5 entry daha
  • tmmob kimya mühendisleri odası ankara şubesi tarafından mart ayından itibaren gündeme getirilen ilk önce i. melih gökçek'in daha sonra da bakanlığın yetersiz açıklamalarından sonra gerçekten varlığı kanıtlanan kirliliktir. ankaralıların sağlığı ciddi bir şekilde tehdit altındadır.
    i. melih gökçek'in ankara'daki 1,5 milyon olan taşıt sayısını paris'teki 5,5 milyon olan taşıt sayısıyla karşılaştırması sonucu tmmob kimya mühendisleri odası ankara şubesi hava kalitesi takip merkezi tarafından şu karşılaştırma ile cevap verilmiştir.

    http://www.parisotelleri.com/image/paris-metro.gif
    http://upload.wikimedia.org/…c/ankara_metro_map.png

    ankara metrosunun ne denli yetersiz kaldığı görülmüştür. bu da insanları taşıt kullanmak zorunda bırakmıştır. ayrıca toplu taşıma ücretlerinin sürekli zamlanması da taşıt kullanmaya insanları teşvik etmiştir.

    bunun dışında artan kaçak kömür tüketimi, vatandaşlara bedava kömür dağıtımı, hava kirliliğini arttıran diğer sebeplerdendir.

    kimse kimseyi kandırmasın. ankara'nın havası kirlenmektedir. bu kirlilik sonucunda ise bakanlık kamuoyuna hiçbir uyarı yapmamaktadır.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap