• an itibariyle oscar şansı kalmayan filmdir.

    sen git aday adayı olan filmi oscar adayı diye reklamını yap, son beş değil son dokuza dahi kalama. yapımcısının açıklamalarını merakla bekliyorum.
  • film şirketinin pr ajansı bugün bülten gönderiyor.

    --- spoiler ---

    ayla için nefesler tutuldu
    eleştirmenler tarafından, “yabancı dilde en iyi film” kategorisinde, son yıllarda ülkemizden çıkan en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen ayla için nefesler tutuldu. 92 ülkenin başvurduğu bu prestijli ödül bölümü için ilk 9 film, 18 aralık tarihinde açıklanacak.
    --- spoiler ---

    bence biri kendilerine haber vermeli aday olamadıkları konusunda.
    http://www.oscars.org/…e-films-advance-oscar-race-0
  • filmin aldatıcı reklam yaptığını tescilleyen olay. şimdi yapımcı reklam kurulunun vereceği kararı düşünsün.
  • son 20-30 yılda oscar adayı olabilmiş yabancı filmlere şöyle bir bakıldığı zaman şaşırtmayandır.

    milliyetçilik, gözü yaşlı insanlar ve arkaplanda yaylılarla bir sürü kişiyi ağlatıp "ahh çok duygulu bir filmdi" dedirtebilirsiniz ancak oscar'da işler öyle yürümüyor. hiçbir oscar komitesi bir film ne kadar ağlattıysa hırpalattıysa o kadar başarılıdır gibi bir anlayışla değerlendirme yapmıyor.

    neyse üzülmeye gerek yok, thy reklamından para kazanmaya devam edersiniz yine.
  • ben filmi beğendim ama aday adayı olmasına da şaşırmıştım..
    oscar'in da değeri kalmadı ki, çok üzülmeyin..
  • yahudi soykırımı ile ilgili olmadığı için normal sonuçtur.

    o kadar askerimizi alakamız olmayan bir savaşta şehit ve gazi vermişiz bazı şerefsiz dinci vatan haini köpekler amerikan mandası olmak istedi diye, bugün kore savaşına katıldığımızı kimse bilmez yurt dışında. neden? çünkü batı medyası (aynı bizim yandaş medya gibi) istediğini milletin gözüne sokar.
  • senarist yiğit güralp'ın bedduasının tezahürü olan olay.

    filmin yapımcısının "parasını ödedik, aldık kardeşim" gibi sığ açıklamalarına ve filmin kapanış jeneriği ya da posterleri de dahil hiçbir kanalda adı geçmemesine rağmen senarist yiğit güralp'tır.

    kendisini instagram üzerinden takip ediyorum ve filmin ilk çıktığı tarihlerde elde ettiği yurt dışı başarısını yeni duyduğuna ilişkin paylaşımlarına tanık olmuşluğum vardır. hatta filmin, toronto film festivali'nde gösterime girdiğini basından öğrendiğini dile getirdiği bir paylaşımda şunları yazıp, gördüğü muameleyi özetlemiştir:

    "bir çocuk doğuruyorsun, çocuğu sana göstermeyip nüfustan anne adını sildikleri gibi, çocuğa dünyayı gezdiriyorlar, haberin yok. güler misin ağlar mısın?"
  • oscar kendi kategorilerinde işin içine politikayı, hamaseti, lobiciliği katabilir ama mevzu yabancı dilde oscar adaylığı olunca tüm bu kriterleri kısarak karar veriyor. o kadar iran filminin ödül almış olması o filmlerin cidden iyi filmler olması yüzündendi. açın listeyi bakın bir tane kötü film yoktur. biz ayla filmi ile gaza geldik ama olay şuydu aslında;

    (bkz: #71907127)
  • şaşırtmayan olay.
    ama hollywood yanlıymış da amerikan propagandası yapsa ödül alırdı diyenler, haklısınız oscar ödüllerinin biraz yanlı propaganda filmlerine verildiği olur ama siz ödül alamamayı buna bağlıyorsanız filmi izlememişsiniz sanırım.
    film bildiğin acıklı bir hikaye anlatırken alttan alttan abd,nato ve müttefikler zalim komünistlere karşıydı mesajı vererek, anti çin, anti kuzey kore propagandası yapıyor ve aday bile olamıyor.
    yani o derece dandik bir film işte kabul edelim bizi her ağlatan film süper olacak diye bir şey yok.
    bir de haklarını yemeyelim oscar jürisini ne kadar eleştirsek de yabancı film kategorisi daha objektif değerlendiriliyor,
    iran filmi 'bir ayrılık' daha birkaç yıl önce ödül aldı unutmayalım.
hesabın var mı? giriş yap