• ahmet tasci'yi kirkpinar'da ceyrek finalde yenen pehlivan.
  • kara harp akademisi komutanı tümgeneral, balyoz davasından tutuklanmıştır.
    "sık mayınlanan yolları doğrudan değil, sivil araç trafiğine açıldıktan sonra kullanın ve böyle bilinen arazileri de önce çobanlar ve göçerler kullansın, siz ondan sonra girersiniz!" demişti ya; önden bazı generalleri yollamıştı metris'e de, baktı ki yaşanabilir bir bölge, ardından kendi gitti; çok isteyerek olmadı ama yine de harbiye marşını söyledi.

    ergenekon sanıklarından kemal yavuz'un neyi olur bilemedim ama şu an yaşadığı trajedi umarım onu insan, halk, türkiye ve dünya gerçeğiyle yüzleştirir. iyi bir asker olmanın sadece emre itaatten değil, vicdana itaatten geçtiğini anlamak için de keşke bu trajediye gerek olmasaydı.
  • bugsaşspor'u çalıştıran 1970 ankara doğumlu teknik adam.
  • kesinlikle vicdan sahibi bir asker. şırnak 'ta tümen komutanlığı yaparken emrinde görev yapan rütbeli ve askerler tarafından gönülden sevilen insan..

    balyoz kumpası yüzündeyken hapiste yazdığı kitap; asker ve siyaset
  • kayseri rainbow hentbol takımının asbaşkanıymış! şayet öyle değilse bile uslubu davranışları ile tribünü katletmekle kalmayıp gençlerbirliği takımın kaptan oyuncusuna kimseyi takmayıp küfürler saydırandır. akabinde maç çıkışı gençlerbirliği taraftarlarının üzerine yürüyüp tehdit etmiştir.

    kendisi ile girdiğim dialogta küfür etmediğini iddia ederken üzerime yürümüştür. buyursun efendim kamera kayıtları açılsın madem bu ülkede 6222 sayılı kanun var buyursun kendini aklasın. kendini bilmez küfürbaz!
  • cnn turk'te tarafsiz bolge yayininda dogrulari konusmakta olan emekli tumgeneral.
  • 9 eylül 2015 tarihli cnn türk tarafsız bölge programı'nda aklı başında ve vurgulu konuşan komutan. nevzat çiçek'in zıplamalarından doğru şeyleri söylediği anlaşılıyor.
  • entellektüel birikime sahip gibi görünen, ekran başında gördüğüm kadarıyla insancıl tarafı körelmemiş emekli komutandır.
  • tsk mensupları arasında daha çok görmek istediğimiz hareketlere imza atan emekli general. her sözünü çerçevele duvara as. o derece.
  • va vay vay, türkiyede kürtler iran'daki ırak'taki kürtlere bakarak şükretmeliymiş, kendilerine bu hakları veren türklere de müteşekkir olmalıymış,

    devam edin siz bu kafayla

    tanım:emekli general

    edit ya da fikri takip:

    emekli generalin söyledikleri ile ilgili olarak yazdıklarıma bir alttaki entryde -oldukça münasebetsiz bir tarzda- cevap verilmişti, bende belki ben yanlış anlamışımdır diye cnntürk'ün videoyu koymasını bekledim.

    video şurada:p://tv.cnnturk.com/tarafsizbolge

    burada bağlam önemli olduğu için yavuz'un özellikle konuşmaya başladığı 157.30 dan sonra("cumhuriyete bir hücum var"la başlayan kısım) bakarsanız özellikle 159.53 den sonra aynen şunları söylüyor;

    "türkiye cumhuriyetine düşmanca yaklaşmak yerine, kendilerini ırak'ın kürtleri ile suriye'nin kürtleri ile iran'ın kürtleri ile mukayese etsinler ve bu cumhuriyetin kendilerine bahşettiği olanaklara da lütfen biraz saygı duysunlar ve bunu da ifade etsinler"

    şimdi tdk'ya göre bahşetmek bağışlamak, sunmak anlamına gelmektedir. bu da eşit olmayan bir ilişkide ortaya çıkar, sen seninle eşit olmayana bir şey bahşedersin yani bağışlarsın... dolayısıyla sen sana bahşedilen (kim tarafından?) bir cumhuriyette ortak kurucu etnik grup olamazsın ancak sana sunulan bu cumhuriyetin olanaklarına ancak saygı duyabilirsin bu da yetmez bunu da ifade etmelisin.

    dolayısıyla benim yorumumda bence bir çarpıtma yoktur, ahmet yavuzda bu ülkede yaşayan benzeri ulusalcılar gibi türkleri bu ülkenin hakim unsuru olarak görmekte, kürtlere ise komşulardaki kürtlerin durumuna bakarak kendilerine "bahşedilen" bu cumhuriyette yaşadıkları için şükretmeleri gerektiğini ifade etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap