• babamdır.
    daha bu yaşta kendimi ilaca mı alıştıracağım der. yaşı da 77 bu arada.
    masallah ona turp gibi.
  • amına kodugumun alternatif tıpçıları toplanmış yine. yok başın sağ tarafi agrıyorsa yarak sol tarafı agriyorsa taşak, yok agriyı kimyasalla dindirirsen başka yerden hastalık çıkar falan. hele bir de bilmeden paasetamole kokain muamelesi yapanların 2 kat amına koyayım. 1 tane ilac öğrenmişsin onu da yanlış öğrenmişsin. parasetamol normal doz aralığında kullandığında en güvenilir ilaçtır. hatta bebeklerin ateşi çıktığında en once onu kullanırsın. ve grip olduğunda da ateş düşürmek ve agri kesme haricinde kullanılmaz diger non-steroidler gibi. ayrıca o daha dogal dediginiz asetilsalisilik asitin de zehirlenmesi olur.

    amina kodumun manyakları ama her türlü kimyasali barındıran bitki çaylarını içer, hicbir deneyi yapılmamış, belki hicbir sike yaramayan her türlü alternatif tıp müdahalesi için yatarlar milletin önüne.
  • "kesinlikle içmem" demesem de dayanabildiğim yere kadar dayanırım.

    bazen üşütür ateşlenirim ama önce zencefil, bal falan içip kendime gelmeye çalışırım. olmayacak gibiyse, o zaman ilacı düşünürüm.
  • o tiplerden biriyim şahsen. zira erken yaşta ilaç kullanan annem ile babama bakıyorum, annem en ufak bir ağrıda ilaç almak zorunda; ama babam hatırladığım kadarıyla kullanmazdı ve şu an benden genç gösteriyor.

    kesinlikle kullanmam demiyorum, ama elimden geldiğince kullanmamaya özen gösteririm. ilaçların özellikle ağrı kesiciler, adeta sigara gibi bağımlılık yapma gibi bir özellikleri vardır. ve mümkün mertebe kullanmamaya özen gösterin sizde.
  • boşu boşuna fazladan ağrı çekmenin anlamı yok. ağrı kesici diye bir şey var. bu ilaç boş yere yok. kullan dinsin ağrıların. rahat bir nefes al. yok neymiş zararlıymış. gün içinde zararlı ne yiyecekler tüketen insanlar söylüyor bunu. saatlerce ağrı çekmek çok yararlı bir de onu da unutmamak lazım. yani benim anlam veremediğim insandır. ancak tüm söylediklerime rağmen ne yaparsa yapsın, sonuçta kendi canı.
  • çoğunlukla hamile kadınlardır, bebeklerinin en ufak etkilenme ihtimaline karşı ağrı kesici ya da başka bir ilaç kullanmazlar. migreni olan hamile kadınlara buradan acil şifa dileklerimi iletiyorum.
  • geberme demeyelim de çatlama aşamasına kadar kullanmam. ötesinde 1 adet ağrı kesiciyi afiyetle gömerim efenim
  • yanlış anlaşılmasın ama silindirle ezmek istediğim insandır..

    ulan evladım neyin havasında neyin cakasındasın, sen akıllısın millet andaval..

    kendi dünyasında ağrı kesici vs ilaç kullanımı konusunda ulvi bilimsel bilgi ve fikirleri var sevgili finonun..

    çünkü zaten ağrı kesici vs ilaçları ahmet temizlik malzemeleri tadında kimya şirketleri canları sıkılınca üretip piyasaya salıveriyolar..

    yok herhangi bir ülkede, dünyada herhangi bir regülasyon, herhangi bir tane bile kurum ya da kuruluş bu işlere dahil olmayan..

    yani bu süper zeka çok akıllı, bütün sistem yanlış, hüseyin canı sıkılınca ilaç ürettiği için sen de ulan bunlar hep zarar diyerek elinin tersiyle geri itiyorsun..

    geber ulan ağrıdan sızıdan dalyarak.. bir de bunlar doktora da gitmeyi gerekli görmezler..

    ve çokça dikkat ettim bu arkadaşların genelinde ben bilirimcilikten dışavurulan sağlam bir kompleks sahipliği bulunuyor..

    fena yani.. bildiğiniz gibi değil genşler..
  • ben değilim. ağrı kesicilerdeki yerim;

    ingiliz hastadaki yanık adam > ben > house'daki topal doktor
  • ağrı kesicinin bağımlılık yaptığına ya da toleransa sebep olduğuna inanan insan ya da mide rahatsızlığı olan insandır.

    herkes ağrının tanımına girmiş, oradan bir şeyler anlatmış. ağrı, ikiye ayrılır: nosiseptif ağrı ve nöropatik ağrı olarak.
    nosiseptif ağrı, doku hasarına bağlı gelişen ağrıdır, örneğin kolunuzu duvara vurduktan sonraki ağrı. nöropatik ağrı ise sinir sistemindeki hasardan meydana gelir. ağrı, vücudun bir türlü uyarı yoludur ama kolu ağrıyan adam da kolunu vurduğunu biliyordur yani. düzenli baş ağrısı çekip, ilaç kullanmıyorsan büyük olasılıkla doktora da gitmiyorsundur zaten, bu ağrı kesici kullanmamakla çözülecek bir şey değildir. sinir sistemi hasarına sahipsen, tek bir ağrı kesiciyle bu baskılanmaz çünkü ağrı kesicilerin etki süreleri 6-8 saat arası değişir.

    non-steroid anti inflamatuar dediğimiz nsaid grubu ağrı kesicilerin "bağımlılık yapıcı etkisi yoktur." ve eczacılıkta narkotik olmayan analjezik kategorisine dahil olurlar. ağrı kesicilerin midenizi rahatsız etme sebebi, nsaid grubunun prostaglandin sentezini inhibe ederek ağrıyı kesmesidir. prostaglandin de mide için defensive faktörlerden biri olduğu için mide rahatsızlığı olanlarda şikayetler artar.

    parasetamol etken maddesi kullanabileceğiniz en güvenli ağrı kesicidir. aspirin'in yan etkilerine sahip değildir. mide şikayetlerine sebep olmaz. böbrek yetmezliğine neden olmaz vs vs.

    velhasıl kelam, bir yerlerin ağrıyorsa ve ağrı kesici bağımlılık yapar diye işkence çekiyorsan, sana yorum yok abi.

    tekrar tekrar söylüyorum, bağımlılık yapan analjezikler, narkotik analjeziklerdir, morfin kodein gibi. onları da eczaneden gidip istediğin gibi alamazsın. yani eczaneden aldığın parol'u, arveles'i kullanırken bu kadar gerilmene gerek yok.

    edit: karaciğer rahatsızlığı olan varsa normal dozda ve dikkatli kullanabilir. böbrek rahatsızlığı olan varsa da parasetamol kullanabilir.

    edit2: birileri aspirin kullanın kimyasalı minimum demiş, kahkaha attım. gördüğünüz ilaçların büyük çoğunluğu sentetik veya yarısentetik yolla sentezlenir, nerdeyse hepsinde kimyasal var yani. ayrıca söğüt ağacından elde edilen salisilik asittir, sen onu kimyasal reaksiyonla asetilleyerek asetilsalisilik asit haline getirirsin.

    2) üçüncü defa söylüyorum, ağrı kesicilerin içerdiği etken maddeler bağımlılık ve tolerans yapmaz, morfin veya kodein kullanmıyorsan tabi.

    3, aspirin herkesin sandığı kadar masum bir ilaç değildir, ilaç etkileşimi çoktur. anti platelet özelliği olduğu için kanama riskini artırır. ameliyat öncesi aspirin kullanımını 7 ile 10 gün önceden kesmek gerekir. peptik ülser hastalığı olanlarda kullanılınca ülserasyonu artırır. hamilelerde çok zorunlu durumda kalmadıkça kullanılamaz. yüksek dozları vücutta alkalozis ve asidozis yapar. salisilizm yani salisilat zehirlenmesi yapar. reye sendromuna neden olabilir. küçük dozlarda böbrekten ürik asit atılımını azaltırlar.

    kısaca yan etkileri çoktur, o bokladığınız parasetamolun ise bu kadar yan etkisi yok. iyi ki bir etken madde adı öğrenip gelmişsiniz he, bilmediğiniz konu hakkında oturup konuşmaya bayılıyorsunuz. sen kullanma tamam da millete ağrı kesiciler bağımlılık yapar diyerek de yanlış bilgi verme bi' zahmet.

    zorunlu edit: bu entry sağlık tavsiyesi içermez. şahsi görüşlerimi içerir.
hesabın var mı? giriş yap