• bu kitaptan uyarlanan ve 2008 yilinda vizyona girecek bir film cekilmesi planlaniyor su anda, uderzonun onayi bekleniyor daha dogrusu.. 2008 tarihi ozellikle olimpiyatlarla cakissin da iyi gise yapsin diye secilmis tabii ki.. (zira bu kitap her olimpiyatlardan once iyi bir satis patlamasi yapiyormus 1968'ten beri)

    onceki iki filmde asterixi canlandiran christian clavier, artik daha fazla asterix olmak istemedigi icin rol clovis cornillac tarafindan kabul edilmis. obelix ise hala gérard depardieu, fakat bu filmden sonra o da obelixi canlandirmayi birakacakmis. bizim galyalilarin devamli moralini bozdugu ve artik idman yapmayi birakip yerleri supurmeyi uygun goren roma sampiyonu gluteus maximus rolunu jean-claude van damme oynamak istiyormus, ki cizgiromani okurken beni en cok gulduren karakterlenden biri olmustur hep. alain delonu ise julius caesar rolunde izleyecegiz, tabii ki tum bunlar albert uderzonun projeyi onaylamasi durumunda gecerli..

    ha bir de beni pek ilgilendirmese de xy kromozomlu arkadaslara mujde olarak kadroda geriatrix'in karisi rolunde bi ara bir avrupa guzeli mi mankeni mi ne secilen adriana karembeunun de oldugunu belirteyim..
  • zinedine zidane' ın numerodix(10 numara anlamında) amelie mauresmo' nun da amelix rolunde oynayacagı filmdir.
  • 1 şubatta gösterime girecek olan üçüncü asterix filmi. frédéric forestier ve thomas langmann'ın yönettiği filmde clovis cornillac'ın asteriks , gérard depardieu da oburiks olarak karşımıza gelecek. başka bir dev oyuncu olan alain delon ise filmde sezar'ı hayata geçirdi.
  • türkiye'de pınar altuğ'un prenses irena'yı, keremcem'in ise asteriks'i seslendireceği filmde sürpriz ise onnumaris’i seslendiren rıdvan dilmen(iyi dublaj yaparsa gol olur!).
  • orijinal fragmanı http://208.65.153.251/watch?v=acstwv7mrfs adresinden izlenebilen, müzikleri kulağa hoş gelen, brutus'ü acayip kafaya alan film. bir de belki altyazılı olarak http://208.65.153.251/watch?v=_pnt1lvzknc adresi tercih edilebilir.
  • fena olmayan idare eder bir film.
    fakat schuminin kırmızı ferrarisi yarış sahneleri, pit stop sahnesi, ve en sonunda "germenia best forever"ı kısmında koptum. bir de filmin en sonunda topun bulunmasından sonra zidane, mauresmonun olduğu sahnelerde de baya koparmıştır. onlar dışında idare eder.
  • http://208.65.153.251/…=_pnt1lvzknc&feature=related
    linkindeki sahnelerle koparmis filmdir...
  • gelmiş geçmiş en pahalı fransız yapımı olduğu açıklandı. maliyeti tam 80 milyon euro.
  • pahalı dekorlar yapan biri ben yönetmenim diye epeyi bir kişiyi keklemiş. fransız vücut dili` : kırıtmalar`` : zarafet `` : bııııyyyyy` ile yapılmış komedi filmi. karnesi kötü gelmiş çocuğu bile götürmemek lazım` : boşluğuma geldi` ` : fransız yapımı` ` : olduğunu atladım`. aman diyim kaçın.
hesabın var mı? giriş yap