• haydarpaşa adapazarı 54 sefersayılı trenlerin vardığı son noktadır, ötesi yoktur.
  • adapazarı'nın yaşam damarlarından birisiydi, kapatılarak bu damar kesildi!

    tcdd yetkilileri, mithatpaşa-pendik arası çalışan ada treninin adapazarı garına gelmesinin önünde bir engel olmadığı yönünde rapor vermiş. gebze-halkalı hattının açılışıyla birlikte adapazarı tren garının -nihayet- yeniden hizmete açılacağı ve buradan kalkacak trenin ilk etapta söğütlüçeşme, sonrasında haydarpaşa'ya dek gideceği söyleniyor.

    yüksek hızlı tren yapımı nedeniyle kaldırılan adapazarı-haydarpaşa hattının ve kapatılan adapazarı tren garının -ki yanlış anımsamıyorsam saatte bir istanbul'a tren vardı- yht rotasıyla çakışması nedeniyle eski sefer sıklığında olmayacağı söyleniyor.

    edit: açılmıyormuş... bu şehre ihanet edenlere yazıklar olsun!
  • adapazarı ekspresine ev sahipliği yapan ve herhangi bir yere taşınmadan olduğu yerde kalması gereken tren garı.
    geçtiğimiz haftalarda sakarya büyükşehir belediyesi başkanı ekrem yüce tarafından donatıma taşınması planlandığı açıklanmış ancak tcdd'nin yaptığı yeni ihaleyle adapazarı garından mithatpaşa istasyonuna kadarki yol, raylar ve makaslar yaklaşık 1 milyon 750 bin lira bedelle yenilenecek. adapazarı-istanbul treninin beşköprü ve donatım’da bulunan geçidi arasındaki bölümün de 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğini de ekleyelim.*
hesabın var mı? giriş yap