• 2-12 mayıs tarihleri arasında antalya'da akra otelleri tarafından gerçekleştirilecek caz festivali.

    antalya akra caz festivali başlıyor

    dünyaca ünlü sanatçılar ve caz müziğin usta isimleri; antalya akra caz festivali'nde sanatseverlerle buluşuyor. antalya'da ilki gerçekleşecek olan festival; modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği; funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. antalya akra caz festivali, 02-12 mayıs 2018 tarihleri arasında akra hotels antalya’nın bahçesine kurulacak açık hava sahnesinde, akdeniz’in ve beydağlar’ın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşecektir.
    festival biletleri, yurtiçinde ve yurtdışında biletix’te satışta sunulmuştur.

    festivalin ilk konuğu; dünya müziklerini muhteşem bir uyumla harmanlayarak, dinleyenlerini sefarad müziğine uzanan geniş bir coğrafyada yolculuğa çıkaran yasmin levy, 2 mayıs çarşamba akşamı izleyicilerle buluşuyor. gecede ayrıca; akra jazz band ile birlikte türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden trompetçi imer demirer ve saksafoncu serhan erkol sahne alacak.

    funk, soul, hiphop ve elektro müziği, caz müzikle birleştiren fransız grup electro deluxe ise; 4 mayıs cuma akşamı müziklerindeki enerji ile sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.

    festivalin en özel gecelerinden biri de 5 mayıs cumartesi akşamı gerçekleşecek olan; çıplak ayaklı diva olarak hafızalarda iz bırakan grammy ödüllü efsane isim cesaria évora’nın anısına düzenlenen “cesaria évora gecesi” olacak. gecede; yıllarca bu efsane isimle çalışan lura, teofilo chantre, nancy vieira, lucibella, elida almeida gibi cape verde’li harika müzisyenlere cesaria évora orkestrası eşlik ediyor.

    dünyaca ünlü besteci ve piyanist fazıl say'ın; türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden ilki olan “ilk şarkılar” ve son albümü “güz şarkıları” harika bir konserle, 9 mayıs çarşamba akşamı izleyici ile buluşacak. fazıl say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist serenad bağcan’ın güçlü sesi eşlik ediyor. güz şarkıları'nda ise yaratıcı bir yorumcu olan ece dağıstan piyanoya hayat verirken, güvenç dağüstün etkileyici sesiyle solist olarak yer alıyor.

    festivalde, 11 mayıs cuma akşamı ise cazın türkiye'deki usta isimleri aynı sahnede buluşacak. türkiye'nin en iyi caz vokallerinden elif çağlar, quarteti ile sahne alırken; aynı gecede yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan ediz hafızoğlu, “nazdrave & friends“ adını verdiği projesinde, türkiye'nin en iyi caz vokallerinden jülide özçelik ve ülkü aybala sunat ile birlikte dinleyenlerin karşısında olacak.

    festival; 12 mayıs cumartesi akşamı, küba, porto rico, akdeniz ve fransız ritmlerini cazla harmanladığı canlı ve bir o kadar duygu yüklü şarkıları ve danslarıyla sahnede muhteşem bir enerji yakalayan fransız şarkıcı dany brillant ve öncesinde türkiye'nin duayen gitaristlerinden neşet ruacan’ı konuk eden akra jazz band ile sona erecek.
  • gelenlerin dinlemekten çok sohbet ettiği, etrafa caka sattığı festival şeysi. insanların sosyal medyaya "ben çok kültürlüyüm, caz dinliyorum, bakıııınn..." demeleri sebebiyle cep telefonu ile arka taraflarda sahnenin önünün kesilmesi ve yapılan uyarıya rağmen flaşlı çekimlerle gözlerimin anasını ağlattığı ilk gün geride kaldı. şehrin ihtiyacı olan festival uzun yıllar sürerse, dinleyici profilide istanbul'a yaklaşacaktır.
  • aşırı keyifle devam eden etkinlikte son iki konsere gelindi.
    gerek ses, gerek ışık, gerekse organizasyon kalitesi üst düzeydeydi.
    akra aldığı projeleri kaliteli şekilde yerine getirmeye devam ediyor.

    tek sorun antalya kitlesinin, sanatçılara yeteri kadar alkış gönderememesinde.
    yardırmalara sessiz kalınıyor. etkinlik kovalayan veya ortam kovalayan bir kitlenin gelmesiyle oluşan bu durum gerçi oldukça normal.

    bu seneki katılımcılar: ımany, ıgor butman & fantine, kokoroko, china moses, antonio lizana ensemble, mark eliyahu ve fazıl say
  • altıncısı bu yıl düzenlenen ve açılışında aşırı keyifli bir gipsy kings konseriyle harika bir gece geçirmemizi sağlayan festival.

    dün gece ise hüsnü şenlendirici'nin bizleri büyülediği ilhan ersahin's wonderland ile keyiflenmeye devam ettik.
hesabın var mı? giriş yap