• 2020 bahar donemi civarinda tanitilmasi beklenen apple vr/ar urununun olasi isimlerinden biri.

    (bkz: cam gibi)
  • gözlük sapına ayrı gözlük camlarına ayrı ayrı para verdiğimiz bir teknoloji olmasında.
  • icinde lidar olacagi soylenen alet. cpu gucunu iphone'dan alacakmis. etkilesim nasil oalcak gozlukle? gozun onune gelen mesaji elle uzaklastirabilmek olursa cok iyi olur.
  • temizleme bezinin apple farkıyla 100$ gibi bi fiyata satılması muhtemel alet
  • gözlük camına film takarak kullanacaklar olacaktır.
  • apple'ın mart 2021'de tanıtılması ve 2021 sonu, 2022 başı gibi çıkması beklenen ar** gözlüğü. yukarıdaki bir linkte bahsedildiği gibi 500 dolardan başlaması ve opsiyonel olarak dereceli gözlük camlarını desteklemesi bekleniyor. watch gibi bir iphone'la senkronize çalışacak ve üzerinde lidar barındıracak.

    apple'ın son yıllardaki ar atılımının içi boş bir pazarlama hareketi, bir gimmick olmadığını ve işi ilerletmeyi planladıklarını görüyoruz. son birkaç ios'te hayatımıza giren yerleşik ar uygulamasının ve lidar sensörlü ipad pro ve muhtemelen iphone 12'nin ardından işi bir adım daha ileri götürecekler.

    şahsen google glassın başarısızlığının ardından apple'ın ürününün akıbetini merak ediyorum. giyilebilir teknolojiler o zamana kıyasla olgunlaşmış durumda ve eğer bu çözümü doğru uygularlarsa; önümüzdeki yıllarda iphone, watch ve glass üçlüsü hayatında önemli bir yer tutan birçok insan görebiliriz.
  • henüz kullanma alanı kısıtlı olacak olan gözlüktür. oyunlarda, ürün geliştirmede, simülasyonlarda veya başka alanlarda kullanılabilir ama apple istediği kadar ürünü ya da teknolojiyi parlatsın, gözlüğünde canlı kamera ile dışarıda dolaşan biri eninde sonunda bi yerde tepki görür veya dayak yer. ha çin’de veya başka ülkelerde sürekli canlı yayın yaparak yaşayıp para kazanan insanlar da var ama henüz toplumun çoğu bu modta değil.
  • google ve snapchat gözlüklerinde kamera vardı fakat bunun üzerinde kamera olmayacakmış. diğer benzer gözlüklerin çuvallaması ve insanların bu gözlüğü kullanacaklara karşı senin gözlüğünde kamera var beni mi çekiyorsun düşüncesinde olmamaları için kamera kullanmamışlar. böylelikle gözlük daha kullanılabilir olacakmış. (bkz: friendly glasses)
    bunlar söylenti şu anda ama genelde doğru çıkıyorlar.

    ayrıca apple şu parçasını da bilmem kaç dolara ekstradan satacakmış esprileri hala baymadı mı, bozuk plak mısınız evladım siz.
  • apple 2020 eylül lansmanında tanıtılacak olan, 2021 sonu 2022 başında satışa çıkacak olan yeni teknolojik zımbırtı. 499$ satış fiyatı ile rakiplerinin fiyatının altında sunulması bekleniyor. 2025 yılında editlediğimde hayatımıza iphonelar gibi bir devrim yaparak mı girmiş yoksa "quicktake" gibi başarısızlıkla sonuçlanıp tarihin tozlu sayfalarına mı yerleşmiş göreceğiz.
  • bir kaç sene evvel ankara girişinde jandarma standart çevirme yapmıştı. arabadan inmeden kimlik istediler, dedik ki bari inelim hem ayaklarımız açılsın. askerin birisinin gözünde gözlük kimliği gözlüğüne doğru tuttu. dedim ki hocam okuyamıyorsan ben yardımcı olayım, yok abi bu gözlük bizim jandarma sistemine bağlı direkt kimliği taratıp sistemden bilgilerine bakabiliyoruz. içimden vay anasını demiştim. biraz muhabbet ettik ayak üstü, gözlüğün camı takan kişi için ekran oluyormuş, direkt sisteme bağlı ve sadece tek el hareketiyle falan mouse gibi kullanabiliyormuş ekranı. adam da baktı ki ben bayağı merak ettim nasıl bir şey diye, abi normalde komutan olmaz çevirmede ama bugün burada. bir daha ki sefere denk gelirsen söz sana kullandıracağım demişti. o gözlük içimde ukte kalmıştı o zaman. çıktığı gibi alacağım gözlük olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap