• basit bir tablo yapma ve veritabanı yönetme programı.web üzerinden kullanılıyor ayrıca ios uygulaması da var ancak enteresan bir şekilde android uygulaması olmayan arayüz olarak oldukça güzel ve sempatik bir yazılım.
    web
    edit:ukteydim doldum
  • sloganı "organize anything you can imagine" olup son iki senedir kendisini hem görsel açıdan hem işlevsellik yönünden muazzam geliştiren web tabanlı veritabanı yönetim sistemi. sloganına uygun bir şekilde aklıma ne gelirse planını bu sistem üzerinden çıkartmaktayım ve beni bu sistem acayip hızlandırıyor. ayrıca android uygulaması da şuan mevcuttur.

    hakkında yazdığım diğer entry: az kişinin bildiği muhteşem web siteleri
  • (bkz: slack)
  • microsoft exel in driversiz hali
  • kişiselleştirilebilir alanları ve bu alanların birbiriyle olan entegrasyonuyla plan, program, proje yönetimi gibi konularda yapabileceklerinizin sınırı olmayan uygulama.

    ancak şu an için 2 önemli eksiği bulunmakta. birincisi reminder'ı, push natification'ı yok. zapier ile google takvim bağlantısı kurarak bu sorunu bir nebze aşabilirsiniz ancak yine de airtable üzerinde yapacağınız bir due date değişikliği google takvim'e yansımayacaktır. ikinci olarak subtask oluşturabilmek mümkün değil.

    bu eksiklikleri de giderdiği takdirde rakipsiz olacaktır.

    aşağıdaki referanslı linkten kayıt olabilirsiniz:

    https://airtable.com/invite/r/wsufx2yr
  • proje organizasyonu için şahane. genel to-do için de şahane.
    lakin bir tane çok hayati eksiği olmasa gezi/tatil/seyahat öncesi to-do list yapmak için de mük-kem-mel! uygulama olabilirdi ama olamıyor.

    o eksiği de şu ki: harita ekleyemiyorsunuz.
    harita ekleyemeyince gezi rotası planlamak için mutlaka listenizdeki lokasyonları ayrı bir haritalı trip planner uygulamasında tekrar liste yapmanız gerekiyor.

    ücretsiz kullanıcıysanız zaten tamamen imkansız.

    paralı kullanıcı olunca blocks üzerinden teoride harita eklenebiliyor.
    fakat free-trial vasıtasıyla deneyince pratikte biz normal faniler için pek mümkün olmadığını bizzat gördüm.
    bir kere önce google developer hesabı açıp on tane işlem sonrasında map api key almak gerekiyor.
    iyi aldım.
    fekat bu api key'in kotaları var. kotayı yükseltmek için google'a para ödemeniz gerek.
    kotayı yükseltmeden olduğu gibi kullanınca airtable grid'e girdiğim 20 kadar farklı yerin sadece birini haritada gösterebildi.
    gerisine kota doldu uyarısı veriyor.

    edit: eheh adımlardan birinde yanlışlık yapmışım. halledince yavru gibi harita oldu. marker rengini ve büyüklüğünü de parametrik olarak gridden alabiliyorsunuz. mük-kem-mel-liğin doruğuna yakın
  • şu zamana kadar kendimi ve işimi organize etme konusunda ne kadar program uygulama denediysem başarılı olamamıştım. ta ki kendisiyle tanışana kadar. benim için inanılmaz bir uygulama. hayatıma ve işime ait tüm verileri girebiliyor ve gözlemleyebiliyorum. zaten herhangi bir sınır yok herşeyi depolayabilirsiniz bi nevi kişisel veritabanı mantığında. sorgular yaparak raporlar da hazırlayabilirsiniz. tasarıma önem veren bir insan olduğumdan için ayrıca beni cezbetmiştir. buyrun buradan referanslı bir üyelik gerçekleştirebilirisiniz.
    https://airtable.com/invite/r/dglh6csd
  • şablonlarına buradan ulaşılabilen uygulama https://airtable.com/templates
  • ücretsiz kayıt limitinin(1200) az olduğu uygulama.
hesabın var mı? giriş yap