• (bkz: ruam)

    faytoncular bu kontagiyöz hastalığın yayılmasına çanak tutuyorlar. gerekli önlemleri alamadıkları ve tedavi sağlayamadıkları için, ölen sadece kendi atları olmuyor.

    sabahtan gece yarılarına kadar aralıksız fayton çeken atlara yapılan eziyet zaman zaman ölmüle sonuçlanıyor. her ay birkaç defa "yere yığılan at" haberleri düşüyor ajanslara.

    "sektör" denilerek bu faytonculara türkiye'nin her yerinde göz yumuluyor. faytoncular odası adı altında olayı resmiyete kavuşturmuş durumdalar.

    faytoncular adası olarak planladıkları "at ambulansı", sadece yere yığılan ve hayatını kaybeden zavallı atları bir an önce ortadan kaldırmaya yönelik hareket etmek üzere planlanmıştır muhtemelen. yerde ölü olarak yatan hayvanın başındaki faytoncu, biraz bekledikten sonra arabayı çözüp, atın ölüsünü yolun ortasında bırakıp kaçıyor çünkü. at ambulansını yapınca olay yerine anında intikal edip, ölü hayvanı bir an önce olay yerinden uzaklaştıracak ve böylelikle ajanslara düşmekten ve "sektörü" "karalanmaktan" kurtaracaklar.

    hem göz göre göre atları öldürüyorlar, hem de utanmadan eylem yapıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap