• maç ingiltere wembley'de yapılcak. sanki güzel bi maç olacak gibi la.
  • joshua'nın kariyer maçı olacak. vlad her ne kadar 1.5 yıldır ringe çıkmamış olsa da joshua'nın şimdiye kadar ciddi bir rakip ile karşılaşmaması ve vlad'ın tecrübesi ile kazanacağı maç olacaktır.
  • sonucun şimdiden belli olduğu karşılaşma.

    joshua yı devirmek için karşısında 2 boksör olması gerekiyor.
  • ilk basın toplantısı gerçeklemiştir: https://www.youtube.com/watch?v=rjy50gdb4ri

    joshua'nın son maçından sonra gerçekleşen yüz yüzden sonraki ikinci yüz yüzeleri: https://www.youtube.com/watch?v=ygal7lu4qlq

    maçın yapılacağı wembley'deki yüz yüzeleri: https://www.youtube.com/watch?v=zvo1xi0feou

    kazananın ibf ve wba kemerlerini beline takacağı, son yılların en fazla beklenen maçlarından biri olacak. iki sert yumruklu, biri tecrübesi, biri gençliğiyle önde boksör wembley'de belki de 100 bin kişinin önüne çıkacaklar... sayıyla bitmeyeceği kesin, 12 raunddan önce ikisinden birinin nakavt olmaması mümkün değil. bakalım kim düşecek? tahminim çok güzel maç olacak.

    bu tip maçlarda birini destekleyince insan izlerken daha çok zevk alıyor. taraf seçmek lazım. klitschko ingiltere'de wembley'de baya yuhalanacaktır. o yüzden, şahsen klitschko nasıl dövüşürse dövüşsün, maçta wladımır klıtschko'yu destekleyeceğim.
  • bu adamlar nasıl birbirini dövecek pek anlamadım. yerli malı haftası tadında basın toplantıları ve face off'lar gerçekleşiyor. tokalaşmalar, sarılmalar, gülüşmeler. ikisi de sert mizaçlı ve reyting getiren karakterde insanlar değil. conor mcgregor'u tek başına bir basın açıklamasına koysan daha fazla aksiyon olur eminim. son yılların en büyük ağır siklet maçı olacak orası kesin. ancak 29 nisan gecesine kadar hiç ekmek çıkacak gibi durmuyor. kardeş kardeş maça çıkacaklar sanırım ..
  • şampiyonlar ligi finali tadında karşılaşma, cumartesi gecesi evde oturan ezik ve yalnız insanlar olarak iki boksöre de aşinayız. maç çok can yakacak ama klicko unvanını kaybettiği maçı bildiğin manupile etti. yumruk dahi atmaktan uzaktı, benzer durum bu maçta da karşımıza çıkar mı bilinmez ama anthony kardeş beklemez 5te 6da etiket yapar klickoyu. maçın rengini klicko değiştirebilir kazanmak istediğini gösterirse anthony zor durumda kalabilir. şu maçta hangisi rakibinden çekinir derseniz bence anthony gizli gizli tırnaklarını yiyordur. kariyerinde şimdiye kadar karşılaşacağı en taş kaya klicko.

    benim gönlümden iki sporcunun da max eforla mücadele etmesi ve hak edenin kazanması geçiyor. olursa şahane karşılaşma olur. 7+ maç potansiyeli var yani klicko karşılık verirse.

    not: şaka maka çok korkunç adamlar yahu. böyle insanlar olabilir mi ya.
  • reyting getirmesi için conor mcgregor tarzı şaklabanlıklara ihtiyacı olmayan olimpiyat altın madalyalı iki sporcunun ağır siklet ünvanını kazanmak için birbiriyle karşılaşacağı maç.

    ayrıca kazanan sadece ibf ve wba (süper) değil aynı zamanda ibo ağır siklet kemerlerini de kazanacak.
  • sonucunu kliçkonun belirleyeceği maç. kazanacağı ya da kaybedeceği demiyorum, diyemiyorum tyson fury maçındaki tavrını gördükten sonra.
  • öncelikle (bkz: #63426700)
    kliçko joshua'yı yenebileceğini gerçekten düşünüyor mu? amacı joshua gibi bir yıldızı henüz fırsatı varken yenip bir şampiyon olarak mı emekli olmak , yoksa muazzam bir emeklilik ikramiyesi için mi ringe çıkmak?

    ihtimal 1: kliçko gibi gerçekçi ve akıllı bir adam joshua'yı gerçekten yenebileceğini düşünmeseydi wilder'a ya da parker'a yönelirdi. joshua daha fazla tecrübe kazanmadan bir an önce o'nu aradan çıkartmak istiyor.
    ihtimal 2: kliçko fiziksel ve mental açıdan güvensiz. jübilesini joshua gibi hem saygın hem de yüksek gelir getirecek bir rakiple yapmak istiyor.

    bu soruların cevabı kliçko'nun kafasında. biliyor olsaydık maçın sonucunu da biliyor olurduk. zira maçın sonucunu başka bir arkadaşın da söylediği gibi, bir bakıma kliçko belirleyecek. joshua değil.

    klitschko amca'nın son durumu nedir dünyanın geri kalanı gibi ben de bilemiyorum. eğer iyi durumda ise joshua'nın şansı beklendiği kadar yüksek olmayabilir.

    joshua stil olarak bekleyen, uyutan ve mesafeli dövüşen bir boksör değil. saldırmaya çalışacak, mümkün mertebe baskı kurmak isteyecektir. kliçko ise bu işin erbabı david haye'i de povetkin'i de yanına yaklaştırmadı. neredeyse yumruk almadı. ringde aklıyla hareket ediyor, mesafeli dövüşüyor, sarılarak uyutuyor.

    fury maçı hariç. zira fury de uyutan ve mesafeli dövüşen bir boksör ve almanya'da klitschko'ya karşı kazanabilmesi için o'nu knockout etmesi gerektiği düşünülüyordu. klitschko da böyle düşünmüş olmalı ki hep fury'den bir baskı gelmesini bekledi ve o baskı gelmeyince fener görmüş tavşan gibi kaldı. köşesinden "artık saldırman lazım" uyarıları geldiğinde ise iş işten geçmişti.

    klitschko fizik olarak kötü durumda olmaz ise, duygusal anlamda kolay bozulabilen joshua'yı çok sıkıntılı bir maç bekliyor olacaktır. evet maç ingiltere'de. evet herkes joshua'nın kazanmasını isteyecek. ve evet; joshua'nın kazanması ağırsikletin de hayrına.

    fakat joshua'nın bu maçı kazanabilmesi için gerekli taktik ve teknik yeteneklere sahip olmadığını düşünüyorum. kliçko gibi bir adamın karşısına da yalnızca gücünüzle çıkamazsınız.

    bu bağlamda joshua'nın puanla kazanması pek mümkün görünmüyor. denk getirirse tko ya da ko yapabilir.
    klitschko'ya gelince joshua'yı ko yapması pek mümkün olmayabilir. kazanırsa puanla kazanacaktır.

    gönlüm joshua'dan yana.

    son olarak benim de dikkatimi çeken ve açıkçası hayal kırıklığına uğramama neden olan şey ise tutturulamayan tansiyon kıvamı. evet bu adamlar saygın boksörler ve mcgregor tipi şovlara ihtiyaçları yok. ama gerek bireysel röportajları gerekse basın toplantısındaki genel tavırları böylesine büyük bir karşılaşma için çok sönük. kusura bakmayın ama bu adamlar tenis oynamıyorlar. ringe çıkacaklar ve birbirilerini dövecekler. izleyiciyi bu kadar uyuturlarsa bekledikleri ilgiyi göremeyebilirler.
  • son yılların en büyük maçı olacak olan ağırsiklet maçı. ağır siklet için son yılların en büyük maçı olacak çünkü tyson fury - vladimir klicko maçından beri adam gibi maç izleyemediğimiz için mecbur bu tabiri kullandım. diğer sikletler ayrı bir konu özellikle welterweight ,middleweight ve bizim gururumuz nağmalup genç boksör avni yıldırım'ın supermiddleweight sikletlerinde fırtınalar kopuyor. tabi ki ağırsiklet'te derek chisora - dillian whyte veya joseph parker - andy ruiz jr. gibi maçlar oldu ama prestiji büyük maçlar olmadı. malum deontay wilder sürekli wbc top 10 dışından rakip seçtiği için nakavt ile kazanıp ego mastürbasyonunu devam ettirmeye kararlı.

    neyse maça gelirsek wba son dakika bir kararla kemerini de bu maça ekledi. yoksa sadece anthony joshua'nın ibf ve ortada olan ibo kemeri olacaktı. bence vladimir klicko'nun kaybedeceği bir şey olamayacağı için maçı sayıya götürmeye çalışacak ama karşısında %100 nakavt oranına sahip 18'de 18 giden bir canavar var üstelik hiçbir rakibine 8. raund'u göstermedi. üstelik klicko'nun boy avantajı yok. boy avantajı olmadığı rakiplerde ne kadar zorlandığını görüyoruz(bkz: tyson fury). tabi mariusz wach** vakası var ama zaten wach o kadar atak bir boksör değil.ama çene sağlam o ayrı konu. neyse joshua bi de üstüne atak bir boksör olunca klicko karşılaşacağı en zor rakiplerden biri ile karşılaşacak.

    anthony joshua çok kaliteli bir boksör.olimpiyat şampiyonluğu var. dillian whyte maçı son zamanlarda izlediğim en kaliteli maçtı. dillian whyte çenesi çok güçlü bir boksör ama işte o kadar. tecrübesi sıfır. anthony joshua - dominic breazeale maçı ise joshua'nın en zor maçlarından biriydi. çünkü rakibi kendisinden uzun ve ağır bir boksördü ama o da o kadar. yani onun kalitesinde değildi. son eric molina maçı da öyle. o yüzden kendisi adına en zor maça çıkacak. çünkü karşısında klicko var ve kendisi tam bir kariyer adamı. nam-ı diğer tecrübe. 68 maça çıkmış 64 galibiyet 53'ü nakavt 4 yenilgi olan bir boksör. fury maçına kadar 12 senedir yenilmeyen bir efsane. klicko çirkef bir stili, sıkıcı maç özelliği olan bir boksör ama bu onun cesur olduğu gerçeğini asla değiştirmez çünkü hiçbir rakibinden kaçmadı. federasyonlar(wba,wbo,ibf,ibo) kimi rakip seçtiyse onunla dövüştü. bu yüzden bütün kemerleri yıllarca elinden tuttu.örnek wbc'ye bakın tam bir utanç kaynağı, tam bir korkak olan deontay wilder var. artur szpilka,eric molina, johann duhaupass, chris arreola gibi 3. sınıf boksörleri kemer koruma rakibi olara seçen birisi. wbc'de ayrı şerefsiz o ayrı bir konu. kemer amerika'da kalsın diye götünü yırtıyor amk. kendisini seviyorum, iyi boksör olduğunu biliyorum ama wilder rakip konusunda insanı soğutuyor.

    2017'de muhteşem bir maç bizi bekliyor. eğer ki joshua klicko'nun savunmasını geçerse muhtemel bir nakavt olabilir. ama geçemezse ve klicko fury maçında ki gibi rezil performans sergilemezse klicko maçı sayıyla alır. formda bir klicko'dan maçı sayıyla almak imkansız gibi bir şey. bakacağız artık ya klicko efsanesi sürecek, joshua'nın yıldızı çabuk sönecek ya da joshua klicko efsanesini yenip ağırsiklete yeni bir soluk getirecek. merakla bekliyoruz.

    basın toplantısı
hesabın var mı? giriş yap