olduğunu söyleyeceklerdir çünkü eğer arabayı siz alırsanız liste fiyatına alacaksınız ama hatırlı galerici dostlar alacak olursa iş başka.

    söz konusu araç için 21.03.2022 tarihinde o günkü liste fiyatı üzerinden anlaşan ve sevr anlaşması gibi satış şartlarını kabul eden arkadaşımız aynı tarihte peşinatı yatırarak ağustos ayında gelecek olan aracını beklemeye başlıyor. satış şartlarında gelecek zamları kabul etmek, 100.000 tl peşinat vermek müşterinin vaz geçmesi durumunda sadece 50.000 tl si iade edilecek, takas için bir tane araç vermek, 3 yıllık kaskoyu yaptırmak, boya koruma yaptırmak ve aracın 1 yıl boyunca satılmaması için aracı rehin vermek var.

    iki hafta sonra satış temsilcisi duygu hanım takasa verilecek aracın bilgilerini soruyor ve fiyat vereceklerini söylüyor yaklaşık 4 ay sonra takas edilecek aracın piyasa değeri 480 bin tl iken 360 bin tl lik bir teklif yapılıyor teklifin çok düşük olmasının sebebinin müşterinin aracı alacağında çok kar edecek olmasıymış. arkadaşımız derdinin kar olmadığını anlatmaya çalışsa da satış temsilcisi dilerse satıştan vaz geçebileceğini vaz geçerse çok mutlu olacağını söylüyor.

    ağustos ayına girildiğinde araç geldiği için kasko ve sigorta işlemlerinin yapılması için mengerler sigorta yetkilisi arkadaşımı arayıp poliçeyi gönderiyor tam ödemeyi yapacakken poliçede yazan şase numarasının proforma faturada yer alan şase numarası ile uyumsuz olduğunu fark edip sigortacı arkadaşı uyarıyor. sigortacı arkadaş bir hata olduğunu arkadaşımızın aracının henüz gelmediğini bir kaç güne geleceğini söylüyor.

    bu sırada aradan 4 ay geçmesine 2. el araç fiyatları uçup gitmesine ve alınacak mercedes araca yuzde 30 dan fazla zam yapılmasına rağmen arkadaşımızın takasa vereceği aracı 390 bin tl ye alabileceklerini söylüyorlar. bu konuşmalarda tamamen saygı çerçevesinden uzak vazgeçirmeye yönelik psikolojik baskı altında oluyor. 4 ay bekleyen arkadaşımız parası pul olduğu için ve vaz geçerse artık yeni bir araç alamayacağı için bütün bu olanlara rağmen mecburen kabul ediyor.

    aradan geçen birkaç gün sonra teslime iki gün kala satış temsilcisi duygu hanım araç satışının iptal edildiği bilgisini veriyor. arkadaşımız hakkını arayacağını sebepsiz bir şekilde satışı iptal edemeyeceklerini söylese de kar etmiyor ve iptal sürecini başlattıklarını ellerinden birşey gelmediğini ve yönetimin kararı olduğunu söylüyorlar.

    bayiler bu şekilde olduğu müddetçe 6 ay satış yasağı da gelse 6000 değil 60 bin şartı da koyulsa maalesef araç fiyatları yükselmeye devam edecek vatandaş kaybederken kasa kazanmaya devam edecek. hukukçu arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyoruz.

    edit1: almanya mail attık konuyla gayet ilgilendiler. gerekli görüşmeleri yapıp haber vereceklerini söylediler.

    firmaya ihtar çekildi yasal süreçte başlatılacak bu haksızlığa türk yargısının nasıl yaklaştığını gelişmeler oldukça yazacağım.

    ayrıca bir arkadaş vizyonsuzlukla suçlamış üç beş kuruş galericiye fazla vererek bu kadar beklemeden alınabileceğini yazmış. aracın şu an ki liste fiyatı 1.770.000 tl galeride en ucuzu 2.200.000 tl. eğer bu kadar fark için 4 ay beklemek vizyonsuzluksa benim arkadaşım amansız bir vizyonsuz.
  • çingenelikten başka şey değil...

    koskoca mercedes zannedersin, benzerini ben izmir land rover bayisiyle yaşıyorum.

    türkiye gibi balığın baştan koktuğu yerlerde vaziyet bu ne yazıkki. hukuk diye birşey olmadığı için adalet ancak sosyal medyada ekşisözlük twitter gibi yerlerde aranabiliyor.

    umarım bu başlık yeterince ilgi çeker ve karaborsa rantı için çingenelik yapanlar ceza alır.
  • mengerler rezaletlerine bir yenisini eklemiş gibi görünüyor. ekşi, şikayetvar, donanımhaber vb. her yerde bunların rezalet başlığı kaynıyor. mercedes gibi bir dünya markası bile konu türkiye olunca işi çingeneliğe vuruyor. rezalet gibi rezalet.
  • okurken sinir krizine girdim.

    paranla rezil oluyorsun ülkede olacak iş değil. kimsede ahlak kalmamış. gel de bu ülkede huzurlu olmaya çalış. her yerde konuşuyoruz ama kimsenin ceza aldığı yok, alınan kararlar caydırıcı değil o yüzden bu ali cengiz olayları daha çok devam eder.
  • --- spoiler ---

    gelecek zamları kabul etmek, 100.000 tl peşinat vermek müşterinin vaz geçmesi durumunda sadece 50.000 tl si iade edilecek, takas için bir tane araç vermek, 3 yıllık kaskoyu yaptırmak, boya koruma yaptırmak ve aracın 1 yıl boyunca satılmaması için aracı rehin vermek var.
    --- spoiler ---

    araç almak istediğim satıcı-galeri-bayi-v.s bana yukarıdaki şartları sunacak ona vereceğim cevap tam olarak şu olur:

    (bkz: öyle bir göt varsa getir biz de sikelim)
  • ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor. bir de bu adamları dizginlemek için 6 ay ve 6 bin km yasası çıkaracaklarmış. bunlar o yasayı alır top diye oynar. delik deşik eder, kevgire çevirir. ülkede köklü bir yapısal değişim olmadan, ekonomi düzelmeden, hukuk tekrar tesis edilmeden ne yaparsan yap boş.

    bir de içinde bulunduğumuz bu distopik şartlarda ikinci el otomobil piyasasının düşeceğini düşünen iyi niyetli arkadaşlar var. onlara da iyi şanslar dilerim.
  • kufur etmemek elde degil dedirten olay.

    paranla rezil oluyorsun ve bunu premium dedigimiz bir marka yapiyor.
  • almanya’ya yazsın, bunları üst üste koyar oynatırlar.
  • benzerini bana da yapmaya çalıştılar, hatta bir araç için, 300 bin fazla verirseniz hemen teslim edebilirim, galeriye 500 bin vermeye gerek kalmaz dediler. hukukçu olmaya gerek yok, almayın bitsinler, bu kadar basit.
hesabın var mı? giriş yap