• ortalıkta bir "kalp krizi salgını" var, bilmem siz de çevrenizden duydunuz mu.

    örneğin sabancı'nın oğlunun çırağan'daki düğünü ertelenmiş çünkü -henüz fazla yaşlı olmayan ve sağlık sorunu olduğu vurgulanmayan- kayınpederi ani bir kalp krizinden vefat etmiş.

    memorial hastanesi kalp krizlerinin arttığını (2 katına çıktığını) doğrularken bunu insanların pandemi yüzünden doktor kontrollerini aksatmalarına bağlamış.

    acaba kalp kası iltihabı gibi bir yan etkisi bulunan biontech aşılarının bu işte bir rolü var mı diye düşünüp duruyorum, endişeliyim sözlük.

    zorunlu edit : hastanenin kalp krizlerini "insanların pandemi yüzünden doktor kontrollerini aksatmasına bağladığını" entry içinde söylediğim halde, yani aşı ile alakalı bir şey olmadığını açıkça yazdığım ve aşı konusunun sadece benim şahsi bir endişem olduğunu açıkça belirttiğim halde götün biri bunu görmezden gelerek bana hakaret etmiş. bu arkadaşa haddini bildirin ey adminler.

    edit : endişe konusunda iki twitter linki

    https://twitter.com/…tatus/1432245119047110662?s=20

    https://twitter.com/…tatus/1432300035186716675?s=20
  • götten uydurma ve alakasız verilerle olayı aşıya bağlamak tam bir geri zekalılık örneğidir. bu tür provokatif tiplere yaptırım uygulanması gerekiyor.

    --- spoiler ---

    covid-19 sürecinde yaşam tarzı değişiklikleri nedeniyle daha sık görülen hareketsizlik, obezite ve ek stres kalp krizi ve inme riskini artırıyor.
    --- spoiler ---

    verilen kaynaktan alıntı yaptım. bunu aşıya bağlamak tam bir or.ço. (bkz: ordinaryus çomar) hareketidir.
  • reklam mı aldın kardeş hastaneden
  • valla aşıya bağlamıyorum kendim de aşı oldum biontech ama geçtiğimiz aylarda sinovac 1. doz olan babamı aşıdan 5 gün sonra kalp krizinden kaybettim düzenli kan sulandırıcı kullanmasına rağmen, kanıtlayabildiğimiz veya yapabileceğimiz birşey yok . istatistik bulan varsa koyabilirse bir fikrimiz olur.
  • yine gelmis "biontech adamin kalbine indiriyomus" timi
    neyse ki en azindan okuma yazma bilen herhangi biri bile baslik sahibinin ilgi cekmek icin ne yapmaya calistigini kolayca anlayabiliyor
  • başlığı açan kişinin ölüm defteri anime filminden etkilendiğini öngörüyorum.am bu çok doğal birşey kalp rahatsızlığı çağımızın hastalığı
  • govik sürecindeki yaşam tarzı değişiklikleriymiş...

    eeee.. ne bok yemeye insanları eve hapsettiniz o zaman?

    niye saçma sapan kısıtlamalarla, yasaklarla, polisiye tedbirlerle güneş görmelerine, hareket etmelerine engel oldunuz sayın zırcahil korona çomarları?

    çünkü korkunç koronko vülüsü var. di mi?.. at torbası takmazsak ölüyoruz.

    (bkz: #127484815)

    sadede geliyorum; gayet de o sıvılardan kaynaklanması muhtemel olaylar..
  • covidin asemptomatik kişilerde de kalpte etkilerinin olduğu şüphesi varmış, kaynak burada. zaten asemptomatik kişilerin ciğerlerinde de tomografide buzlu cam opasitesi gözlendiği söyleniyor, bunun kaynağı da mesela burada.

    bu kişiler hem aşı olup hem asemptomatik covid geçirdilerse sebep hangisi acaba?

    işte causal inference bu yüzden önemli. hep beraber judea pearl okuyalım biraz.

    hadi bakalım.

    edit: ilgicekicibirnickbulmaliyim adlı çaylak akrabalarından üç kişiyi ikinci doz biontech'ten sonra kaybettiklerini paylaşmamı istedi. fyi.
  • aşı karşıtı değilim biontect te oldum cuma günü kalpte sıkıntı çıktı inşallah bir şey olmaz yarın bakalım bir, her şey olabilir
hesabın var mı? giriş yap