*

  • enflasyonun ne demek olduğunu bilmeyen insanların potansiyel sayıştay denetçisi olma rezaleti.

    enflasyon gökten zembille inen bir sayı değildir. her şey enflasyon oranında artış göstermez. bazı şeyler hiç zamlanmazken bazı şeyler %70 zamlanabilir. bunların ağırlıklı ortalamasını alarak da enflasyon bulunur. enflasyon bir tavan sınır değildir ki "enflasyondan bile fazla!!" diyesiniz.

    ayrıca enflasyon oranında artış yapılsa 240,80 tl olacak olan sınav 246 tl oldu diye başlık açılması da şaşırtıcı.

    rezalet puanım 2/10
  • bahsi geçen sınav ücretine bakmak için ösym sitesine girdim. hemen yanında tus 2019 1. dönem var. başvuru ücreti 432 lira.

    bilmemne ücreti şu ücreti bu ücreti herkes kendine bakıyor maşallah. totalden ücretler pahalı demek çok mu zor.
  • bir öğrencinin karşılayabileceğinin çok çok üzerinde bir miktar olan sınav ücretidir. öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkürler, evet ösym faiş fiyat uygulamasıyla parayı vuruyor ama burada diğerleri de yüksek itiraz etme anlayışı anlayış değil. zam çok fazla aynısını esnaf yapsa yakasına zabıta yapışır ösym nasıl yapabiliyor?
  • ışsiz insandan istenen paraya bak. 246 lira alıp bide sınavı sadece ankara da yapıyolar.
  • altında başvuracaklara laf edildiğini gördüğüm başlık. arkadaşlar kafanız mı güzel? enflasyon arttı siz yine dua edin 246 lira olduğuna diyen var. gören de sayıştay sınavına yüksek gelirli insanlar giriyor sanacak. işsiz insanlar giriyor bu sınavlara, geliri olmayanlar giriyor. hatta giremiyor çünkü bu bir kısırdöngü. ekonomik bağımsızlık elde etmek için sınava girmeye çalışan insanlar ekonomik yetersizlikler yüzünden iş sahibi olamıyor. utanmasanız '1000 lira yaparlar inşşş' diyeceksiniz. şaşıyorum gerçekten.
  • bir kaç aşırı enflasyon hassaslığı hastalığına kapılan denyonun yorumumsulari bir yana, "bu paraya sinav mi olur lan" diye naralar atmamız gereken ücrettir kendileri

    sinav ücreti yerine paşa paşa mulakat jürisine rüşvet teklif yarışına girsin adaylar, açık olalim şeffaf olalım biraz

    (bkz: yetmez ama evet)

    edit: imla
  • kamu hizmetini ticari kar amacı güderek yürüten bir kurum ım haline geldi osym.

    bu sosyal devlet anlayışı için kabul edilemez bir durum.

    zaten işşiz olan gençleri bu kadar büyük yük altına atıyorlar. sınav ücreti, yol parası, konaklama, yemek masrafı derken bir sınava girmek 500 ila 1000 tl aradı masraf yaratıyor. zaten bu sınava ağırlıklı olarak şi gücü olmayan insanlar giriyor. yazık günah ya. insanları ailelerine karşı baş eğdiriyorsunuz osym.
  • 2019 asgari ücretinin sekizde biri olan sınav. fakirsen girme arkadaşım.senin okumak neyine, hele ki boyun bükmeden kıç yalamadan, etek öpmeden. hem yalayacaksınız hem de minnet duyacaksınız.
    ösym denilen kurum işi baya abarttı artık. buna bir dokunuşun vakti geldi de geçti. şirket sahibi rezidans sakinlerine, çocuklarını özel okulda okutan ultra gariban(!) kardeşlerimize devlet her türlü kolaylığı sağlarken ne yazık ki gönlü zengin gariban ahmete, ayşeye bu kolaylığı sağlamamaktadır. bu hem acı verici hem de utanç vericidir. bu ülkede devletten yardım alabilmek için illa fakir kağıdı mı çıkarmak gerekiyor. bu gerekiyorsa ultra zenginlere sağlanan avantajlar niye, zengin ile fakir arasındaki bu uçurum niye
hesabın var mı? giriş yap