• "cumhurbaşkanı erdoğan, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının genişletilmesine karar verdi.

    artık arsa alarak da türk vatandaşlığı edinilebilecek. uygulamanın şartı ise arsada kat mülkiyeti veya kat irtifakı olması ya da arsa üzerinde yapı bulunması olacak." görsel
    link

    edit: gazeteci bora erdin:
    “türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin taşınmazlar arasına 400.000 dolar niteliğindeki kat irtifakı ve üzerinde taşınmaz bulunan arsalar da dahil edildi.
    mücavir alanda bulunan köylerdeki arsalar da vatandaşlığa uygun hale geliyor.”

    bir ülke işgal ediliyor. torunlarımız bize lanet okuyacak. yazıklar olsun!
  • bence hepsi kaldırılmalı bağış yoluna gidilmeli. hesaba parayı yatıran almalı. en azından arsadır evdir elimizde kalır. vatandaşlık aldıktan sonra ayrıca adam ona da para harcasın ordan da vergi alırsın mis. x2 kazanç. beklenen sayıda vatandaşlık alınmazsa da kampanyaya başvurulmalı. 1 vatandaşlık alana 1 vatandaşlık bedava gibi. ama bu kampanya stoklarla sınırlı olmalı ve belli bir süre geçerli olmalı.

    daha yeterince dingonun ahırı olmadık. yetmez ama evet.
  • 250 bin dolarlık konut limiti fazla gelmiş aşağı çekmenin yolunu bulmuşlar diye okudum...
  • paramız bitti kardeşim, adam keyfinden mi satıyor?
    allah allah yaa.
  • (bkz: yok ebenin ami ali sami)

    evlerin fiyatlarını ziplattik, artık orta gelir grubu ev falan alamıyor. arsa da alamasinlar diye düşündüler demek ki...

    ayrıca niye abi? hadi ev vs neyse de... arsa satmayı cazip hale getirmek niye? gazze'de olanları da gormuyor muyuz? parsel parsel arsa mi satacağız?

    devlet misin? sat amk! doğrudan vatandaşlık sat. karşılığında başka bir mal, mülk, emtiya vermeden sat! hiç olmazsa fiyatlara negatif etkisi olmasın. türk vatandasi olmak mı istiyorlar? hibe etsinler parayı vatandaşlık için.

    nasılsa ülke vatandaşlığını manen yerin dibine soktuk. hiç olmazsa türk vatandaşları arsa, ev vs alabilmek için ecnebilerle rekabete girmesin. fahiş fiyat artışı olmasın. girmiş gireceği kadar. hiç olmazsa içerde çevirmeyin ya!

    edit: mevzuat metnini sonradan okudum. bilakis kısıtlama getirilmiş. tarla vb kat mülkiyeti olmayan ya da kat irtifakı kurulmamış yerlerle kısıtlamışlar. tarla alıp ileride imarı çıkınca daha da değerlenecek yerleri kurtardık hiç olmazsa.
  • 30 yıl bu ülkeye hizmet vermiş emekli bir öğretmen olarak bu ülkenin geldiği yeri üzülerek seyrediyorum.
    suçlu sadece ikiyüzlü, sahtekar siyasetçi değildir.
  • artık arsa fiyatları da patlar , inanılır gibi değil

    bari vatandaşlık değil sadece oturum izni verin amacınız nedir
  • önce konut şeklinde ülkeyi verelim dediler baktılar yavaş ilerliyor direk arsayı al beni uğraştırma demişler. millette futbolla borsayla ugrasadursun...
hesabın var mı? giriş yap