• türk halkının basketbola olan ilgisi için nasıl 2001'den önce ve 2001'den sonra diye ayrım varsa voleybol için o ayrımın 2003'ten önce ve sonra diye yapılmasının nedeni olan turnuva. turnuvadan akılda kalanlar için :

    (bkz: neslihan demir) * *
    (bkz: malgorzata glinka)
    (bkz: güzeller içinden)
    (bkz: orkid) *
  • salona girdiğinizde kurulu orkid stadından biri önünüze atlayıp kırmızı veya beyaz renkte iki farklı kupon sunardı. her gün türkiye'nin maçlarından önce yapılan yarışma sonucu kazanan renkte kuponu` : neydi hatırlayamıyorum tam olarak` olan seyircilere bedava orkid verilirdi. genellikle kadınlardan çok erkekler saldırırlardı orkid standlarına hediyelerini(?) almak için, neden bilmem.

    yarışma şöyleydi:

    seyircilerin arasından kırmızı ve beyaz renkleri temsilen seçilen iki gönüllü kadın, servis çizgisinin gerisinde, sahanın iki kenarında dururlardı. iki yarışmacının da karşısına ankara kedisi maskotu konulur, yarışmacılar servis atarak karşılarındaki maskotu vurmaya çalışırlardı. belirli bir süre içinde maskota en çok isabet ettiren yarışmacının temsil ettiği renk kazanmış olurdu.

    yalnız genellikle yarışmacılardan biri voleybolcu olduğundan tak tak vururken, diğer yarışmacı çeşitli yardımlarla ancak dört beş kez isabet ettirebilirdi.

    ayrıca milli takımımız her maçtan önce tribüne şampiyona rozeti, şampiyona tişörtü gibi şeyler atar, insanlar bunları yakalamak için birbirine girerdi.

    edit: 13 sene oncesinin bayanları kadın olarak değiştirildi.
  • o zamanın favorileri arasında rusya ve almanya ön planda idi. hollanda ve polonya da plase. belki o kadar takım arasında şampiyonluk için ev sahibi olmamıza rağmen adı geçmeyen tek takım bizdik. aslında liberomus gülden, çapraz hucümcumuz yıldız adayımız neslihan pasörümüz bahar devşirme güzelimiz natali ile ortalamanın biraz üstünde bir takımımız vardı ama o zamanlar voleybel ve türkiye kelimeleri yanyana gelince 3. kelime otomatik olarak eczacıbaşı olunca şampiyonanın favorileri arasına pek giremiyorduk. aradan epey zaman geçince hatırlayamıyoruz tabi ama sanırım ilk maçta makedonya'yı rahat geçmiştik. sonrasında (dün talihsizce yenildiğimiz) sırbistan'ı da 3-0'la geçerken turnuva'nın en büyük favorilerinden rusya'ya gelmişti sıra. o maçı da 3-0'la geçmiştik ama son derece başabaş bir oyun olmuştu. natali bu maçta çok iyi oynamış ve rusların kendisine epey kızmasına sebep olmuştu. sonra bir takımı daha rahatçe geçip grup 1.liği için almanya'nın karşısına dikilmiş almanya'yı cidden korkutmuş ama kötü bir oyun sonu ile 3-2 yenilmiştik. 2. olarak yarı finale kalınca karşı gruptan afetler takımı hollanda gelmişti. hollanda'yı da staelens'i ağlataraktan 3-0 geçince ciddi anlamda turnuva otoritelerinin "yok artık"larına maruz kalmaya başlamıştık. karşımıza gelecek takım fürst'lü grün'lü almanya olsa şampiyonluk için pek şans verilmezdi bize ama polonya yarı final maçında almanya'yı devirip finale kalınca %51 polonya %49 türkiye gibi oranlar dolaşmaya başladı piyasada. onların skowronska'sı varsa bizim de neslihan'ımız vardı. onların glinka'sı varsa bizim de... evet glinka'ya karşı koyabileceğimiz bir oyuncu olmayınca eheh turnuvada set alamadan kaybettiğimiz tek maç polonya maçı oldu. o maç o gün neler oldu tam olarak hala anlayabilmiş değilim. bir ihtimal bizim takım topluca pmse girmiş olabilir. gerçekten turnuva boyunca oynadığımız oyunla alakası olmayan bir maç çıkardık. 2.liğimiz yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanırken turnuvanın en güzel 5i arasına 2 oyuncu sokuyorduk. (neslihan-natali)

    bu turnuva diğer yandan bir fen lisesinin bütün öğrencilerinin voleybol şampiyonası izlediği ilk turnuva olmuştur muhtemelen. polonya'nın skowronska'sı hollanda'nın staelens'i bizim takımdan bahar, natali, neslihan'ın bunda büyük payı vardır (:

    ayrıca oynadıkları oyunlarıyla ön plana çıkan güzel olmamalarına rağmen aklımızda yer eden polonyalı glinka alman fürst ve grün de turnuvadan aklımda kalanlardır.
  • final macini izlerken soyle bir tezat ilgimi cekmisti. turk takim sponsoru orkidken, polonya'nin sponsoru bir prezervatif markasiydi (durex olabilir). burada sorulacak tek bir soru kaliyor, bu tezat altinda yatan kulturel mesaj nedir?

    turk kadinin cevabi "bugun hastayim olmaz," iken, polonyalilar icin "her an hazirim" olabilir.
  • takimlarin hepsi sort mu giyiyor ne. terbiyesizlik suphesiz.
  • maskot olarak ankara kedisinin kullanıldığı şampiyona.
  • simitçi ve sucu abilerin bayram yaptığı turnuva.
    kapıdan bir kez geçtiniz mi dışarı çıkmak mümkün olmadığı için tel örgüler arasından simit alma yarışının yaşandığı organizasyon. hatta ve hatta simitçiler bu akını görüp simit fiyatlarını 500 bin tl den 1 milyon tl ye çıkartmışlar, akabinde simitlere talep azalmıştır. ama nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bu zammı 5 dk içinde yapan simitçi abi, tribünlere kadar gelerek bir nevi 1 milyon liralık simitlerin hakkını vermeye çalışmış, ama güvenlik görevlilerinin hücumuna uğramıştır. aynı organizasyonda tribündeki seyirciler "simide uzanan eller kırılsın" ve "simitçi sen bizim herşeyimizsin" şeklinde tezahürata girişince, güvenlik görevlileri simitçiyi etkisiz hale getirmekte zorlanmıştır. son kalan 15-20 simidi, bu simitçi abi "aman abi yeter yaa" diyerek tribünlere ücretsiz olarak "fırlatmış"tır.
    iyi ki de gitmişim dediğim turnuva.
    aynı zamanda katarzyna skowronska ile tanışıp muhabbet etme fırsatını da bulduğum organizasyon.
    kısaca, konser monser maçlar bayanlar hepsi dahil süperdi...
  • milli takımımızın bu akşam 7 de rusya'yla karşılaşacağı şampiyona.
  • voleybolda da çok iddialı olduğumuzu ortaya koyduğumuz şampiyona.
  • guzeller icindeen sarkisinin milli takimimizla ozdeslestirilmeye calisildigi turnuva, iyyy ne alakaysa
hesabın var mı? giriş yap