• hatay'da 2'ye 1 oldular ve birkaç yıl sonra kilis, gaziantep ve şanlıurfa'da türklerin yarısından daha çok hale gelecekler. her suriyeli, 3-5 çocuk doğuruyor, 20 yıl sonra bu veletler büyünce "biz zaten suriye'den koparıldık" diyerek hatay'ı suriye'ye bağlamak için sokaklara çıkarlarsa şaşırmam.

    son 2 yıldır herkes pandemiye, ekonomik krize, enflasyona bu yıl da rusya ukrayna krizine odaklandı. türkiye için asıl tehlike fırat'ın doğusundaki on binlerce silahlı pyd militanı ile plansız şekilde üreyen/çoğalan suriyelilerdir. dünyanın hiçbir ülkesinde milyonlarca insan topluma bu şekilde sokulmaz, sokulamaz. türkiye'nin önümüzdeki 15-20 yıl içindeki en önemli iki sorunu budur.

    bizler değil ama bizim çocuklarımız ya da torunlarımız ileride bağımsız bir ülke göremeyebilirler.
  • 20 sene sonra çocuklarımız bu açıklamayı okuyunca ne hiseedecekler acaba, mutlu olacaklarını hiç sanmıyorum.
  • bir zamanlar suriyelileri ülkeye almak için kırmızı çizgileri 100.000'di. şimdi sadece burada doğan çocuk 754.000.

    dinci kesim ensardı, muhacirdi muhabbeti yaparken avrupalıların, amerikalıların gayrimeşru piçlerini attıkları kilise bahçesine döndü ülkemiz.

    her şeyin bir bedeli var tabii ki, onu da ödediler ve şimdi adamların sikip kenara attıklarına biz sahip çıkıyoruz. gidin de diyemiyoruz çünkü para aldık, anlaşma yaptık. göndereceğiz bile diyemiyorlar uluslararası hukuktan bahsediliyor.

    bu siktimin hukuku bi bize çalışmıyor.
  • vatan böyle satılır gençler.hala iktidara oy verenler siz de bu satışa ortaksiniz
  • yarın meclis'in yarısı suriyeli milletvekili, bakanlarla dolduğunda öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olduğumuzu anlayacağız.
    ve sanırım orta vadede esaslı hedef de bu; ulus devlet mayasının zedelenmesi.
  • tarih bu adamları affetmeyecek sorun yok da bugün bu adamları ölümüne savunanlar yine salağa yatıp hiçbir şey olmamış gibi gelecekteki güce tapınmaya devam edecek ya o çok canımı acıtıyor
  • 3,7 milyon kayıtlı suriyeli olduğunu iddia ediyordu sayın süleyman soylu.

    bu sayılara göre ortalama,

    kişi başı 26 kere hastaneye gitmişler.
    10 kişiden 8'i hastaneye yatmış.
    10 kişiden 7'si ameliyat olmuş.
    hepsi evli olsa 10 çiftten 5'i çocuk yapmış.

    ya da suriyeli sayısı yalan.
  • imkanı olan çoğalsın çocuk yapın ey türkler. şaka yapmıyorum gerçek anlamda geriye kalan tek çözüm bu bence. bu siyasiler başka türlü anlamaz.
  • haber ne kadar doğru, kaç tanesi vatandaşlık aldı veya bebek doğdu; bu gibi detaylarla ilgilenmiyorum. çünkü bunlar teferruat.

    sadece şu kesin; bu çok ama çok bilinçli bir politika. bunun sonuçları da zamanı geldiğinde net olacaktır.

    bu ülke, kendi doğal etnik çeşitliliği ile ciddi problemler yaşayacak dinamiklere sahip değildi. çünkü insanlar kaynaşmıştı. ama gördüğüm o ki, bunu çok bilinçli olarak değiştiriyorlar.

    ilginç olan, siyasi görüşü ne olursa olsun, yöneticilerden hiçbiri bunun neye yol açacağını bilmiyor mu? trajikomik :)
  • yav arkadaş yapın bir referandum %90 mülteciler gitsin demezse bende donsuz gezerim. kendi seçmenin bile bıktı ağam sen hala ensar muhacir falan..

    (bkz: tbmm'nin iki buçuk ay tatile girmesi) başka bir işe yaramazlar zaten.
hesabın var mı? giriş yap