• az önce biri 50 metre ötemde diğeri üzermde olan patlamalardır. güncelleyeceğim.

    edit 3: arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum. allah hepinizden razı olsun. izmir'de ankara'da istanbul'da evin var diyenler, neredesin yardım lazım mı gelelim, yapabileceğimiz ne varsa söyle diyenler, adamın, hatunun dibisiniz. terapi gibi oldu mesajlarınızı cevaplamak. seviyorum sizi.

    edit 2: arkadaşın biri atatürk yazamadığım için eleştirmiş. aratürk yazmışım şimdi gelen mesajla gördüm. kusura bakma dostum, aşağıyı okursan nasıl bir kafayla yazdığımı anlarsın. artık idare et.

    edit: arkadaşlar mesajlarınız için çok sağolun, ben iyiyim. hala inanamıyorum bir tane çizik bile yok. sırayla anlatayım.

    uçuşa gitmek için havaalanına dış hatlar terminali güvenlik kontrol noktasından girdim. kontrolden sonra eşyalarımı toplayıp çantama koydum ve ekip odasına doğru yürümeye başladım. 15-20 metre gitmiştim ki insanların iç hatlar terminalinden bana doğru koştuklarını gördüm. öncesinde silah ya da bomba sesi duymadım. kavga oluyor sanırım diye düşündüm ama koşan insan sayısı o kadar fazlaydı ki silah ihtimalini düşünmeye başladım. derken dış hatlar araç kiralama kiosklarının olduğu çıkış kapısında bir patlama oldu. 20-25 metre kadar önümde. burada gördüklerimi yazmak istemiyorum. sonrasında giriş yaptığım güvenlik noktasına doğru koşarken bi ara gözüm dışarı kaydı ve yerde yatan 5-6 kişi görebildim. bu sadece benim kısıtlı görüş alanımda görebildiğim kadarı. koşarken kendimi atacak bir yer aradım, çünkü bu tip saldırılarda bir tane bomba patlamaz. bir kaç yerde eş zamanlı ya da arka arkaya bomba patlatılır. bunu düşünürken o binada her yerin bomba ile tuzaklanmış olabileceğine artık o sersem kafayla karar verip geldiğim yerden çıkmaya karar verdim. ama dışarıda yatan insanları görünce dışarısının da güvenli olmadığına karar verip kendime en çok nerede korunak sağlayabilirim diye düşünerek xray cihazlarının oradaki polis kulübesine girmeye karar verdim. sonra xray cihazlarının oraya vardığımda orada kolu bacağı yaralanmış insanları gördüm ve hemen oradaki polis kulübesine sığındık. içinde polis yoktu. güvenlik görevlileri zaten fena halde panik, ağlayanları mı ararsınız, amaçsızca koşuşanları mı... sırtımızı kulübeye dayadıktan sonra herkesin bavullarını ve çantalarını toplayıp önümüze yığınak yaptım olası bir diğer patlamada kalkan vazifesi görmesi için. hemen sonra bir kabin memuru arkadaşımı daha gördüm bacağından yaralanmış. siper aldığım yerden çıktım onu getirmek için, iyi olup olmadığını sordum, kocam almaya geliyor dedi. iyi hadi gel geçelim kocan gelene kadar şuraya diyecektim ki cümlemi bitiremeden bir bomba daha patladı dibimizde. tam patlama yerini kestiremiyorum, ya 4-5 metre arkamızdaki xray cihazında ya da sırtımızı dayadığımız polis kulübesinin duvarının arkasında oldu ama dibimde patladığını iliklerime kadar hissettim. ortalık birden toz duman oldu zaten, kulübedeki bütün sandalyeler xray cihazı ve etrafındaki bütün edevat darmadağın bir şekilde etrafa saçıldı.

    bakın arkadaşlar, bu kısmı açıklamakta gerçekten zorlanıyorum. orada bulunan bütün insanlar yara almadan sağlam bir şekilde dışarı attık kendimizi. kimseye bir şey olmadı hala inanamıyorum. bende bir tane çizik bile yok. yemin ederim, bombanın patlamasının değil, benim oradan sağ salimi de geçtim çiziksiz kurtulmama inanamıyorum. dışarı çıktığımda yerde yatan insanları gördüm ve kapalı otoparka attım kendimi. bu entryi de orada yazdım alelacele. sonrasında da geçen bir arabayı durdurup atladım (çok teşekkür ediyorum o duran arkadaşa da, allah razı olsun) ve havaalanından çıktım. şimdi evdeyim.

    mesaj atan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, hepinize cevap yazacağım. kusura bakmayın, kendime gelmem biraz zaman aldı, güncelleme o yüzden bu kadar geç geldi.
  • (bkz: istanbul atatürk havalimanı)

    kavanoz, kemer tokası, pet şişe giremez.

    el bombası, kalaşnikof, canlı bomba girebilir.
  • ön sıralardan yerimi aldım, merak ve endişe içindeyim
  • orda bulunan bir arkadaşla telefon konuşması sırası meydana gelen olay. seslerden anlaşılan olay büyük, malesef tel kapandı, haber gelirse güncelleyeceğim.

    (bkz: bir bitmediniz amk)
  • haber kanallarında bir bilgi yok halen.
  • ilgili habere gore 2 ayri yerde patlama oldugu soyleniyor.
    http://www.yenialanya.com/…nda-patlama-h181215.html
  • bende diyordum ki çok fazla oldu bu sessizlik, zaten gündemide bok götürüyordu burada. yok çok iyi öpüşen ünlü yok ilk buluşma... şimdi iki gün gündem olur acıtasyon yaparız unuturuz gene.

    edit: ölü ve yaralı olmamasını temenni ettiğim patlama.
  • yaralılar olduğuna yönelik bilgi var. halen devam ediyormus.
  • devamını okuyayım fasilitesi yüzünden editleri entry'nin üzerine yapıyorum. mantıksız sıralamalar olabilir.

    00.32 editi: polis şerefsizi vuruyor, ölmeden kendini infilak ettiriyor. o polise helal olsun, daha büyük bir faciayı önlemiş olabilir. son gelen video: https://twitter.com/…kici/status/747900101729861636

    vasip'in açıklamasına göre 28 ölü 60 yaralı var.
    gayriresmi durum: 38 ölü 150 yaralı
    dün gece gayrıresmi olarak açıkladığım veriler sabaha karşı resmi veri olarak açıklanmış. başbakanın açıklaması.

    son gelen bilgi: teröristlerden biri içeride bağırmış "terör saldırısı var kaçın" diye. akabinde millet çıkış kapısına hücum ediyor ve tarama başlıyor. orospu çocukluğunun bu kadarı.

    son bir yılda 11 terör saldırısı, yüzlerce giden can... bayram öncesi bir orospu çocuğu saldırı daha ve bu saldırı istanbul'un kalbine. bugün orada biz de olabilirdik. kimseyle mukayese etmeye gerek yok. emniyet güçleri paralel mi değil mi onu tartışalım, vasip de okulları tatil etsin. yarın öbür gün sağda solda bir yerde ölürsem herkes hakkını helal etsin. artık sağ kalmak mucize.

    şu anda havalimanı çalışanları güvenli bir yerde tutuluyor ve üçüncü orospu çocuğunu bulmaya çalışıyorlar. bulunduktan sonra çalışanlar da kontrollü olarak tahliye edilecek.

    tunus'tan gelen bir uçakla saldırganların geldiği bilgisi geldi ama pek inandırıcı değil.

    x-ray girişi esnasında polisin farketmesi üzerine bombalar patlıyor ve çatışma başlıyor. gelen bilgiler bu yönde.

    pasaport sırasının tarandığını, teröristler kaçarken otoparkta çatışma olduğunu söylüyorlar ve en az 70 ölüden bahsediliyor. inşallah yanlış bilgidir. allah belanızı versin.

    olay yerinden videolar geldi:
    https://twitter.com/…leri/status/747889343872786432
    https://twitter.com/…z146/status/747868776956301312
    https://mobile.twitter.com/…atus/747871454855823364

    gelen fotoğraflar çok kötü. yarısı +18, o yüzden paylaşmayacaktım fakat gelen talepler üzerine paylaşıyorum, istenirse kaldırabilirim. olay yerinden gelen en temiz fotoğraflar:
    ----- +18-----
    http://i.hizliresim.com/pmaazd.jpg
    http://i.hizliresim.com/goyyj0.jpg
    http://i.hizliresim.com/l3rn11.jpg
    http://i.hizliresim.com/r9npzm.jpg
    http://i.hizliresim.com/kv8pew.jpg
    http://i.hizliresim.com/l1npdj.jpg
    ----- +18-----
    pasaport sırasının tarandığı anlaşılıyor.

    az önce ulaşan bilgi. yaralılar olduğu söyleniyor.

    cip salonunda ve dış hatlar gelişte önce silahla taranmış, ardına iki tane patlama olmuş. silahın oraya nasıl girdiğiyse meçhul.

    bir canlı bomba makinalı tüfekle ateş açıp akabinde kendini patlatmış.

    bilgi geldikçe paylaşacağım.
  • umarım trolldür. troll değilse umarım ciddi bir patlama değildir.

    edit: twitter üzerinden anladığım kadarıyla maalesef gerçekten olan patlamalar. umarım can kaybı azdır. umarım terör saldırısı değildir.

    edit: ulan neye umarım değildir dediysek öyle çıktı. allah kahretsin.

    ulan bir insan hangi kafayla böyle bir iş yapabilir. hadi kendi hayatından vazgeçersin, düşman olarak bellediklerini hedefler saldırırsın, ölürsün öldürürsün falan. ama orada senle, davanla, kavganla hiç alakası olmayan insanları öldürmeyi nasıl göze alabiliyorsun. hangi kafayla buna karar verebiliyorsun. allah belanı versin davanızın da kavganızın da ananızın amının da.

    gerçi sen burada pkk'lı teröristleri böyle güzel anarsan, bu dünyada hiç mahiyetinde olan bu beyinsizler de dünyada namımız kalsın der bir şekilde intihar saldırısını düzenler. bi örnek;

    https://twitter.com/…adir/status/747696933725151232

    resimde; "kadın özgürlük manifestosu; zilan" olarak manşetten resmi verilen orospu evladı ilk bombacı teröristlerden birisi; zeynep kınacı. vikipedia'da yazdığı kadarıyla gebermeden önce yaptığı açıklamada; "kürt halkının özgürlüğü ve insan hakları için bu eylemi gerçekleştiriyorum. bu eylemde halkımdan aldığım moral ve güçle düşman üzerine yürüyeceğim. partimiz pkk'ya, başkan apo'ya, direnişçilerimize, dağlarda savaşan yoldaşlarımıza bağlılığın gereği olarak eylemi gerçekleştireceğim. tüm dünyaya haykırıyorum. duyun artık, gözünüzü açın" demiş. sonra bu zilan kod adlı terörist ile ilgili sebahat tuncel ne demiş; #35598865
    "zilan yoldaş özgürlük hareketi açısından önemli bir isimdir. zilan yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır."
    ışid veya pkk fark etmez. terörist olan, insanların canına kıyan, eli silahlı mahkluklardan nefret ediyorum, bu sözlükte bu teröristlere sempati duyanlardan nefret ediyorum, bunları bayraklaştıranlardan nefret ediyorum, savcı mehmet kiraz'ı şehit edenlerden birisi olanşafak yayla başlığına #55738170 bu entry'i girerek bu gibi adamları gaza getiren terör destekçisinden nefret ediyorum, bu gibi adamların hepsinden nefret ediyorum. ulan allah'ınız yok tamam hadi hiç mi vicdanınız yok. bir de bu eylemleri insanlık ve barış adına yaptığınızı/desteklediğinizi nasıl söyleyebiliyorsunuz. namusunuz yok sizin!
hesabın var mı? giriş yap