• başkanlığı bilmem ama meclis çoğunluğu işi zor hayatı tekrarlardan ibaret zanneden penguent rumuzlu arkadaşım..

    imza: toplumcu
  • muhalifi falan bilemem de bu sefer bitti dostum
  • 7 haziran da %40 ile hükümet bile kurmayı beceremeyenlerin ilüzyonu , evet kardeş akp nin hükümdarlığı da geçici , öyle ya da böyle inansanız da inanmasanız da bir gün gücünüzü kaybedeceksiniz o gün işte bu gün, şoka hazır olun ,24 haziran akşamı kalp krizi geçirmeyin.
  • çoktan kaybetmişlere inanan ak trollerin maaşı kesilene kadar, muhalifler iktidar olacaktır...siz karaktersizce devam edin para muslukları kesilecek o zaman görürüz...

    tanım: omurgasızların açtığı başlık...
  • kendisi ölene kadar ak parti’nin iktidarda kalacağını zanneden ak çomardan daha realisttir. çünkü bir çok sözde güçlü liderin nasıl gittiğini görmüştür.
  • twitter'daki 'tamam' yanılgısına kapılmıştır
  • aslında bilinç altında bu işin farkındalar fakat umut olmadan yaşamın bir anlamı yok. bir sandıktaki chp li arkadaş; her seçimde yenilgi ile çıkmaktan nefret ettim artık demişti. inanın çok ağır bir travma yaşanıyor muhalif kesimde. yapacakları hiçbir şey yok. 2028 e kadar beklemek zorundalar.
  • (bkz: ldp'ye oy vermek)
    başka ne diyim, kendi kendine demiş.
  • yıllardan beri süregelen seçmen dağılımını görmezden gelmemesi gereken kesimdir.

    akp ve mhp 2002'den bu yana toplamda aşağıdaki oranlarda oy kazanmış:

    2002: %42,64
    2007: %60,95
    2011: %62,84
    2015 (haziran): %57,16
    2015 (kasım): %61,39
    16 nisan 2017 referandumu: %51,4

    şimdi görülüyor ki bu ittifak en düşük oyunu referandumda almış. peki o gün referandum değil de genel seçim yapsaydık sizce bu ittifakın oy oranı ne olurdu? bence bu tablodaki en düşük genel seçim performansı olan %57'nin 1-2 puan altında %55 gibi bir şey olurdu.

    şimdi 1 senede bu 55 puan ne kadar düşer kilit nokta burası. tabii ki iyi parti faktörü buradan bir miktar oy koparacak. ancak unutulmaması gerekir ki iyi parti 13-14 bile alsa zaten bir sene önceki %45'lik bloğun içinde 6-7 puanlık kitlesi vardı ve kendi partisini bekliyordu. haliyle iyi parti, cumhur ittifakından en fazla 6 puan civarı koparır. 2 puan da saadet koparsa bence akp-mhp ortaklığının bu seçimde tahmini oyu %48'dir.

    bu sonuçla parlamento çoğunluğu sınırdan muhalefete geçer. rte, kişisel oyu bu ittifakın çok hafif üzerinde olduğu için işi ilk turda bitirebilir ama yüksek ihtimalle başkanlık da ikinci tura kalır. ikinci turda da muhalefet bloğu sıfır fireyle rte'nin karşısındaki adaya oy verirse -ki bu bence mümkün gözükmüyor- rte seçimi ancak o zaman kaybeder.

    sonuç olarak bir muhalif bugün itibarıyla umudunu asla kaybetmemeli ama gerçekçiliği inkar etmeden ve twitter'ın gazına gelmeden imkanları dahilinde gözümüzün önünde duran karamsar matematiği değiştirebilecek somut adımlar atmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap