338 entry daha
  • çünkü teknisyen 19 sene boyunca sorgulamaz, süreci iyileştirmeye çalışmaz, kendince en kolay yapabileceği yolu bulur ve ömrünün sonuna kadar o yolla yapabileceğinin en iyisini yapar.

    mesela teknisyen yeni üretim tekniklerini takip etmez. çünkü o torna tezgahı onun ömrüdür. o tezgahla başına gelebilecek her olayı tecrübe etmiştir. yeni bir tezgah gelince önce karşı çıkar, eski tezgahla daha iyisini yapacağını iddia eder. sonra yenisini öğrenir, beğenir ama eski emektarını asla yedirmez.

    aklı başında mühendis en fazla 1 sene içinde teknisyenin ne yaptığını çözer. (afedersiniz mal mühendisleri ayrı tutuyorum.) çoğunlukla daha büyük sorunlarla uğraştığı için teknisyenin işine çok karışmaz. hammaddeyi ucuza almak, iş planını tutturmak, idari işlerle uğraşmak gibi sorumlulukları vardır.

    aklı başında teknisyen de mühendisle sidik yarıştırmaz. (afedersiniz mal teknisyenleri ayrı tutuyorum.) önce ona bildiğini her şeyi öğretir sonra ondan öğrenebileceği ne varsa hepsini öğrenir.

    demem o ki her zaman her yerde olduğu gibi bütünleştirici birleştirici iş birliği hem kişiyi hem organizasyonu daha ileri götürür. diğer türlü komple huzursuzluk.

    tanım: normal durumdur. herkesin kendi uzman olduğu konulara yoğunlaşması gerekmektedir.
  • herkesin işi farklı olduğundan söz konusu olmaması gereken durumdur. şu an bir çok ceo 30 - 40 yaşlarinda çalıştıkları firmada onların yaşı yılında tecrübesi olan insan var ama bu işler yaşla, yilla, sadece tek bir işi çok iyi bilmeyle olmuyor. herkesin görev tanımı farklı olduğu için bu konuları açanlara uyuz oluyorum. ayrıca yönetmek nedir teknisyende mühendisde mesai arkadaşı zaten bu mantıkta olmayanlar yüzünden tartışmalar çıkıyor.
  • mühendisini ayrı teknikerini ayrı sikiyim.
    not: mühendisspor
  • yöneticilik çok farklı bir zanaat ama bizim ülkemizde mühendis ise direk yöneticilik yapabilirmiş gibi bir kafa var ki bariz yalnış.

    yöneticinin işin teknik ve pratik boyutunu bilmesine gerek yok onun görevi bunu bilen insanları doğru yönetmektir.

    teknisyen işi pratikte iyi ve max verimlilikte yapması gerekir teknik bilgisi önemlidir, teorik bilgi onun için elzem değildir ama ne kadar çok bilirse işini o kadar iyi yapar.

    mühendis ise işi teorikte çok iyi bilmeli, pratikte ise en azından temel bilgi sahibi olması şart ne kadar iyi bilirse işini o kadar iyi yapar.

    eğitim sisteminin yöneticide yetiştirmesi lazım gelişmiş ülkelerde en akıllı çocuklar seçilip yönetici olarak yetiştirilirken bizde bırak yönetici yetiştirmeyi mühendislik bölümleri bile birkaçı hariç vasatın altında.
  • ne yapılmalı, 19 yıl teknisyenlik yapana mühendislik ünvanı mı verilmeli?

    teknisyen prarikte; sahada, tezgahta iyidir. teknisyen iş bitircidir. görev adamıdır. asıl işi yapıp sonuca gidendir.

    mühendis ise teoride; masada, projede iyidir. mesleğinin mektebini okumuş, hesaplamalar, formüllerle yoğrulmuş, bir disiplinden geçmiştir.

    aynı jenerasyondaki teknisyenin avantajı mühendis okul okuyorken, teknisyen sahada pişiyordur. mühendis öyle ya da böyle zaman içinde farkı kapatarak teknisyenden iyi hâle gelir.

    buradaki olay teknisyen sahada kendini geliştirirse, mühendisin teknisyen gibi olmasına imkan yoktur. ama aynı saha deneyiminden geçmiş mühendis illâki teknisyenden ileride olacaktır.

    tekniker ve teknisyeni yönetecek kişi mühendis olmamalı. bu üç sınıfı da yöneten; hem teknik hem de yönetim bilgisi olan, mıs - management information systems (ybs - yönetim bilişim sistemleri) lisans mezunu deneyimli biri olmalıdır.
  • e yani ne olacaktı

    eger 19 yıllık teknisyen 2 yıllık amiriyle nasil gecinecegini bilmiyorsa 19 yılı boşa gitmiştir.

    2 yıllık arkadas da 19 yıllık teknisyenle gecinemiyorsa zaten ya isinden olur gider tecrube edinir, yada teknisyen arkadaştan isi öğrenmeye çalışır yine beceremezse istifa eder gider yerine1 baska 4 yıllık 1 yıllık mühendis arkadas gelir bu böyle gider işte
  • işveren her zaman teknisyeni, teknikeri tutar tabi eğer gerçekten yetişmiş, işini iyi yapan bir çalışansa. mühendis kağıt üzerinde amir sayılır ama kendini bilen bir çok mühendis bu çalışana saygı gösterir ve dengeli yaklaşım sergiler, ama ukala bir insansa amirlik taslar, çalışanı sıkıştırır falan ama bu döner dolaşır ona girer. özellikle günümüzde gerçekten işini iyi yapan teknisyen ve tekniker çok zor bulunuyor ve kolay yetişmiyor, sanayi alemi bu konuda sıkıntı çekmektedir ve bu çalışanlarına gerekli özeni göstermektedir.
  • emek başka, tahsil başka. isterse 1 gün olsun. ama akıllı mühendis de o teknisyenin tecrübesini dikkate alır. tüm teknik elemanlara selam olsun.
  • odtülü mühendisim. 2 yıllıkken de yönetiyordum, 6 yıllığım 20 teknisyenimi hala yönetiyorum. problem yönetmek ve yönetilmek olarak bakıyor olmanız. siz aynı hedef için çeşitli zorlukla boğuşan iki çalışansınız. bir de birbirinize zorluk çıkartmayın. iletişiminize zarar vermemek için belli sınırlar dahilinde yardımcı olun karşınızdakine. sınırlarda problem olduğu an tepkinizi gösterin. son sözü tabi ki ben söylerim. ama teknisyenlerimin hatasını da kendim üstlenirim. birey değil ekip olun.
  • kafası çalışan her mühendis / kısım şefi her neyse işin ehli tekniker/ teknisyenle çalışmak ister/ zorundadır .
525 entry daha
hesabın var mı? giriş yap