• 20 ocak ve 2 şubat tarihleri arasında oynanacak olan yılın ilk grand slam turnuvası... roland garros ve us open öncesi büyük turnuvalar oynanırken avustralya ve wimbledon öncesi bu durum olmuyor, tenisçiler biraz daha hazırlıksız giriyorlar slam'e. bu yıl ilk kez atp cup oynanacak slam öncesi, kadınlarda brisbane ve sydney turnuvaları var sene başında, üst düzey puan veren turnuvalar olmasa da birçok önemli isim bu turnuvalarda yer alıyorlar.
  • her grand slam turnuvasında olduğu gibi burada da kadınlardaki favorim maria sharapova,erkeklerde ise novak djokovic olan sezonun ilk slam turnuvasıdır.
  • nadal benim yarramı yesin...
  • sezonu açaçak turnuvadır
  • dört gözle beklediğim 2020'nin ilk turnuvası. bir yanda 20. slam'i için bekleyen canavar nadal, bir yanda unvanını korumaya çalışacak olan efsaneler efsanesi federer. insan kalp krizi geçirir bunları izlerken.
  • son yaşanan felaketten dolayı ertelenmesi gündemde
  • bu turnuvadan sürpriz bir tek erkekler şampiyonu bekliyorum, favorilerim daniil medvedev veya alexander zverev şeklinde. kadınlarda ise serena dışında kim olsa iyidir diyorum.
  • avustralya'da aylardır devam eden yangınlardan dolayı neden halen iptal kararı alınmadığını anlayamadığım turnuvadır. onlarca insan milyarlarca hayvan ölmüşken, yüzlerce bitki ve hayvan türü yok olmuş yüzbinlerce insan evsiz kalmışken sanki hiçbir şey olmamış gibi turnuvanın yapılacak olması büyük rezillik.

    kaldı ki turnuvada mücadele edecek birçok tenisçi de organizasyonun bu yıl oynanmaması yönünde görüş bildirdi. yangın nedeniyle yayılan zehirli dumanlardan dolayı sporcuların ve diğer insanların sağlığı açısından da tehlike arz ediyor. bugün başlayan eleme maçlarında hava kirliliğinden ötürü maçı yarıda bırakan sporcular oldu, hatta ertelenen maçlar da var.

    turnuvanın atp ve wta takviminin sıkışıklığından ötürü başka bir tarihe ertelenmesi imkansız çünkü yıllık maç takvimi çok önceden belirleniyor. bütün sporcular haftaya avustralya'da olacağından, melbourne dışında daha tehlikesiz bir bölgede gösteri maçları düzenlenebilir ve elde edilecek hasılat gelirleriyle yangından zarar görenler için yardım fonu oluşturulabilir.
  • küresel ısınma ve iklim değişikliği‘nden bu yıl nasibini almış turnuva. ısınma ve değişikliğin gücü artarak devam ediyor.

    (bkz: rally for relief)
hesabın var mı? giriş yap