• en son edit: tamam vurmayın en haksız benim hepiniz doğrusunuz. acil sipariş 6 günde ulaşmayınca ve üç beş kez müşteri hizmetlerine arayarak ulaşamayınca ya da yazıştığınızda muhattabınız umursamaz tavırlar alınca hiç tepki göstermemeniz lazım. zaten hepimiz her satış sözleşmesini okuyan fanileriz değil mi ? toplum olarak açığı gördüğümüzde vuracak empati kuramayan değişik tipler olmuşuz ama en kötü benim tamam. bu benim bilmem kaçıncı yazışmam aldığım cavaplar üzerine bu yazışma gerçekleşti. yoksa zorlukların gayet farkındayım.

    tamamını sildim mevzuyu moral bozukluğunuza meze yaptınız. umarım kimse zor durumda kalmaz
  • hayatında hiç online alışveriş sorunu yaşamamış ve muhtemelen online satış sözleşmesi okumamış, acil ihtiyacını internetten alan bir yazarın anormal bir durummuş gibi yansıttığı güya rezalet. mahkemede kolaylıklar.
  • süreç normal bir. e-ticaret alışverişinin iade sürecidir. burada rezaletlik bir durum yok.

    bu durumun sizin zor zamanınıza denk gelmesi kötü olmuş.
  • (bkz: karen)

    yerli ve milli hem de.
  • kardeşim çok evham yapmayın. roman vatandaşlarımızı aklınıza getirin. çocuk gayet sefil bir ortamda doğup o pisliğin, ilgisizliğin içinde random bir şekilde de olsa hayatta kalmayı beceriyor. sizin çocuğunuz da hayatta kalacak. ileride bu günleri anlatıp güleceksiniz.
  • doğuma 2 hafta kala düşünürsen bunları sorunlar kaçınılmaz
  • okurken amazon müşteri temsilcisinin sabrına hayran kaldım. ışınlanma teknolojisi bulunmuş gibi davranan ve internetten alışverişin a'sını bile bilmeyen birine karşı amazon iyi sabretmiş. hiçbir soruya cevap vermeyip sadece "paramı verin son paramdı paramı istiyorum" diye tekrarlayan birine ben olsam sessiz kalamazdım.

    amazon candır, ülkede işini düzgün yapan belki de tek alışveriş sitesidir. daha geçen gün 1.5 senedir kullandığım kettle bozulunca gönderin paranızı iade edelim deyip kargo kodu verdiler. hatta son 2 ay içinde alınan ürünlerin iade süresi de virüsten ötürü 2 ay boyunca genişletilmiş.
  • öncelikle karşısında bir insan olduğunu unutup bu kadar asarak keserek yazan, karşısındaki temsilciyle empati yapma yoksunu bir müşterinin sebep olduğu amazon com tr müşteri rezaletidir.
  • yaren sabır sahibiymiş valla,yalniz ekşi de yazarım diye tehdit etmek baya ilginç geldi. hakim olsam böyle bir dava gelse önüme ve şu yazışmaları görsem direkt davacıyı ömür boyu online alışverişten men ederim.
  • bebek hamamı açıyorsunuz galiba karşim hayırlı olsun çok niş pazar dedirten rezalet.

    bebek maşrapası bebek banyosu ney lan.
hesabın var mı? giriş yap