• arçelik araştırma ve teknoloji geliştirme merkezinin kısa yazılımı.
  • ing. anti-tank guided missile; yani güdümlü tanksavar füzesi.
  • 875000 dolara bir fırlatıcı ve 10 füze alarak 8580000 dolarlık tankı yok etmenize imkan sağlayan teknoloji...
    tabi isabet ve hayatta kalma yeteneğinize göre yok edilen sayısı 10 ile çarpılabilir...
    9m133 kornet...
    m1 abrams...
    kornet fiyat...
  • anti tank guided missile ın kısaltması.
  • şu sıralar ülkemiz tanklarına ciddi sıkıntılar yaşatan silah.

    http://defense-watch.com/…ra-armored-vehicle-syria/

    http://defense-watch.com/…targeted-isis-atgm-syria/
  • "asteğmen" sözcüğünün tsk kullanımı dahilindeki kısaltmasıdır.
  • kalabalık asker topluluklarına veya hızı düşük olan hava araçlarına da (örneğin sevkiyat sırasındaki bir helikopter) büyük tehdit içeren aletlerdir.

    (bkz: güdümlü füzeye ayar veren cengaver pilot)
  • tsk envanterinde en etkili olanı tow'dur. 3 ayak üzerinden, helikopterden ve zta-zma'dan atılabilen, telle komuta edilen optik nişangahlı amerika menşeili bir tanksavar silahıdır. nişancı ve yardımcısı* olarak 2 mürettebat idare edebilir.

    gece görüş dürbünü ile gece yüksek isabetli atışlar yapabilir. bgm serisi mühimmatlara sahiptir. envanterdeki en eski tarihli mühimmatlar her yıl belirli tarihlerde tatbikat esnasında atılarak kullanılır.

    saddam'ın çocuklarını bu silah ile vurmuşlardı. yüksek ısı yaydığı için eritemediği bir madde yoktur. amacı patlamak değil tankı delip mürettebatı öldürmektir. beton, zırh, korugan, toprak ve türevlerini belli ölçüde delebiliyor.

    namlu, 3 ayak launcher, yana dönüş tertibatı, optik nişangah, roket güdüm cihazı, gece görüş cihazı, kablolar ve kolimatör olarak oluşur. kurulumu 1 dk sürmez zeminde.

    tow nişancısıydım atışlarında da bulundum. bunların kablosuz güdümlüleri tsk'da bulunmuyor, ismi itas tow'du yanılmıyorsam.

    bir ekleme yapayım: rus tanklarının bazıları zırh üzerine yerleştirilmiş patlayıcılı plakalar ile kaplıdır. tow mühimmatları çift başlıklıdır. ilk başlık bu plakayı deler, asıl harp başlığı görevini yerine getirir. o rus tankı ise t serisidir.
  • izlediğim videolarda füzenin tanka ulaşması 20-30sn süre alıyor. bu süre içerisinde füze tanka ulaşmadan imha edebilecek bir sistemin hâlâ geliştirilememiş olması çok ilginç.
  • tankların yeni nesil, çok katmanlı zırh korumasına geçmesi gerektiğini gösteren sistemler.

    hem zırh koruması geliştirilmeli, hem de bunları tanka ulaşmadan tespit edecek 360 derece görüşe sahip yeni nesil sistemler gerekiyor. havada iken imha etmek en ideal çözüm. lazer en mantıklı çözümlerden birisi.

    maalesef bizim tanklar ve askeri araçlar bu basit
    ve ilkel silah ile kolayca vuruluyor.
hesabın var mı? giriş yap