• bugün içişleri bakanlığının göndermiş olduğu mesajın ilk cümlesi.
    tam şekli ise şu şekilde:
    artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler. öncelik hayatın, öncelik yayanın.
    gayet yerinde bir uygulama olacaktır fakat endişelerim var. öncelikle yayalar da artık yaya kırmızı ışığında duracaksa ve ana yolda her 30 metrede bir yaya geçidi olmayacaksa gayet uygulanabilir bir uygulama. endişem ise şu, aracın biri durup sağından ya da solundan gelen aracın durmaması sonucu yayaların ciddi kaza tehlikesi yaşaması ya da öndeki aracın yaya geçitinde aniden durması akabinde arkadan gelen aracın öndekine bodoslama dalması.
    edit: imla
    edit2: twitter videosu da geldi
    https://twitter.com/…tatus/1092832220937629696?s=19
    edit3: ayrıca akıllara bu başlığı getirmiştir. (bkz: adıyaman'ın medeni olduğu 15 saniye)
  • fark etmiyor ki yine yol vermeyecekler
  • gelişmiş ülkelerde güvenli olan ancak ülkemizde sorun çıkabilecek uygulamadır. keşke o seviyeye gelebilsek.
  • zaten olması gereken ve sürekli bu şekilde davranmaya çalıştığım;

    ancak, karşıdan karşıya geçerken çaprazlamasına geçen, yaya kaldırımı / geçit varken kullanmayan ve özrü olmaksızın yavaş yavaş yürüyenlere kıl kapıyorum. keşke yol vermeseydim diye aklımdan geçmiyor değil.
  • (bkz: orospu çocuğu taksici)

    ne alaka şimdi diyen olacaktır. hiç.. bişi aklıma geldi de birden.*
  • insanlara trafikte yaya nasıl olunur eğitilmeden yapılan bu uygulama ölü doğacaktır. devletin ceza kesme yoluyla para tahsil etme bahanesi olacaktır. önerim; pilot bir ilde, tüm vatandaşlara mecburi olarak akşam okullarında bu eğitim teorik ve uygulamalı olarak verilmeli, uymayanlara ceza şartları getirilmeli. bu uygulama diğer illere yaygınlaştırılmalı.

    yayalar eğitilince zaten sürücüler de eğitilmiş olacaklar. sonra polis denetimle uygulamanın yürümesini sağlasın.
  • aynen bakanın dediği gibi. ben bizzat yaşadım konvoy halinde makam aracı geçiyordu sonra trafik sıkışmaya başladı bir baktım ki konvoydaki araçlar yavaşlamayı bırakıp durmuşlar yayalara geçiş önceliği tanıyorlardı.

    bu arada olay (bkz: yersen kirschen)de gerçekleşiyor.
  • insallah oncelik benim diyerek insanlar direkt karsiya gecmezler. kirmizi da bile durmayan onceligi mi tanir? bi kac yil gecsin de bakalim.
  • yayaların rahatça karşıya geçmesi için 10 yıl var daha. hemen yola atlamayın bence. biraz ceza yesin şoförler alışsın ondan sonra geçeriz.
hesabın var mı? giriş yap