• yönetmenliğini éric tessier, başrollerini ise marc-andré grondin, normand d'amour, sonia vachon ve güzeller güzeli mylène st-sauveur'in paylaştığı 2009 yapımı bir fransız gerilim filmi.

    5150 elm's way küçük bir kasabadaki sessiz bir sokağın sonunda yer almaktadır. yannick bisikletinden düştüğünde, ellerindeki kanı temizlemek için beaulieu ailesinin kapısını çalar. ama jacques beaulieu ve ailesinin yannick için başka planları vardır. beaulieu, dünyanın kötülüklerinden kurtulmak isteyen erdemli bir psikopattır ve fanatik bir satranç oyuncusudur. her ne kadar yannick yanlış birşey yapmamış olsa da, beaulieu onu döver ve işkence eder. tüm bunlar, ona hayatının teklifini yapmadan önce gerçekleşir: yannick satrançta onu yenerse, gitmekte özgür olacaktır. yannick artık beaulieu'nun oyununda bir rehindir. ya aklını ya da hayatını kaybedeceği bir oyun.

    http://www.imdb.com/title/tt1331291/

    muhteşem oyunculuk, beklenen ama beklenmeyen bir son (ne demek istediğimi filmi izleyince anlayacaksınız). fransızları oldum olası sevmem. ama adamlar yapmış abi. imdb'den de paşalar gibi 6,7 almış. az bile!

    edit: bce uyardi, kanada yapimi imis. kanadalilari severim.
  • korku diye başladığım ve beklediğimi bulamasam da daha iyisini bulduğum, mükemmel oyunculuk ve iyi bir senaryoya sahip, 110 dakikanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız 2009 kanada yapımı film.

    (bkz: marc-andre grondin)
  • yönetmen éric tessier imzalı 2009 yılı yapımı türkçe'ye "ölüm oyunu" olarak çevrilmiş belli bir yere kadar iyi gelen ama ondan sonra sıkıcı olmaya başlayan bir fransız filmi.
  • bir fransız korku filmi. 30 yaşındayım sayısız korku filmi, psikopat filmi izledim ama bu hayatımda izlediğim en anlamsız, en boş filmler sıralamasında birinci sıraya yerleşti. ne oyunculuk, ne senaryo namına hiç birşey yok. hayatından iki saati boşuna geçirmek isteyen ekran başına. imdb'ye üye olup tek yıldız veresim geldi o kadar.
hesabın var mı? giriş yap