• twitter'da gördüğüm kadarıyla kendisi türkiye günlüğü dergisi genel yayın müdürü mustafa çalık'tır.

    beyefendi muhtemelen iş üzerindeyken eşine yakalanmış. kendi kafasına göre dini nikah kıydığı metresiyle sevişirken yakalandığı için de eşi tarafından boşanma davası açılacakmış. bunu öğrenince bir hayli sinirlenmiş ve türkiye cumhuriyeti kanunlarını tanımadığını, atatürk'ün eliyle ve zorla birileri tarafından medeni kanun dayatıldığını yazmış. atatürk'ün dış mihrakların maşası olduğu imasını yaparken herkes elinden geleni ardına koymasın türkiye cumhuriyeti yasalarını tanımıyorum demiş. bu da silerse diye ekran görüntüsü. kendi ağzından yazdıklarını aynen aktarıyorum.

    --- spoiler ---

    1. bir yakınım tarafından eşimin bana "zinâ davası" açacağı iletildi. umarım doğru değildir; ama doğru ise aha şuraya yazıyorum: 1) ben zinâ edecek çağda da değilim, tıynette de. hukuken evli iken, allah'ın emri ve peygamber'in kavli ile yeniden ve zarûreten evlendim. mevzu bu! ./..

    2. millî an'ane ve islam'ın verdiği ruhsatın rağmına, 20'lerde kemal paşa eliyle ve zorla dayatılan tahdit ve kayıtları da isviçre medenî kanununun alâkalı kaidelerini de tanımıyorum! herkes ve her merci elinden geleni yapabilir. yalnız eşim ve çocuklarım için üzgünüm. bu kadar!
    --- spoiler ---

    anladığım kadarıyla milliyetçi camiadan bir isim. ben adını, sanını yeni duydum. hem milliyetçi olduğunu iddia edip hem de atatürk'e bu kadar ayan beyan, hadsizce ithamlarda bulunarak devletin koyduğu kanunları tanımadığını söylemek neye işaret ediyor ben anlamadım. bu adam milliyetçi mi değil yoksa söz konusu olan uçkuru olunca vatanını, milletini tek kalemde satabilecek bir vatan haini mi?

    üstelik iddialara göre bu olay kendisinin ilk vukuatı değil. milliyetçi camia içinde yediği bokların bilindiği ve kimsenin karşısına almak istemediği için ses etmediğini iddia eden bir hesap da var. kendisinin genç kızlara olan düşkünlüğüyle alakalı bir dizi iddia da dile getirilmiş.

    velhasıl ben bu işten hiçbir şey anlamadım. işine gelen yasayı işine geldiği gibi kullanırken aslan kaplan kesilen sözde milliyetçi bir adam işin ucu uçkuruna dokununca ne hadle bu ülkenin yasalarını tanımadığını söyleyebiliyor? yüz yıllık medeni kanun üzerinden nasıl atatürk'e ağza alınmayacak şeyler söyleyebiliyor? bilmediğim için soruyorum, milliyetçi camida tutunmak bu kadar kolay mı?

    herhangi bir vatandaş türkiye cumhuriyeti yasalarını tanımadığını söylese şafak operasyonu ile evinden alınır. bu adamın tweetinin altı hala hürmet mentionları ile dolu. bu adamın dokunulmazlığı mı var? burası muz cumhuriyeti mi?
  • açık açık tc anayasası'nı tanımadığını söyleyen birini içeren flood serisi.

    aklı başında ve kanunlara saygısı olan savcıların görevlerini yapmalarını diliyorum. gerçekten üzücü bir durum, birisi kalkıp açıkca yasaları tanımadığını söyleyebiliyor, belli başlı mercileri karşısına alıyor ve ülkede kılını kıpırdatabilen bir kişi bile çıkmıyor.

    adalet sisteminin işlemediği bir ülkeye yabancı yatırımcı gelmez, bu yüzden seçimi kazanacak partinin ilk işi bu tipleri ayıklamak olmalı.
  • işin en kötü yanı da bunu takip eden 40 bine yakın kişinin olması...
  • keşke islamın biraz güzel yanlarını da alsanız. nerede kendi çıkarınıza olacak şey var onu alıyorsunuz. ateist değil de müslüman olsam ulan bu dinin hiç mi güzel yanı yok hep mi pislik hep mi gericilik derdim. fakat beni ilgilendirmediği için bir şey demiyorum. haddim değil.
  • atatürk'ü neden sevmediklerini görüyorsunuz değil mi?

    -ühü ühü karımı rahat aldatamadım
    -ühü ühü çocukları taciz edemedik ya niye atatürk geldi ki bu ülkeye

    zihniyetleri ile atatürk'ü eleştiriyorlar. bu kafalar atatürk'ü eleştirdikçe atama olan sevgim artıyor. vallahi ne büyük adammış, atatürk olmasa bu zihniyetin kelepçeleri altında yaşıyorduk. başını kapatmayan kadınları zorluyorlardı şimdi, erkeklere ne olurdu? diye düşündüm ama bize bir şey bulamadım. şaka maka şeriatta vs. bize bir şey olmuyor ama kadınların hayatı tamamen değişiyor.

    yani kadınlar atatürk'e erkeklerden çok daha fazla minnet duymalı.
  • yalakadir, şuursuzdur. annesi muhtemelen bedeni üzerinden geçimini sağlamıştır. soyağacı karışık olabilir bir de
  • yazın bu arkadaşın adınıda atamıza küfreden mahluklar listesine.
    pes 2 0 2 3
  • aynı zamanda veyis ateşin twitterdan takip ettiği kişidir, tüm gazeteciler ve siyasileri takip ederim ama tek takip eden veyis bey :)
  • milli annanen kim amk? ne saçmalamışsın. ikinci eş almak buz gibi eşini aldatmaktır. ayrıca islam 2. eşe filan izin vermiyor. o sizin libidal uydurmanız. savaş vb durumlarda birden fazla edinme hakkını vermiş insanlara. saçma sapan insanları gündem yapıyorsun sözlük git yat allah aşkına.
  • şeyinin derdine düşen kişi eylemi.
hesabın var mı? giriş yap