• liselere yerleşme sistemi yüzünden 91 687 öğrencinin açıkta kalması

    https://www.cnnturk.com/…-o-ismin-isine-son-verildi

    meb bunun sorumlusu olarak 3 bürokratı görevden aldı. oysa ki bu durumun ortaya çıkacağını çok zeki bir insan olmamama rağmen ben bile başından biliyordum. hatta ikinci ve üçüncü yerleştirmelerde ortalığın daha çok karışacağı şimdiden belli. koskoca meb’de bunu öngörecek hiç mi uzman yok. bu bürokratların suçu ne?
    bunun nedeni ihtiyaç olmadığı halde çok fazla imam hatip lisesi açılması. imam hatip liseleri tercih edildiği oranda açılsa bu problemler şimdi yaşanmazdı. insanlar imam hatip lisesine gitmek istemiyor. bunu anlamak çok mu zor acaba. ihtiyaç kadar aç bırak insanlar hangi okulu istiyorsa ona göre okul aç . bu kadar basit çözümü. mevcut imam hatip liselerinde sınıf mevcutları 10-18 kişi arasında ve kontenjanları yarı yarıya boş kalmış. oysa anadolu liselerinin sınıf mevcutları 40 kişiye çıkarılmış. insanlar imam hatip tercih etmemiş. 340 bin kontenjan boş kaldığı halde 91 bin öğrenci hiç bir okula yerleştirilememiş. her mahalleye imam hatip açıldı olmadı. bazı imam hatipler fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulamaya başladı yine olmadı. kardeşim anlayın artık insanlar çocuklarını buraya göndermek is-te-mi-yor. zorlarsan olacağı bu. zorlamayın bırakın isteyen imam hatipe gitsin isteyen anadolu lisesine. kim ne talep ediyorsa devlet de o kadar okul açsın.
    olayın bir başka boyutu; zengin olanlar çocuğunu özel okula veriyor ya parası olmayan ne yapsın?
    birde bu çocuklar mutlaka yerleştirilecekmiş gerekirse ikili eğitim yapılacakmış. bu olursa zaten eğitim sisteminin ruhuna fatiha okuyabiliriz. çünkü en basiti bu saatten sonra bunun için nasıl öğretmen bulunur benim aklım almıyor. daha başka bir sürü sorun da cabası.
  • muhtemelen imam hatiplere yerleştirileceklerdir.
  • öğrencisi olmayan imam hatiplerin sonunda anadolu lisesine dönüştürüleceğinin habercisidir.
    tabi nerde o eski anadolu liseleri demekten de kendimi alamıyorum. şimdikilerin sadece adı anadolu lisesi.
  • her sene 10 sınıf 9.sınıf alan okulumuz(anadolu lisesi) bu yıl 16 adet 9.sınıf alarak çiftli eğitime geçti,sabah ders başlangıcı 07.00 akşam çıkış 19.40 evet şaka yapmıyorum öğlenciler 19.40 ta çıkacak ,(link )bizimle aynı ilçede bu durumda 5 anadolu lisesi daha var hepsi tekli eğitimden çiftli eğitime geçti,ortamlarda tekli eğitimi yükselttik dersin kim bilecek!
    artık çocuklar sabah beşte mi kalkar yollara dökülür bilemeyeceğim.
    mevcut öğrencilerimizin bir kısmı beykozdan,bir kısmı sancaktepe civarlarından zamanında 450 civarı teog puanı alarak bize gelmişler ama hop bir bakıyorsun sabah yedideki derse yetişmek zorunda bırakılıyorlar,neden çünkü eskiden teog mu varmış!

    bu kadar plansız,programsız,öngörüsüz bir sistemin tüm yaratıcılarına lanet olsun,ne idarecisi,ne öğretmeni ne öğrencisi memnun bu durumdan.
    birkaç beceriksiz bürokrat görevden alınsa ne olur,içine sıçtıkları eğitimi 10 yılda kimse düzeltemez.

    ekleme:okulum maalesef artık merkezi puanla alan bir okul değil,yerel yerleştirmeyle alan mahalle mektebi olduk
    gelen mesajlar üzerine söylemek lazım ümraniyede bir anadolu lisesindeyim.
    bizimle beraber ilçedeki/bölgedeki 5 okul çiftli eğitime geçti,başka da var mıdır bilmiyorum.
    -ümraniye merkez anadolu lisesi
    -ümraniye atakent şehit selçuk paker anadolu lisesi
    -ümraniye asiye ağaoğlu anadolu lisesi
    -ümraniye erkut soyak anadolu lisesi
    -üsküdar çağrıbey anadolu lisesi
    bu okullar çiftli eğitime geçti 10 gün öncesine kadar böyleydi net durum okullar aranarak öğrenilmeli.
  • boşverin okumasınlar ya, ne gerek var?
    (bkz: en tehlikeli kesim okumuş kesim)
  • sizlerinde sinirden elleriniz ayaklarınız titremiyor mu? bu tip şeyleri çıldırcak gibi oluyorum.
  • nüye şaşırdınız ki . sistemin mimarı açık açık çıkıyor:

    birileri algoritma ile oynadı

    diyor. daha ötesi var mı.
  • akp ye oy verenlerin çocukları zorunlu olarak imam hatip liselerine kaydedilmeli. böylece kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilmiş olacaktır.
  • hala problemi lise seviyesinde arayanların gördükçe sasirdigim durum. liseye giden öğrencilerin abartısız bir istatistikle yüzde 70 i temel bilgi düzeyinden yoksun. bu ülkedeki eğitimin en büyük problemi, aile içi egitim, okul öncesi ve ilköğretim kısmındadır. sen bunları duzeltirsen imam hatipe zaten ihtiyaç kalmaz.
hesabın var mı? giriş yap