• f1 e rakip olarak yapilacak olan grand prix. 25-30 takımın katılacağı yarışlarda tüm araçlar, aynı motor, şase ve lastikleri kullanacak. her takım, bir ülkeyi temsil edecek ve takımların pilotları da aynı ülkeden olacak. ilk olarak ingiltere, pakistan, güney afrika, lübnan, çin ve portekiz'den olmak üzere 6 takım yarışa katılacak. 12 ya da 14 sokak ve pist yarışından oluşacak a1 grand prix'sinin dubai, bahreyn, çin, japonya, avustralya, malezya, güney afrika, brezilya ve meksika'da yapılacak, abd'nin ise yarışlardan 2 tanesine, portekiz ve lübnan'ın da karma yarışa ev sahipliği yapacakmis.

    http://www.hurriyetim.com.tr/…14@nvid~475906,00.asp
  • formula 1'e karsi cikartilmasi planlanan ve gorusmeleri dubai'de tamamlanan kis sezonu grand prixi. ekim 2005'te baslayacak ayrica.

    a1 araba yarislarinin dunya kupasi gibi de gorulebilir aslinda. su anda katilimci 25 ulke var. turkiye'nin adi katilimcilar listesinde gecmese de farkli yerlerde katilimci olarak vurgulanmis. herhalde bu konuda calismalar var.
  • "the world cup of motorsports" olarak lanse edilen, markalar için yeni bir reklam ve pazarlama alanı, milliyetçiler için eğlence vadeden çiçeği burnunda yarış serisi. ilk sezonu 25 ülke, 25 takımla başlamış ve 12 yarış üzerinden koşulması planlanmış. a1 gp serisinde yarışan ülkeler, fransa, isvicre, brezilya, yeni zelanda, ingiltere, malezya, hollanda, irlanda, portekiz, avustralya, kanada, cek cumhuriyeti, meksika, abd, italya, almanya, japonya, güney afrika, pakistan, avusturya, çin, hindistan, lübnan, rusyave ina?? kod adlı ne olduğunu çözemediğim ülke imiş.

    anlaşılacağı üzere amaç, motorsporlarını insanların milliyetçi duygularını kullanarak daha çok seyredilir hale getirmek. organizatörleri futbola merakı olmayan insanların milli maç sadakatini farketmiş olacak ki verilen reklamların kitlelere ulaşma yolunu garantiye almak için bu yolu seçmişler. bu yüzden de halihazırdaki yarış serilerinden farklı olarak motorsporları seyircisi profilinin biraz dışına çıkmayı hedeflemişler. "tam eşitlik" adı altında savundukları teknoloji ve personel sınırı da bunu destekler nitelikte. nedir, bütün "milli" takımlar aynı şartlarda, aynı otomobiller ve aynı motorla yarışsın, pit ekipleri bile fazla olamasın, hatta biz bu milli ruhu desteklemek için pilotlar şampiyonası falan yapmayalım puanları takım adına kaydedelim, olsun sana dünya kupası. 25 ülkenin motordan spordan bihaber insanı da otursun "milli yarış" seyretsin. ne diyeyim, epey karmaşık duygular içindeyim. kim, ne için motorsporlarını seyreder/seyrediyor düşüncelerine daldım bir sabah vakti.
  • acun ılıcalı'dan çıkmış gibi duran bir fikir. zamanında yaşanan absürtlükleri aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

    link
hesabın var mı? giriş yap