• inananların ateistleri yolundan döndürmek için çok fazla saçma sapan delil getirmesinden de kaynaklanabilecek durum.

    ateist dediğin adam bir şeyleri sorgulamış, bir şeyler okumuş ve bir sonuca varmış(hepsi için geçerli değil). sen tutup adama mandalinayı kim dilimleyip kabuğuna yerleştirdi diye sorarsan adam da sana eeehh bi siktir git gözüyle bakar. facebook ta karşınıza çıkan ve çoğu yalan olan şeyleri aklı başında bir müslümana bile gösterseniz götüyle güler. onlar da sürekli böyle şeylerle karşı karşıya kaldıklarından dolayı böyle bir ön yargı oluşmuş olabilir.
  • inanışlarından-inanmayışlarından dolayı yargılanmalarıdır.
    müslümanım diyen birine karşıt argümanlarla ateistliği övdüğünüzde de göreceğiniz benzer tavırdır.
  • biri mantıkla hareket eder, öbürü imanla, ve mantıklı olan birey, diğerinin mantığa olan o cesaret isteyen adımı atamamasından ötürü kendini bir adım önde görebilir. ancak yetiştiği aile ve çevre gibi etmenlerden dolayı kendisi de o özgürlüğe biraz çevresel faktörlerden ulaşıyor. bu yüzden kendisini üstün görmesi kusurlu bir olay, çünkü o da tutucu bir ailenin, erken yaşta çalışmaya başlayan çocuğu olsaydı, büyük ihtimal her cuma camideydi.
  • kendilerini özgür, herhangi bir dine inananları tutsak zannetmeleri
  • bilinçli bir ateist ise, haklı sebeptir.

    önce kuran'ı okumak gerekir. ardından sırasıyla incil ve tevrat'ı okumak gerekir. peşinden budizm öğretilerini, japon shinto öğretilerini, kuzey mitolojisini ve son olarak da yunan mitolojisini okumak gerekir. bu kadar kutsal + enformatik kitabı okuduktan sonra, aradaki benzerlikleri bi gözden geçirmek gerekir. basit bir örnek vereyim, islamiyetteki melekler ile kuzey mitolojisindeki yarı tanrılar aynı kişiler. bizde sur'a üfleyen israfil, onlarda sur'a üfleyen heimdall. (marvel'a bakmayın onlar filme uysun diye değiştirmişler karakteri)

    tüm bunları yaptıktan sonra, kendi inandığı dinin kitabını bile okumayıp dümdüz inanan birine bi zahmet tepeden bakılsın artık.

    ha bunları yapmamış tatlı su ateisti birinin kimseye tepeden bakma hakkı yoktur.

    not: panteizmspor
  • (bkz: the din)
  • her alanda incelenmesi gereken tepeden kapma yada aşşağılık kompleksi türkiyenin soysal problemi ateistlerin kendi kendilerini rahatlatmak için yaptıkları eylem yanlış olduğunu iddaa edecekki kendisini mutlu hissetsin
  • son yıllardaki algıdandır: ateistlerin hepsinin araştırmacı, sorgulayıcı, akılcı; dine inananların hepsinin kabulcü, saf, bağnaz olması algısı/önyargısı.
  • kendisini aydınlanmış sanan sıradan ve insanların kendilerini ispatlamak için diğerlerine saldırdığı durumdur.din tartışmalarını ilkel ve yanlış bulurum.
  • harbi ateistlerde beklemediğim bir tavırdır.
    "her şey tek bir kitapta yazıyor. ben de onu okudum." modundan "şu dünyada okunacak, öğrenilecek ne çok şey var." moduna geçen insan bu bilgi yükünün altında ezilir ve her yeni bilgide aslında ne kadar cahil olduğunu anlar. güzel bir cahilliktir bu; insanı daha fazla incelemeye, araştırmaya, okumaya ve düşünmeye sevkeder. herhangi bir insana herhangi bir nedenden ötürü tepeden bakacak düşkünlük düzeyine inemez.
hesabın var mı? giriş yap