• kısa bir süre ankara' da bulunmama rağmen burun deliklerimin simsiyah bir isle, boğazımın kurumla dolmasına neden olan kirlilik. hayır, tamam ankara coğrafyasında şehir kurmak zaten yüzyılın hatası ama kör gözüne parmağım, hataların üstüne hatayla gitmek türkiye kodamanlarına ve yöneticilerine mahsus bir özellik. melih gökçek diyor ki, hava hiç esmiyor ki ben ne yapayım? eee, ben mi yapayım.

    bir kent şekilsiz ve alt yapısız bu kadar büyürse, göçlerin engellenmesi için hiç bir şey yapılmazsa, doğalgaza zam yapılıp halk kömüre muhtaç bırakılırsa, alternatif enerji kaynaklarına yönelinmezse sonuç ankara'da hava kirliliği olur.

    ayrıca (bkz: melih gökçek)
    (bkz: devletin ücretsz kömür yardımı yapması)
    (bkz: buyuksehirlerde hava kirliliği)
  • dün yani 10 aralık itibariyle ankara'da benim görebildiğim kadarıyla yüzüncü yıl ve dikmen (aşağı dikmen diyelim, çetin emeç, polisevi civarı kısımları) bölgesini teslim almış fenomen. insanı, dumanaltı olmuş bir ortama girdiğinde hissetiği cinsten geniz yanması ve öksürmeye maruz bırakan, hava kiriliğini aşmış dumanlı, isli hava. evde odaları havalandırmak için camları açmak imkansız. dışarıdan hücum eden dumanlı isli bir hava koku alma hücreleriniz felç ediyor. bunun artan hava kirliliği ile sinerji yaratan ters rüzgarlarla da ilgisi var ama rüzgar ters esti ya da esmedi diye zehirlenmek yıllık gsmh'si 1 trilyon dolar ülkenin başkent ahalisinin göreceği hayat standardı olmamalı.

    konuyla ilgili serdarımız pirimiz büyük başkan icraatı için:

    (bkz: doğalgaza zam yapıp beleş kömür dağıtmak)
  • "siyah olur ankara'nın geceleri
    sis karası değil, is karası
    böyle s.kilir bir şehrin havası"

    .......................i. melih kanık
  • birazcık yukarıda hava kirliliği kalmıyor. şehre doğru yüksek bir noktadan bakınca en azından, bıçakla kesilmişçesine farkı görebiliyorsunuz (griii-mavi). yukarılar pek bir ferah, ölsek mi ne yapsak
  • yalnız kalitesiz kömürden kaynaklanmayan kirliliktir. son yıllarda ankara'nın hava koridorları diyebileceğimiz yerlere çok katlı binaların dikilmesinin de etkisiyle kirlilik artmıştır. toki'nin şentepe konutları, mamak tepeleri, kuzey girişindeki çok katlılar örnektir. zaten rüzgarın tepeleri aşabilen miktarı havayı ancak değiştiriyordu. yenimahalle, eskişehir yönünden gelebilecek batı rüzgarları da azalmaya başladı. az önce sigara içmeye indim aşağı, sigaradan utandım.
  • tmmob kimya mühendisleri odası ankara şubesi tarafından mart ayından itibaren gündeme getirilen ilk önce i. melih gökçek'in daha sonra da bakanlığın yetersiz açıklamalarından sonra gerçekten varlığı kanıtlanan kirliliktir. ankaralıların sağlığı ciddi bir şekilde tehdit altındadır.
    i. melih gökçek'in ankara'daki 1,5 milyon olan taşıt sayısını paris'teki 5,5 milyon olan taşıt sayısıyla karşılaştırması sonucu tmmob kimya mühendisleri odası ankara şubesi hava kalitesi takip merkezi tarafından şu karşılaştırma ile cevap verilmiştir.

    http://www.parisotelleri.com/image/paris-metro.gif
    http://upload.wikimedia.org/…c/ankara_metro_map.png

    ankara metrosunun ne denli yetersiz kaldığı görülmüştür. bu da insanları taşıt kullanmak zorunda bırakmıştır. ayrıca toplu taşıma ücretlerinin sürekli zamlanması da taşıt kullanmaya insanları teşvik etmiştir.

    bunun dışında artan kaçak kömür tüketimi, vatandaşlara bedava kömür dağıtımı, hava kirliliğini arttıran diğer sebeplerdendir.

    kimse kimseyi kandırmasın. ankara'nın havası kirlenmektedir. bu kirlilik sonucunda ise bakanlık kamuoyuna hiçbir uyarı yapmamaktadır.
  • şu anda evimden her zaman gözüken atakule'nin gözükmemesine sebep olan kirliliktir.
  • çevresel etki değerlendirmesi (çed) izin ve denetim genel müdürü mustafa satılmış ankara'daki hava kirliliği ile ilgili komik tespitlerde bulunmuştur. işin ilginci bundan önce değerleri kabul etmişlerdi ve açık açık ankara'da hava kirliliği var demişlerdi.

    http://www.hurriyet.com.tr/ankara/19867762.asp
  • 2012 kışında tekrar hortlamıştır. cebeci'de nefes almak bile zor bazı akşamlar. doğalgaz hayvan gibi pahallanınca insanlar sobaları tekrar kurdu deniyor.

    cebeci derken şunu görmemiştim. ankara'nın en kirli havası buradaymış vay anasını.

    https://pbs.twimg.com/…ia/a85adg_cuaayjia.png:large
hesabın var mı? giriş yap