• 11.bolumde gelecek sezonun hangi konuyu isleyecegi ile ilgili ipucu oldugu aciklanan dizi. fakat ben 11. bolumdeki ipucunu yakalayamadim. fikri olan? ve umarim zoe supreme degildir fakat supremlige en uzak olan oymus gibi gosteriyorlar umarim klisenin dibine vurup onu supreme yapmazlar. klise amerikan filmlerinde katil hep hic akla gelmeyen karakterdir ya.!!
  • eski sezonlara oranla biraz daha yumuşak ve sakin bir sezon izliyoruz. gerçi ben sadece jessica lange için bile izleyebilirim bu diziyi. ayrıca cadı konseptini bence gayet güzel işliyorlar. ha bir de frances conroy'un diziye kattığı renk harika. puanım 9.
  • 12. bölümü sezonun en iyi bölümüydü. tabi diğer sezonların en kötü bölümlerinden iyi değildi.

    edit: yanlışlıkla 11. bölüm yazmışım.
  • --- spoiler ---

    misty madison'ın ağzını burnunu kırarken oldukça mutlu oldum, bütün sezon topladığım nefreti attım, bu gerçekten hepimize gerekiyordu.

    fiona'nın son bölümde de dizide olmasını dilerdim, hiç beklemediğim bir anda axeman indirdi fiona'yı.

    düzeltme:misty'nin patakladığı madison; cordelia değil. teşekkürler machine head
    --- spoiler ---
  • 12. bölümde ne olduğunu anlayamadığım dizi.

    --- spoiler ---

    delphine ve madam la laurie nasıl öldü? siyah cadının papa legba ile anlaşması yok muydu? hatta nan' i bunun için öldürmediler mi fiona ile birlikte? madem ölümlü olacaktı nan niye öldü? ölümsüz olan madam l... nasıl öldü? siyahi cadı papa legba ile anlaşması bittiği için mi öldü? öyleyse anlaşma neden bitti? supreme olmak için ''seven wonders'' yapabilmek gerekmiyor mu? misty' nin gücü seven wonders'tan biri ee o zaman fiona supreme olduğunu için bu gücü sayesinde dirilmesi gerekmiyor mu? sonuçta misty ölüp dirilmişti. hatta nan'in cenazesi olduğu bölümde(bir kaç bölüm önce) fiona neden nan'i diriltmedi. hadi o öldürdü ondan diriltmedi ama hiç kimse neden ona diriltmesini söylemedi. yoksa supreme denilen kişinin seven wonders'ın yedisine de sahip olması gerektiği kısmını ben mi yanlış anlamışım? ama harbiden siyahı cadıyla şu ırkçı hatunun nasıl ölebildikerini anlamadım!! bir bilen aydınlatsın lütfen. bölüm güzel miydi yoksa bana karışık geldiği için ve tam anlayamadığım için mi güzel geldi anlamadım!
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    fiona'nin öldüğüne inanmadigim ve finalde şöyle bir twist bekledigim dizi. simdi fiona önce salak kordelya'yi gazlayarak güçlerini tekrar kazanabilecegi umudunu verdi. ardindan misty nin yerini ona bir sekilde göstererek kesinkes emin olmasini sagladi. saksocuyu bir intihar komandosu gibi eve yollayarak muthis bir senaryoyla herkesi ölmüs olduguna inandirdi. böylece cadilar onlari zorla sokamadigi seven wonders sınavına kendi istekleriyle gireceklerdi. supreme olma hevesiyle buyulenmis saf cadilar seven wondersda sapır sapır dokulecek ve genc ve sağlıklı fiona yine galip ayrılacak.

    --- spoiler ---
  • bu sezonu da gayet güzel ve gözlerimizin pasını jessica lange ile siliyor. angela bassett ve kathy bates de harikalar ama şu tipsiz taissa farmiga'dan gına geldi. umarım 4.sezon'da yer almaz. herkesin burun kıvırdığı emma roberts daha iyi oyuncu.
  • --- spoiler ---

    fioana'nin boylesine gereksiz bir karaktermis gibi oldu bittiye getirip oldurulmesini sacma buldugum dizi. bence bir olay var bunda. yoksa supreme olmak icin ne gerekirse yapmis cadimizdan boyle kolay kurtulamazlar. bu sezon biraz fazla hizli ilerledi ve sahsen ben bu sezonun izleyiciyi gerektigi kadar icine alamadigini dusunuyorum. bir sey eksikti yani. herkes katil, herkesin bir oyunu var ama ortada pek bir sey yok. mesela zoe neden dizide, zoe'nin olupte dirilen sevgilisi neden dizide diye soruyor insan cunku hic bir olaylari yok. eger finalde yardirmazlarsa kesinlikle asiri basarisiz bir sezon olacakmis gibi duruyor. eger oyle olursa gercekten cok uzulurum cunku super otesi bir ikinci sezonu izledikten sonra cok cok daha iyisini yapabilecekleri gibi bir gercek var ortada.
    --- spoiler ---
  • diğer american horror story sezon finallerine bakarsak şöyle bir fantastik final tahmininde bulunabiliriz.

    --- spoiler ---

    tüm 12. bölüm, fiona'nın kızına kolye takmasından itibaren fiona'nın yeni supreme olmak için planı aslında. supreme güçlerini kullanarak kendini ölmüş gibi gösterecek ve gençlerin yeni supreme olmak için kendi kendilerine yarışmaya başlamasını sağlayacak. üstelik bu şekilde her birini tek tek ikna etmek zorunda bile kalmamış olacak.
    pek çoğu supreme olmaya çalışırken öldükten sonra bir şekilde gelecek kalan sonuncuyu da öldürüp bir 30-40 yıl daha supreme olacaktır.

    --- spoiler ---

    sonuçta fiona ruhu olmayan, ruhunu şeytana bile satamayan bir supreme'dir ve ona da bu yakışır.
hesabın var mı? giriş yap