• 1993 kiev doğumlu solist. asıl adı nikita alekseev.

    2018 eurovision şarkı yarışması'nda belarus adına yarıştı.

    ulusal final performansını lizbon'a taşıyabilseydi yarı finalde muhtemelen elenmezdi.

    ulusal final performansı
    lizbon performansı
  • gerçek adının nikita vladimirovich alekseev olduğu ukraynalı şarkıcı.
    pjanoe solnce adında 2016 yılında çıkardığı bir hayli pop olan albümü vardır. çıkardığı tek full albümdür. benim bulabildiğim diyelim.
  • belarus'u 2018 eurovision şarkı yarışmasında temsil etmiş şarkıcı. bu çocuğun sesi beni değişik bir şekilde çok etkiliyor. tamam birinci olmasını beklemiyorduk da finale de çıkmalıydı yani. bir de anadili rusça, telaffuzunu sevmesem bile çok güzel geliyor kulağa. çok az şarkısı var ama hepsi güzel gerçekten.
    en güzeli de bu
    edit:imla
  • 2018 eurovision'da belarus'u temsil etmiş olan şarkıcı. 93 doğumlu. aslen ukraynalı. geçen yıl yarı finalden çıkamadı. bulunduğu yarı finalde ukrayna ve rusya gibi ülkeler olsaydı büyük ihtimalle fanbase'i sayesinde çıkabilecekti ancak şansı yaver gitmedi. aynı zaman forever'ın öteki şarkıları kadar iyi olmaması, orjinal dilinden ingilizceye çevrilmesi, konseptin dark iken birden daha romantik bir şekle dönmesi, alekseev'in acemi şarkıcı edasında canlı performansı etkili oldu denilebilir.

    biraz ukrayna'nın mabel matiz'i gibi sanırım. ilginç bir ses tonu var. şarkıları tıpkı mm gibi dinledikçe daha çok bağımlılık yapan şarkılar. ilginç video klipleri var.
  • nikita vladimirovich alekseev, kendisi, 15 aydır hayranı olduğum, dinlemekten bıkıp usanmadığım 18 mayıs 1993'te kiev'de doğmuş olan sanatçı kişisidir. daha doğrusu tanrı'nın özene bezene yaratmış olduğu sanatçı kişisidir demeliyim, evet. çünkü sesinin tonu, nahifliği bambaşka. kimsede bulunmayan bir türden. ani lorak'ın öğrencisi olarak o ses ukrayna yarışmasını yarı finalist bir şekilde tamamlamasıyla kariyerine başlamıştır. sesi kadar dış görünüşünün de muazzam olduğu yadsınamaz bir gerçek tabii o ayrı.
    ilk çıkardığı single'ı vse uspet'tir. vse uspet
    ama benim düşünceme göre ukrayna ve rusya gibi ülkelerde ününe ün katan şarkısı 2015'te yayınladığı pyanoe solntse single'ıdır. pyanoe solntse
    art arda gelen şarkılarla beraber nihayetinde en popüler şarkısının da adını verdiği pyanoe solntse adlı albümünü 2017 yılında yayınlamıştır.
    dünya'da ününü duyurması ise 2018'de eurovision şarkı yarışmasında beyaz rusya'yı ''forever'' adlı parçasıyla temsil etmesiyle olmuştur. ben de kendisini bu sayede tanımış olanlardanım. live performansını linkini bırakacağım şöyle: forever
    tabii ben de şarkının ilk versiyonunu sevenlerdenim ve bu şekilde slowlaştırdığı için performansının da iyi olmadığını düşünüyorum. bu yüzden de maalesef finale hak kazanamadı kendisi. ama milyonların kalbini kazandı diyelim.*
    gel gelelim 2019'da ise eski albümünden oldukça farklı olan ''moya zvezda''(my star) albümünü yayınlamıştır. bu albüm daha çok popüler kültüre hitap ediyor zannımca elbette hepsini sevdim ama pyanoe solntse ile kıyaslarsam maalesef onun verdiği hazzı vermiyor.
    dış görünüşüne gelirsek albümüyle beraber o da maalesef çok değişti saçları, giyimi vesaire eski hâlinden ziyadesiyle farklı. değişmeyen tek şey o masum yüzü ve gülüşü benim için. her şeye rağmen yine de çok seviyorum, her zaman başarılı olmasını diliyorum.
    umarım bu gözler seni türkiye'de görür artık nikita!
  • gönül rahatlığıyla kuruyorum bu cümleyi: bu zamana kadar bir tane kötü şarkısını dinlemedim. açık ve net. bir şekilde bağımlılık yaratmayı başarıyor. arka planda çok başarılı bir ekibi var belli ki, dolayısıyla hem ekibini hem kendisini tebrik etmek lazım.
    şuraya tazecik teklisini de bırakayım, kulağımızın pası silinsin.
  • eurovision öncesinden beri dinleriz kendisini. yarışma sonucu tanıyıp beğenenler, hoş geldiniz. 2017 odessa seyahatim esnasında bol bol dinlemiştim o slav ağırlığı taşıyan sokak aralarında dolaşırken.
hesabın var mı? giriş yap