• iktidara koltuk degnegi vazifesi gormekten baska bir ise yaramayan siyasi cop pozisyonuna dusmus bir kuklaya bagli itlerce, gazeteci yazar sabahattin onkibar'in hedef alindigi saldiridir.
  • aklı, izanı, düşüncesi, vicdanı kirlenmiş müsveddeler tarafından gerçekleşmiş saldırıdır. kitabın, hür düşüncenin, bilginin gerçek amacını kavrayamamış saldırgan, fanatik, kiralık kimseler artık kitap fuarlarını da basabiliyor, adam da yaralayabiliyor. yeni türkiye kutlu oluyor.
  • yumruğu attıranlar ve bu gücü nereden aldıkları bellidir ama yine sabahattin önkibar'a her gün sövdüğü chp sahip çıkar. saldırıyı yapan zihniyeti her gün gazetesi över, kitaplarını yine chp'liler alır. geçmiş olsun. yarın yine chp'ye sövün, akp'yi övün sabahattin bey.
    edit: hergün değil her gün.
  • tüm yayınevlerinin birlikte kınaması gereken olaydır.
  • fikirlere fikirlerle karşılık veremeyecek insanlar(?) tarafından gerçekleştirilmiş saldırı. yazılanları beğenirsin beğenmezsin olur öyle şeyler, sen de karşılığını yazarak vs. verirsin saldırarak değil. tabii insansan eğer.

    ve bu ülkede bu saldırganların ceza almasını beklemek dünyanın en büyük naifliği olur.
  • sabahattin önkibar’ın bireysel meselesi değildir, bu ve benzeri saldırılar fikir ve ifade özgürlüğünü baltayalan provakatif hareketlerdir.

    sabahattin önkibar’ı sevmiyor olabilirsin,
    kırmızı kedi yayınlarından nefret ediyor olabilirsin,
    ideolojin farklı olabilir ama saldırıyı takdir edemez, en azından sessiz kalamazsın.

    yazıya yazıyla, söze sözle karşılık verilir. diyecek sözü olmayanlar, eli kalem tutmayanlarsa sadece saldırır.
  • yaşanılan saldırının ardından kırmızı kedi yayınevi sahibi haluk hepkon twitter hesabından "sabahattin önkibar'a saldırı, yayınevine saldıranları göz göre göre serbest bırakanların ayıbıdır. tekrar söyleyeyim, korkutamazsınız" diyerek tepki gösterdi.

    ne olursa olsun fikirlerini beğenmedikleri yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, ancak acizlik göstergesidir.
    geçmiş olsun.
  • kırmızı kitapevi'nin internet üzerinden satışı varsa eğer hemen sipariş vermeme neden olan saldırı. düşünce özgürlüğünün ülkede ne durumda olduğunu apaçık gözler önüne seren korkunç, vahşi saldırı. geçmiş olsun.
  • bir kitaba bile tahammül edemeyenlerin yine iplerini koparması.
  • niyetim yokken söz konusu kitabı alma kararını verdiren saldırıdır.

    yaygın ikiyüzlülüğümüz de odur ki saldırıya karşı reaksiyonlar, kimin saldırdığı ve saldırının nereye/kime/neden yapıldığı ile ilgili olarak farklılıklar gösterebilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap