• haber kaynağı; aselsan: teslimat durursa f-35 programı çöker

    haberin detayları;

    abd'li senatörler teslimatı durdurmak için yasa teklifi sunmuştu

    abd kongresi'nde bazı senatörler, f-35'lerin türkiye'ye teslimatını engellemek için yasa tasarısı sundu. yasa tasarısının gerekçesi olarak abd uyruklu rahip andrew craig brunson'un tutuklu bulunması gösterildi.

    abd'de aralarında cumhuriyetçi ve demokratların bulunduğu bir grup senatör, abd'li rahip andrew craig brunson'un tutukluluğunun sürmesi nedeniyle türkiye'ye yeni f-35 savaş uçaklarının sevkiyatını engellemek istiyor.

    mahkeme 7 mayıs'a ertelenmişti

    izmir'de fetö ve pkk adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan abd uyruklu rahip andrew craig brunson, 16 nisan'da hakim karşısına çıkmıştı. 35 yıl hapis cezası istenilen brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme 7 mayıs 2018 tarihine ertelenmişti.

    türkiye ve abd arasındaki f-35 anlaşması

    türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 ülke en az 440 adet f-35 jetin alımı için anlaşmıştı. 37 milyar dolar değerinde olması beklenen anlaşmanın bir rekor olduğu belirtiliyor.(
  • ulan hani bunu üreten konsorsiyum vardı? hani bazı parçalarını biz üretiyorduk? nasıl anlaşmalar imzalanıyor ki, herifler bir kısım parçasını bizden tedarik ettikleri ve belli adedini vermeyi taahhüt ettikleri uçakları vermemeyi düşünüyor?
  • çok da fifi. veririz japonlara 300-500 milyar euro yaptırırız kendi yerli ve milli uçak fabrikamızı. senelik 100 uçak üretim taahhütü verir, üretmediğimiz her uçak başına da 5 milyar euro ceza öderiz. fabrikaya giden yola da köprü kurarız, ortada deniz yoksa ilk başka kanal açar sonra köprü yaptırırız ki hem tekrar para verelim hem de rusyayı bitirelim.

    büyük düşün türkiye.
hesabın var mı? giriş yap