• öncelikle ilk defa bir rezalet başlığı açıyorum. ve hiçbir şey yapmadan direk rezalet başlığı açtığımı düşünenler olabilir. fakat yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum arkadaşlar.

    rezalete gelecek olursak. annemle babam benelüx-paris turuna çıktı. daha önceden bu tur esnasında herhangi bir ücret ödemek istemediğimizi açıkça bildirdik. bütün ekstra turların parasını tatil başlamadan çok önce verdik.

    http://galeri13.uludagsozluk.com/…epeti_1165704.jpg

    sonra tatille ilgili yapılması gereken hazırlıklar için aileme telefonla ulaşıldı. "değerli müşterimiz hazırlıklar tamam mı?" gibisinden sorgu sual yapıldı. bizimkiler de işte gezicez bilmem ne derken annem "yalnız söylediğiniz turlar arasında disneyland'ı atladınız galiba" demiş. kadın da, "yok o tur orada ödenerek alınıyor" demiş. annem de, "biz tatil sepeti'ne gerekli ödemeyi yaptık. niye orada ödeyelim ki" demiştir. onlar da "ödeyemezsiniz. bizim böyle bir uygulamamız yok" demişlerdir.

    neyse diyeceğim kısma geliyorum. tatil sepetine annemler tatile gitmeden 7 kere aradım. "bakın orada mahçup etmeyin." dedim. onlar da her seferinde, "bakın beyfendi, biz parayı aldık. herhangi bir sıkıntı çıkmayacak" demişlerdir. ben de "inşallah" falan derken 15 ağustos'ta olaylar gelişti.

    bakın abartmıyorum annemler aradığında o kadar sinirlendim ki, ana avrat sövmemek için tatil sepeti'ni 2 saat sonra aradım. çünkü defalarca aramama rağmen, oradaki kappa tur'un anlaştığı tur rehberi, "bizim öyle bir uygulamamız yok, burada ödeyeceksiniz, ödemezseniz, gelemezsiniz" demiş. onların da morali bozulmuş tabi.

    aradım tatil sepeti'ni sakinleşince. kadına derdimi anlattım. kadından geri dönüş "bakın beyfendi, bu çok yanlış olmuş. biz şikayetinizi aldık, para iade talebiniz oluşturuldu" denildi. aradan bir hafta geçtiği halde, hala haber yok. ben tekrar aradım. sonra benzer muhabbetler. oyalama taktikleri falan.

    "amaan, üç kuruş para için uğraştığıma bak" dememi bekliyorlar ama demeyeceğim. hatta "bu inat oldu, 1 lira dahi olsa, sizde o para kalmayacak" dedim.. geçenlerde yeniden aradım. yetkili biriyle konuşmak istedim. karşıma çıkan kadın " yetkili benim" dedi.

    "yetkili siz değilsiniz, çünkü yetkili olsanız bu problemi çözersiniz. lütfen beni yetkiliye aktarın"dedim. aktarmadılar.

    en sonunda bir kişi "siteden şikayet edin" dedi. siteden de şikayet ettim. hala arayan soran yok. muhtemelen bugün ya da yarın kendilerini tüketici hakem heyetine vereceğim. bir de sosyal medya ayağıyla buradan tatil planı yapan insanlara ulaşayım dedim.

    annemler hayatlarında ilk defa ve belki de son defa gittikleri avrupa turuna, çok istedikleri halde disneyland turuna katılamadılar. geri dönüşü ve telafisi yok. fakat gayet de yapmaları gereken para iadesini hala yapamıyorlar. basit bir para ödeme işini bile halledemiyorlar. özür dilemeyi, telafi turlarını geçtim, muhatap bulamıyorsun.
  • okumadım ama tura çıkmadan önce kappa tur başlığı okunsaydı yukarıda ne anlatıldıysa yaşanmazdı. başlık 2 sayfa ama dolu dolu şikayet var.
  • asıl rezalet kappa tur ile tura gitmektir. internette yapılacak 30 saniyelik bir araştırma ile nasıl bir şirket oldukları öğrenilebilirdi.
  • kappa tur'la tatile gidilmemiştir. eğer okunursa, tatil sepeti isimli firmadan tatil satın alınıp, kappa tur taşeronluğunda gerçekleştirilmiştir.

    yani şu örneği veriyim, yemek sepeti'nden yemek söyleyip, parayı da yemek sepeti'ne ödeyip, burger king'in patatesimi getirmemesi iyi bir örnek olacaktır.
  • tatil sepetinin aynı mevzunun bezerini bana da yaşatmışlığı vardır. kısaca; otel beğendim, ödeme yaptım, bodrum'a vardım, oteli aradım, biz size tatil satmadık tatil sepetine yerimiz olmadığını ilk gün söyledik ama defalarca aradılar dedi. tatil sepetini aradım tekrar gidin kalın dedi, otel gelmeyin, tatil sepeti gidin yeriniz hazır dedi ve defalarca döndü bu diyalog. bildiğin topaç oldum bodrum havalanında yanımda hanım, elimde bavullarla. tatil.com'dan (tatil sepetinin yan kuruluşu) bi müdür geldi (tatil sepeti mi yoksa otel mi yönlendirdi, şikayet departmanları mı yoksa havaalanında çok bağırdığım için tesadüfen mi oradaydı bilmiyorum) sağ olsun başka otele yerleştirdi.

    tatilim bitti tatil sepeti yüzsüzce kalamadığım otelden memnun kalıp kalmadığımı sordu sinirlendim, özür dileyerek %5 indirim şeysi verdiler ben de kayış orada koptu haliyle.
  • jolly, ets fark etmez, her tur şirketinde benzeri rezaletler yaşanıyor. en temizi turlardan uzak durmak.

    adamların karlılıkları düştükçe çirkinleşiyorlar.
  • eski bir turizmci olarak konuşursam alışık olduğumuz bir senaryodur. en bilinen acenteden de tur alsanız böyle durumlar olur zira ortada 20 tane fln operatör var. tatilsepeti ve kappa'dan sonra paris'teki lokal acente ve disneyland turunu düzenleyen başka bir acente daha işin içinde. bunların transferini ve biletlemesini yapanları saymıyorum bile. excursion'ları her zaman gittiğiniz yerde alınız efenim.
  • rezalet gibi rezalettir, ama malesef ki "arada aracı var", "canım kappa tur zaten böyle"... kendim çok güvendiğim bir abimizin düzenlediği turlar hariç hiçbir tur programına asla katılmadım, katılmam.
    çok iyi anlıyorum, aile büyükleri gidecekse tur seçimi yapmayı neden tercih ettiklerini, ve belli bir bütçeye de uydurmaya çalışırken "x tur kötü demişler, ama olsun, iyidir" umudunu.
    öncelikle geçmiş olsun, umarım bir şekilde mağduriyetiniz giderilir ve ailenizin yurt dışında / içinde gezmek konusunda hevesi kırılmaz, disneyland'i görme fırsatı bulurlar.

    bizimkiler de geçen sene, balayı sonrası ilk yurt dışı deneyimlerini gerçekleştirdiler. bütçemiz kısıtlıydı. ben heveslendirdim, gidin, gezersiniz, dili boşverin, bütçeyi ayarlarız falan filan. (bir önceki sene kendim interrail yaptım ve türkiye'de orta lükslükte bir tatil programıyla 10 gün antalya'ya gitmek yerine 6 gün roma'ya gidebileceklerini önerdim).
    benim epey zamanımı aldı ama, airbnb'den bir ev tuttum onlara, ve haftalarca araştırdım hem otelleri hem evleri. uçaktan indikten sonra binmeleri gereken araçlardan, havaalanından hangi kapıdan çıkacaklarını, termini'nin, evin mahallesinin krokisini, eve gidiş yolunu görsel ve sözsel olarak detaylıca anlatan bir çıktı alıp verdim yanlarına. ev sahibinin numarasını da ekledim tabi. bu arada uçuşları boyunca da flightaware'den nerede olduklarını takip ettim, indiklerinde ev sahibini arayıp "geliyorlar bakın" falan diye hatırlattım.

    yanlarına birçok tur rehberini okuyup derlediğim "kendimce tur rehberi" hazırladım. evden kolezyum'a, kolezyum'dan pantheon'a vs nasıl gideceğini harita üzerinde sokak sokak anlattım, ve kolezyum nedir, ne zaman yapılmıştır vs gibi detay bilgiler de hazırladım. bunları orada kaldıkları her güne yaydım, hem tüm roma'yı gezdiler, hem gezdikleri yerler hakkında orada tur rehberi olsa onlara ne anlatacaktıysa yazdım. yaşlarını da düşünerek programı biraz esnek hazırladım, akşamları çıkıp kafalarınca gezsinler, gün içinde çok yorulmasınlar falan diye.

    babam az buçuk ingilizce konuşur ama annem bilmiyor. ikisinin de telefonuna ingilizce-türkçe-italyanca sözlük indirdim offline çalışan.

    neyse, bizimkiler pek memnun döndüler (şükür!). o gezi üzerine annem kardeşimle paris-belçika-amsterdam turu yaptı, babam amsterdam'da onlara katıldı. bir sene sonra da babamla başbaşa paris-barcelona yaptılar. artık evde tutamıyorum :) hepsi airbnb, ucuz uçak bileti ve benim hazırladığım gezi programı ile oluyor. bütçe de düşüyor, tur bağımlılığı olayı da kalmıyor. belki turla gidecekleri kadar lüks gitmiyorlar, ama özgür gidiyorlar ve rezaletse de öz kızları olduğum için sineye çekiyorlar.

    böyle bir tavsiye entry'si oldu bu da.
  • birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlderde yine bize ekşiciliğin ne olduğunu bir kez daha göstermiş elim hadise. bir markanın/ürünün/firmanın kötü olması bunu düzeltmeyecekleri ya da iyileştirmeyeceği anlamına gelmemeli. şu başlık altında olayı yaşayan arkadaşa "haketmiş" minvalli giydirilmesine elbette şaşırmadım ama ortada bir rezalet söz konusu ve tabii ki tüketici her zaman haklı olmalı. ülkedeki outgoing tur operatörlerinin durumları hakkında pek bir bilgim yok fakat incoming operatörlerde yaşanan bu tür saçmalamalar anında giderilir genelde. sözün özü, umarım tüm tur operatörleri yanarak ölür.
hesabın var mı? giriş yap