• şöyle orta okul müsamere kızı gibi tıfıl tipleri ana karakter olarak seçiyorlar ya hasta oluyorum. nerede (bkz: irem sak) nerede bu kızcağız.
    (bkz: özge demirtel) bile baş karakteri doldururdu ne de olsa kolej aşkı işlenmiyor.

    tanım: kötü oyuncu tercihleri ile bezenmiş dizicik.
  • güzelim sığacık'ı uyduruktan bir ada gibi seyirciye kaktıran mantık hatalarıyla dolu dizi. 30 dk zor dayandım
  • oyunculukların aşırı kötü ve senaryosu zayıf olan bir yaz dizisi.

    sözlükte bu denli övüldüğüne şaşırdım doğrusu.
  • ilkokul arkadasimin oynadigi dizi, hayir saka yapmiyorum basroldeki renkli gozlu kiz degil, oteki renkli gozlu kiz.
  • bu ve bu minvaldeki dizileri izlemenin kişinin kendi kendine verebileceği en büyük zararlardan biri olarak nitelendirilebilir.

    ülkemizde bu tarz yapımları genellikle mbc ve osn fonluyor. amaçlarının ne olduğuna burada bu konuda değinmek istemediğim gibi geri kalan yerli medya yapımcılarıda aynı çizgide bilerek veya bilmeyerek ilerliyor.

    bu dizileri 1 sezon izleyip hayata bakış açınızın değişeceğine, hayvan belgeseli izleyip hayatın gerçekleri ile yüzleşmek her anlamda daha iyidir.
  • haziran'ın memnuniyetsiz anası neler yaptıysa zamanında, ada'da bir tane seveni yok maşallah. poyraz'ın babası da mı ona aşıktı gibi bir his uyandı içimizde çünkü bir anda uyanıveren babaanne aliye zeynep'ten ve kızından ölesiye nefret ediyor. bu arada poyraz ve haziran bir anda yakınlaşıverdiler, 5. bölümle 6. bölüm arasında herkes birden ruh değiştiriverdi ama olsun, bunu bekliyorduk zaten. ha bir de artık alp navruz karşısında güçlü kalamıyoruz. şöyle bir olaylar ve karakterler yorumumuz var:

    https://www.youtube.com/watch?v=buqw4c8q5ck
  • 2021 yaz sezonunun benim için tek elle tutulur romantik-komedisi olan severek de izlediğim dizi.

    bu diziyi seçmemin nedeni esas kız ve esas oğlanın kaybeden/loser tipler olmaması. yeraltı edebiyatı okuyor olsam "kaybeden ve kayıp" insanlar ilginç gelebilir ama romantik-komedide kişisel olarak ben bu "kaybeden" tipleri sevemiyorum. hatta, esas kızın fakir, sakar, cahil olup da zengin, yakışıklı, karizma patronu tavladığı (ya da tam tersi bir işe yaramayan bir oğlanın zengin kızı tavladığı) dizileri itici buluyorum. dahası bu zengin patronlu dizilerde patronların adam gibi bir iş yaptıklarını da hiç görmedim. ada masalı'nda en sevdiğim şey de bu farklılık oldu: bu dizinin poyraz'ı da haziran'ı da gırtlaklarına kadar borçtalar ama "kaybeden" değiller, hatta tam tersi ortak kurdukları otel için deli gibi çalışıyorlar, yani savaşçılar. işte bu yolculuğu romantik-komedi formatında izlemek çok keyifli.

    bu keyfin sürmesini dilediğim için bir bilgi paylaşıp sonra dizinin 7 bölümde geldiği noktaya dair bir yorum yapayım (evet, üşenmedim reklam arasında yazdım):
    romantik-komedi iki dünya bir araya gelse asla bir araya gelmeyecek 2 insanın, aralarındaki mutlak imkansızlığa rağmen aşık olması üzerinedir. tüm yan karakterler bu 2 insan varsa vardır, yoksa yoktur. komedi, romantik çifti destekler ama asla romantik özelliğin önüne geçemez. "sır" ise romantik gerilimi arttırır. "sır" çözülecekmiş gibi yapar ama kurgu zamanda haftalarca ortaya çıkmaz. "sır" romantik komedide aşkın düşmanıdır ama aşk her zaman galip gelir. bu nedenle, "sır" erken ortaya çıkarsa yükselmiş bir romantik ortamla karşılaşamaz ve aşkı söndürür, dizi drama döner.

    bu dizi işte bu anlamda bence çok büyük bir risk aldı ve "sır" perdesini tamamen kaldırdı. artık haziran ve poyraz arasında bir sır yok. bu anlamda bu hikaye dönüşünü cidden cesur buldum. 7 bölümü bırakın, 27 bölüm haziran'ın sır'ı açık olmadan romantik gerilim sünerek artardı ama artık romantik gerilimi arttıracak başka ve daha tatlı bir şey var: savaş.

    doğrusu dizi fragmanından ben dizinin drama döneceğini ve senaristlerin de bu maçı buradan çeviremeyeceklerini düşünüyordum ama 7. bölüm sonunda getirilen nokta ile beni çok ümitlendirdiler. bundan sonraki haftalarda umuyorum daha çok romantik kaynaklı gerilim ve komedi görürüz. ve umarım, yapım şirketi rating kaygısı ile doğru bildiğinden şaşmaz. yaz dizilerinin açık ara en "güzel" görünen çiftine sahipler, en iyi mekanda çekim yapıyorlar ve dahası en riskli şeyi yani "sır" sorununu atlattılar. bundan sonra ellerinde kaymak gibi gidecek bir öykü var. gözünüzü seveyim bu topu taca atmayın.
  • düşük reytingler sonrası senaryoyu biraz hızlandırdılar ve babaanne bir anda uyandı, sırlar hemen ortaya çıktı, sevgili olacaklar oldu ve şimdi aksiyondan devam ediyoruz. poyraz'ın kendini ihanete uğramış hissedip kızması normal de, bir kadının (üstelik sevdiği kadının) evine girip eşyalarını sokağa atmak ne demek? herkesin kişisel alanına saygılı ve mesafeli yaklaşan poyraz için çok out-of-character ve hadsiz bir davranış. haziran asla pes etmeyen, güçlü ve ısrarcı bir kadın, kafasına ada'da kalmayı, başarılı olmayı ve poyraz'a kendini affettirmeyi koydu, bunu izlemek güzel olacak. 7. bölüm ile ilgili şöyle bir yorum var: https://youtu.be/cxfyc8keiku
  • içerisinde biricik adlı şımarık ve itici bir karakter barındırıyor. sevgilisiyle bebek gibi konuşup cilvelesmeleri de son derece itici. o kadar ki izlerken kendisini pataklama isteği duyuyorum.
  • bunu izlemek zorunda olanlar... sizi anlıyorum. allah sabır versin ben 20 dakika yemekte dayanamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap